Ny uke !. Ros og ris fra forrige uke Meget bra oppmøte til forelesning Mange grupper med god aktivitet i øvingsavdelingen Flott aktivitet på forum Dette.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Advertisements

Hva bør vektlegges ved muntlig eksamen i Historie og filosofi?
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Omvisning på HO Helse og oppvekst. Mål med besøket • Få kunnskap om utdanningsmulighetene • Få kunnskap om helsefagene og yrkene • Øve på å finne, samle.
Pedagogisk analyse.
Na 105 Naturfagdidaktikk Gerd Johansen,
GRUPPEOPPGAVER - samling 3 ALLE ER IKKE MENT Å GJØRE ALLE DELOPPGAVENE, DE FORDELES.
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Hva trenger jeg av data, og hvordan skal jeg innhente disse?
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Individuell bevisstgjøring Talent, - og ferdighetsliste
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Ideutvikling - Problemdefinisjonen. Hva gjør de erfarne problemløserne? •Samler og analyserer informasjon og data •Snakker med mennesker som kjenner problemet.
Regler for å ta ett år i utlandet som utvekslingselev
”Framtida nå – les og forstå!” Uke 41
Veiledet lesing Mørkved skole
Matematikk muntlig på studieforberedende program
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Fagtekst i pedagogikk Arbeidskrav
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Prosjektarbeid Prosjektarbeid er et deltakerstyrt teamarbeid som skal gjennomføres innenfor en avgrenset tidsperiode - en pedagogisk arbeidsform hvor studenter.
Systemforvaltning Faglærere: Bjørn Klefstad og Knut Arne Strand
Hvordan skrive en god utredning?
Jon Fredrik Alfsen Hartmark Consulting AS
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Avdeling for sosionomutdanning
GRANSKOGEN SKOLE CLAVARIA KUNST-SØM-KOSTYME HALVÅRSPLAN FOR HØSTSEMESTERET 2007 Alternativ opplæring (forberedelse til videregående skole) Antall:2 10.
12 Reflekterende lesing.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
PBL- IPT- Sept99: Øyvind Ellingsen, DMF, NTNU
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
Kvalitative og kvantitative metoder
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Opplæringskontorets hjørne
Photo voice som metode i evaluering av folkehelsetiltak Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap. Stiklestad Eva Magnus (PhD),
Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.
9. Product information Produktinformasjon. Online kjøp Som vi har sett har vi ikke noe produkt å se på, holde i, prøve ut, … Da må vi ta igjen på andre.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Oppgaveskolen -V07_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2007 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger – hva er behovene ?
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Lesing og lesestrategier
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Seminar 1: EXFAC august Opplegget De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved.
Å drøfte Å drøfte er å diskutere – med seg selv. Diskusjonen skal foregå med argumenter. Gå alltid fra det generelle til det spesielle. Et argument er.
Psykososial intervensjon Bruk av psykoedukativ metode i pårørendegrupper innen demensomsorgen Aud Johannessen Nasjonalt kompetansesenter for aldersdemens.
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Case og empiri <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
Valgfag innsats for andre
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Informasjonsmøte om VEILEDNING
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Naturfaglig kompetanse B – Samarbeid
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Definisjonsoppgave Definer begrepet TEORI
Høstrapport – tall og statistikk
Basis Lesing Panorama Vg3 Læreplanmål:
Fellesveiledning Jur5030 Postdoktor Markus Jerkø.
Å få elevene til å argumentere B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Ny uke !

Ros og ris fra forrige uke Meget bra oppmøte til forelesning Mange grupper med god aktivitet i øvingsavdelingen Flott aktivitet på forum Dette lover bra …….

Nye studenter Ta vel imot dem Gi hverandre informasjon Totalt antall i kullet 79 Måltall 72 Meld fra om dere velger å forsvinne……..

Tilbud om kurs i norsk Eller telefon:

De som mangler noe Ferdighetstrening: Gruppen snakker med Håkon og avtaler tidspunkt. Opplæring på datasalen: Gruppen kontakter Antonio: Nye studenter som mangler noe henger seg på ….

Gruppesammarbeid Gruppekontrakt Samarbeid Ambisjoner Rettferdighet

Moduloppgave 1 1. skjelettoppgaven del a er praktisk. Om noen ønsker å levere den som scannet bilde på fil er det mulig. Men fordi man da ofte vil scanne et bilde der det allerede er navn blir dette ikke en god oppgave.

Hvordan løse teorioppgaver Beskrevet i boken : Prosjektarbeid i Helsefagene Forfatterne Per Magnus og Levi S. Bakketeig 7 Trinn

1. Trinn Danne seg en oppfatning av situasjonen. Hva er det som foregår eller har foregått ? Hvilke begreper er brukt ? Hva er fakta og hva er spekulasjon

2. Trinn Definer problemet eller problemene Hva ber om en forklaring eller løsning ? Presisering og avgrensning. Sorter og lag et hierarki Når vi vet a skal vi finne ut mer om b ….

3. Trinn Nærmer analyse, formulere utsagn eller hypotese Kom med forslag baser på det man kan Dette er selvsagt enklere når man er forberedt.

Hva er hypotese ? ”antagelse, formodning; forutsetning. Foreløpig antagelse som stilles opp for å forklare et fenomen” (løse et problem) Kilde: kunnskapsforlagets fremmedordbok

Hva er et fenomen ” det som synes; foreteelse, uvanlig hendelse” Kilde: kunnskapsforlagets fremmedordbok

4. Trinn Drøfte sammenhenger/årsaker Kritisk gjennomgang av det som kom frem på trinn 3 Definere problemet/problemene Hva skal vi jobbe videre med ….

5. Trinn Formulere læringsbehovet ”hvilke kunnskapselementer må vi få tak i for å forstå problemene bedre og for å kunne vurdere om våre hypoteser er riktige eller gale ? Valg av litteratur Utarbeide en plan

6. Trinn Finne frem og fordype seg i lærestoffet Dette kan foregå individuelt eller i mindre grupper Fra mandag til torsdag

7. Trinn Oppsummering og evaluering På torsdag i gruppen Deretter skal skriftlig disposisjon sendes: senest Skal inneholde: –Beskrivelse av arbeidsmetode –Temaer/problemstillinger –Spørsmål/betraktninger –Kildeliste På fredag med veileder for å få del i hva de andre gruppene har funnet ut og for å kunne stille spørsmål.

DISPOSISJON – TEORIOPPGAVE 1 Veileder: Tone Strømme Johanssen Vi er 8 personer på gruppa, så vi valgte og dele oss i smågrupper på 2. Vi fant disse kategoriene som relevante for oppgaven: Utdanning Marianne Sandvik og Marte Bredvei Radiografens arbeidsområder, som f.eks nuklærmedisin, barneradiologi, industri m.m. Odd Rune Sørli og Rashiid Undersøkelsesmetoder (CT, UL, MR, Angio, Mammografi, vanlig røntgen) Sigrid Engen og Grete Bjerkestrand Radiografens samarbeidspartnere Susanne Brekke og Marianne Nadine E. Kildehenvisninger: Bontrager ”Hold Pusten”, fagtidsskriftet for Radiograforbundet Per Kristian Erdal Bjørg Brekke

Bruk av kilder Kommer som forelesning 09.30