Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??"— Utskrift av presentasjonen:

1 Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
ELISØR 2018 Øystein Kommedal / Terje Fredriksen

2 Innledning Hvordan bygge opp en presentasjon:
Presenter emnet for presentasjonen. Utplassering i bedrift – PTF - YFF Forklar hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum. Tips og triks rundt YFF Forklar presentatørens ekspertise i emnet. ? Hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum: Voksne deltakere er mer interessert i et emne hvis de vet hvordan eller hvorfor det er viktig for dem. Presentatørens ekspertise i emnet: Angi kort kvalifikasjonene dine på dette området, eller forklar hvorfor deltakerne bør lytte til deg.

3 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Dere har startet et løp med flere muligheter….. Hvordan finne ut hva dere egentlig vil??

4 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Er et eget fag i yrkesutdanning – som skal karaktersettes. YFF – Skal gi eleven mulighet til å: prøve ut ett eller flere aktuelle lærefag Prøv gjerne flere fag eller bedrifter! få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer aktuelle yrker Kvalitetssikring. Hva vil jeg IKKE bli! Hvor vil jeg IKKE jobbe! fordype seg i kompetansemål fra læreplaner på Vg3-nivå Samme kompetansemål som gjelder for en fremtidig læretid – ELSKOLEN! skal gi elevene en opplæring som er relevant for deres fremtidige yrkesutøvelse Orden og ryddighet er viktig, men YFF er ikke……

5 Yrkesfaglig fordypning (YFF)

6 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Er også en arena for å gi regionalt og lokalt arbeidsliv mulighet til å definere innholdet i opplæringen. Dere har et ansvar for å tilbakemelde til skolen! Deres rapporter / tilbakemeldinger kan påvirke fremtidig undervisning. Ny teknologi. Arbeidsmetodikk. Utstyr/Verktøy Bedriftens ønsker om innhold i opplæring O.s.v

7 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
gi elevene godt grunnlag for å velge lærefag og hjelpe til å knytte kontakt med mulige lærebedrifter!

8 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
..knytte kontakt med mulige lærebedrifter…. Kontakten knyttes gjennom 168 timer i VG1 og 253 timer i VG2.

9 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Det er en realitet at de fleste som får lærekontrakt, får det i den bedriften hvor man har gjennomført YFF. Derfor er YFF det VIKTIGSTE faget dere har! Hvordan skal dere da gjennomføre YFF?

10 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
I det dere kommer til en bedrift, bør dere tenke på at dette er 1. skritt i en søknad om læreplass. Det inntrykket dere legger igjen i bedriften, vil være et hovedelement når bedriften skal ta inn nye lærlinger!

11 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Vær: Høflig Ydmyk Uten piercing (utover normalt akseptert) Hel og ren i tøy

12 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 1: Møt opp til tiden dere har fått beskjed om, ferdig skiftet, klar til jobb! Sørg for å vite hvor – og når! Møt veldig gjerne 10 minutter før dette også. Avtal i forkant om hva du skal ha med av verktøy/verneutstyr.

13 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 2: Vær nysgjerrig og still spørsmål. Dette viser at du er interessert i faget.

14 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 3: Hold dere til fastsatte pauser! I arbeidslivet, er det i hovedsak kun èn pause! Lunsj på 30 minutter

15 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 4: Legg vekk mobilen!! Ingenting er mer frustrerende enn en YFF’er som har mer fokus på denne enn på arbeid.

16 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 5: Vær sosial med (fremtidige) kolleger Ta pauser SAMMEN med de andre! Dere vil oppleve at dette er en arena for informasjon.

17 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 6: Ta notater!! Dere skal dokumentere dette i ettertid, samtidig som det er viktig å huske beskjeder som blir gitt deg. Elskolen.

18 Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Hva bør dere gjøre for å legge igjen best mulig inntrykk: 7: Lever søknad om læreplass siste dag! Gjør klar en søknad. Spør om du kan levere denne. Kommer du frem til en avtale, ta med skjema «fortrinn til læreplass», og få dette fylt ut. PS: Ta gjerne med bilde i søknad for gjenkjennelse.

19 Fra elev til lærling. Kriterier for å få en læreplass.
Inntrykket du har lagt igjen i YFF. (Interne referanser) Karakterer / Fravær Søknaden Arbeidserfaring Mobilitet Eksterne referanse andre…..

20 Fra elev til lærling. Uskrevet regel: Sjekk nettet for info om aktuelle kandidater! Sjekk selv hva en potensiell arbeidsgiver kan finne ut om deg. Bilder / Tekst / Facebook (eksempler) Er det ting her som ikke er bra – prøv å bli kvitt det. Slettmeg.no

21 YFF – Hva er det egentlig.
Faget YFF er: Kvalitetssikring av ditt valg for fremtidig karriere! Søknad om læreplass! Hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum: Voksne deltakere er mer interessert i et emne hvis de vet hvordan eller hvorfor det er viktig for dem. Presentatørens ekspertise i emnet: Angi kort kvalifikasjonene dine på dette området, eller forklar hvorfor deltakerne bør lytte til deg.

22 Utledning Hvordan bygge opp en presentasjon:
Presenter emnet for presentasjonen. Utplassering i bedrift – PTF - YFF Forklar hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum. Tips og triks rundt YFF Forklar presentatørens ekspertise i emnet. Krystallklart! Kandetmestetyper. Hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum: Voksne deltakere er mer interessert i et emne hvis de vet hvordan eller hvorfor det er viktig for dem. Presentatørens ekspertise i emnet: Angi kort kvalifikasjonene dine på dette området, eller forklar hvorfor deltakerne bør lytte til deg.

23 Spørsmål? Takk for oss og takk for oppmerksomheten!
Øystein Kommedal Terje Fredriksen Hvordan presentasjonen vil være nyttig for publikum: Voksne deltakere er mer interessert i et emne hvis de vet hvordan eller hvorfor det er viktig for dem. Presentatørens ekspertise i emnet: Angi kort kvalifikasjonene dine på dette området, eller forklar hvorfor deltakerne bør lytte til deg.


Laste ned ppt "Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google