Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna."— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna å forstå at det ikke lenger er sommer, men at de nå må ha på seg dress fordi det er kaldere selv om sola skinner! Hva driver vi med for tiden… Denne høsten er hovedfokuset vårt, som tidligere nevnt, at alle barna skal få seg en venn (eller flere). Ved å observere, snakke med dem og komme med tips, råd og hjelp, forsøker vi å gi dem noen verktøy til å forme relasjoner og vennskap. Vi ser at flere har dannet fine vennskap i løpet av høsten, men vi ser også at noen behøver mer hjelp til dette. Vennskap er viktig for trivselen til barna, men det er også viktig i forhold til deres utvikling av sosial kompetanse. De får øvd seg på bl.a. kommunikasjon, forhandling og turtaking. Hva driver vi med for tiden… Denne høsten er hovedfokuset vårt, som tidligere nevnt, at alle barna skal få seg en venn (eller flere). Ved å observere, snakke med dem og komme med tips, råd og hjelp, forsøker vi å gi dem noen verktøy til å forme relasjoner og vennskap. Vi ser at flere har dannet fine vennskap i løpet av høsten, men vi ser også at noen behøver mer hjelp til dette. Vennskap er viktig for trivselen til barna, men det er også viktig i forhold til deres utvikling av sosial kompetanse. De får øvd seg på bl.a. kommunikasjon, forhandling og turtaking.

2 Hvordan jobber vi for å skape vennskap… En viktig del av det å være en god venn, er å forstå andres følelser, og å kunne lese andres ansiktsuttrykk. Vi har derfor brukt en bokserie som heter «10 små vennebøker» i samlinger. Vi har også tittet på bilder av barn som viser ulike følelser, og ut fra dette snakket om hva som gjør oss redd, glad, sint, trist, osv. Videre tenker vi det er viktig at vi veileder barna dersom det oppstår en konflikt. Vi kan komme med forslag til løsning, bekrefter barnas følelser og hjelpe dem tilbake i leken. Dessverre får ikke vi voksne med oss ALT som foregår, og vi har derfor snakket med barna om hva de må gjøre da. Først skal barna si «STOPP!» dersom noen gjør noe de ikke liker. Fungerer ikke dette, skal de finne en voksen som kan hjelpe. Bursdager… Forrige måned ropte vi et høyt HURRA for Abie som ble 5 år! Denne måneden roper vi like høyt for Susanne og Zamira som begge blir 5 år! Personalsituasjonen… Vi er glade for at Marzena stiller som vikar ved behov. Maren, Finn Christian og Hafifa hjelper oss også av og til, og det syns vi er kjekt! Liban, som går på Randaberg videre- gående skole, har praksis hos oss Tirsdager, onsdager og torsdager denne måneden. Spesielt guttene på avdelingen syns det er kjekt med en ungdom som leker med dem

3 Vi minner om…. Fredag 23/10 markeres FN-dagen i barnehagen. Se plakat på døra, eller oppslag på hjemmesiden. Vi oppfordrer dere til å ta med kontanter, slik at dere kan kjøpe mat, drikke, lodd. Onsdag 28/10 kommer fotografen til barnehagen. Det er viktig at barna kommer i barnehagen innen kl. 9, denne dagen! Ta hjem dresser og regntøy på fredager, slik at dere får vasket dem. Sjekk også at barna har de klærne de behøver. Dersom barna må skifte klær, men ikke har det de trenger i skuffen sin, kan dere risikere at vi må ringe dere slik at dere kan komme med nye. Det er ikke lov å ta med leker i barnehagen. Dette er en felles regel for hele barnehagen, og vi ber dere om å snakke med barna om dette. Frokosten starter kl. 8.15. Vi ber om at de barna som skal spise i barnehagen blir levert innen da. Det skaper en del uro for de andre barna som allerede sitter ved bordet når noen kommer for sent, og dere kan også risikere at frokosten allerede er avsluttet om dere kommer senere. Det er ikke så kjekt å sitte alene og spise, og vi har kanskje ikke kapasitet til å sitte sammen med dem. Hilsen Nina, Bente Helene, Marzena, Aysel, Jeanneth og Siv Tove Hilsen Nina, Bente Helene, Marzena, Aysel, Jeanneth og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google