Gruppe 3: samarbeid i partnerskap

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Advertisements

Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Bilde inn Intern markedsføring. Hva er intern markedsføring? ”En kontinuerlig prosess som skjer innad i organisasjonen, og som går ut på å motivere og.
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Fram til nå har vi eid spillet EXTRA. Norsk Tipping har vært operatør for oss og det er overskuddet fra dette spillet vi har fordelt Fra 2016 er eierskapet.
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
Et kartleggings- og utviklingsprosjekt som skal avdekke om det er kjennetegn og fellestrekk ved vellykkede distriktskommuners måte å utøve sin næringsutviklingsrolle.
HORDALANDSMODELLEN PERSONALPOLITISK UTFORDRING HVORDAN STYRKE DET FLERKULTURELLE MANGFOLD,ØKE INTEGRERINGEN OG MOTVIRKE FREMMEDFRYKT I HORDALAND FYLKESKOMMUNE.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
Akershus fylkeskommune 2010 Internasjonal strategi Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 21. april 2010.
U TVIKLINGSPROGRAMMET L IERNE Lierne Utvikling AS Sikre, skape og utvikle 130 arbeidsplasser i Lierne.
NOOS Landskonferanse Langesund september 2015 Hans Jacob Edvardsen Fagopplæringssjef.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Veien videre - sammenslåing Samling Bodø, mars 2016.
KOMMUNAL PLANSTRATEGI – ERFARINGER. Pbl § 10 – 1 « […] Planstrategien bør omfatte en drøfting av kommunens strategiske valg knyttet til samfunnsutvikling,
Rektor-utfordringer Torunn Klemp Samfunnsoppdraget Rektors ulike roller Styreleder eller styrets sekretær Faglig leder Daglig leder.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe
Nav veileder i videregående skole
Samarbeid mellom skole og barnevern
Interreg Europe - forutsetninger og erfaringer med norsk deltakelse så langt Mobiliseringskonferanse for Interreg B- og C-programer, Garderoen
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Målsetting med prosjektet
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Rådgiversamling 2. november 2016
Evaluering av ”Fritt Fram”
Nye strategiske mål Strategi 2017 – 2022.
Regionsamlinger november 2016
Veiviser Bolig for velferd
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Sourcingstrategi for «Virksomhetens navn» innenfor område «xx»
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Yrkesfaglig fordypning
Valgfag innsats for andre
Likestilling i kommunalt planarbeid
Voksenes læring i Valdres
Gruppe 4- samarbeid i partnerskap
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Nasjonalt pilotprosjekt – fase 2
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Økt digital kompetanse hos innbyggerne på fosen
Bærum inviterer Bærum 2035 Tenke langt – handle nå 22.August 2018
Organisasjons-utvikling FO 2019
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
utfordringer i en ny region
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Kunnskapsgrunnlag (kap. 4 og 5.5)
Kommunesektorens bruk av FoU
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Samhandling Hvordan få til god samhandling mellom regionale aktører?
KULTURSTRATEGI FOR TRØNDELAG
Prosjekt - Flere unge i fast arbeid Karrieredagen, 17. oktober 2018
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Karrierenettverksmøte 5. september 2018
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Kompetanseutvalget (2017- )
Nå er vi spente!.
Koordinerande eining i kommunen
Kompetansestrategi Agder 2030
Konsept regionalutvikling
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen
Utskrift av presentasjonen:

Gruppe 3: samarbeid i partnerskap

Agder 3 punkter - Vellykket i prosessen for Agder så langt Godt samarbeid i prosjektet mellom Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommune. Fylkene har for øvrig lang tradisjon med samarbeid. På enkelte politikkområder i har det vært tett samarbeid i over 10 år. (Så lurer vi på om det er andre eksempler på dette). Etablering av «intern ressursgruppe» som sikrer bred deltagelse fra fylkeskommunen utover Regionalavdelingen. I Agder deltar følgende enheter i «intern ressursgruppe»: regionalavdelingen, utdanningsavdelingen, statistikkportalen, regionplankoordinator samt Arendal og Kristiansand kommune. Workshops med bred deltagelse både fra fylkeskommunen, NAV, offentlige institusjoner; sykehuset, næringslivet, næringsforeninger og næringsklynger. Denne deltagelsen bidrar til at aktørene utveksler og forstår hverandres kompetansemål og vet hvilke utfordringer den enkelte organisasjon opplever. 18.09.2018

Agder 2 3 punkter som har vært utfordrende for Agder så langt Kompetanse er et stort og omfattende område, det er utfordrende å avgrense arbeidet. Usikkerhet rundt konsekvenser av digitalisering av arbeidet og hvordan dette påvirker den norske modellen og forståelsen av rammene i arbeidslivet. Digitalisering utfordrer rammene i arbeidslivet; både de som skal inn i arbeidslivet og de grupper som er i arbeidslivet, men som vil ha behov for videre kompetansebygging for å forbli attraktiv arbeidskraft. Hvordan få til samhandling på tvers av ansvarsområder og nivåer som fører til et koordinert kompetanseperspektiv på tilbudssiden. 18.09.2018

Trøndelag 3 punkter som har vært vellykket: Samarbeid med lokale aktører om kartlegging av kompetansebehov At gjennomføring av lokale kartlegginger bidrar til å øke arbeidslivets bevissthet om kompetanseutvikling, og samtidig utdyper kunnskapen om kompetansebehov, slik det går fram av nasjonale/regionale tall. Samordning av regionale arenaer og prosesser innenfor næringsutvikling og opplæring.   3 punkter som har vært utfordrende: Tid! Fagavdelingene i fylkeskommunen og alle relevante samarbeidsaktører er inne i egne sammenslåingsprosesser, - i tillegg til annet ordinært arbeid. Samordning av regionale arenaer og prosesser innenfor næringsutvikling og opplæring. (Vi har lykkes med noe, men andre ting gjenstår). Å prioritere/avgrense hva som skal inn i strategien. 18.09.2018