Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Regionsamlinger november 2016

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Regionsamlinger november 2016"— Utskrift av presentasjonen:

1 Regionsamlinger november 2016
Tid Innhold 09:15 Kaffe og noe å bite i 09:30 Inntak skoleåret Ett Trøndelag, gjennomføring, SSB-statistikk, vg opplæring og lokalt næringsliv, Stortingsmelding 20 Årets innsøking, oppdatering og spesielle forhold 1. februar og 1.mars 11:45 Lunsj 12:30 Forsering av fag, fravær 25 min Presentasjon av «Inspirasjonsheftet for karrierelæring» 20 min Dimensjonering og tilbud 25 min Arbeidslivets behov NHOs kompetansebarometer Utvikling av nye tilbud Aktuelle og framtidige rekrutteringsbehov i regionen 14:00 Oppsummering og slutt

2 Ett Trøndelag fra 01.01.2018 Et stort arbeid å slå sammen to fylker.
De viktigste områdene i første omgang Økonomi Skoletilbud Felles inntak av elever og formidling av lærlinger i 2018 Betydning for kommunene? Det har skjedd mye siden sist. Vedtak i april. Vi er godt i gang med sammenslåingsprosessen. Det er flere arbeidsgrupper som er startet på dette møysommelige arbeidet. F.eks inntak, 1.februarsøkere. Hva betyr dette for de videregående skolene og for kommunene i Sør-Trøndelag?

3 Det er 33 vgs i det nye Trøndelag

4

5 Har vært en satsing på yrkesfag

6 Fordeling av YF og ST Yrkesfaglig utdanningsprogram
Studieforberedende utdanningsprogram Sør- Trøndelag Fylkeskommune 49 % 51 % Trondheim 41 % 59 % Distriktet 62 % 38 %

7 Fullført videregående opplæring i løpet av fem år alle elever, snitt for kullene Tallene angir gjennomføringsgrad.

8 Ungdomskullene Antall avgangselever faller med ca 150 stk i 2017
Orkdal og Melhus har størst nedgang Også sterk nedgang ved flere distriktskoler Trondheim og omegn vil få en økning mot 2025

9 Arbeidskraftbehovet mot 2030 SSB-prognoser
Behov for arbeidskraft med høyere utdanning på bachelornivå, særlig innenfor administrasjon Behov for helse-, pleie- og omsorgsutdanning på høyskole/bachelornivå Etterspørsel etter de som kun har grunnskole eller ikke har fullført vg opplæring synker Knapphet på lærere og sykepleiere Lavere etterspørsel etter utdanning i økonomi og administrasjon, samfunnsvitenskap, jus og humanistiske fag på masternivå Framskriving fra SSB Link til hele rapporten: Husk at det i framtiden vil være behov for både yrkesfaglærte og høyere utdanning.

10 De videregående skolene og lokalt næringsliv
Det yrkesfaglige opplæringstilbudet skal tilpasses læreplasstilgangen Føringer: Kapasiteten på byggfag bør økes betraktelig Kapasiteten på teknikk og industriell produksjon og elektrofag bør ned Kapasiteten på design og håndverk viser at det er behov for frisører Kapasiteten på restaurant- og matfag bør opp Ønskelig med flere søkere til naturbruk, primært til landbruksrelaterte utdanninger Søkemønsteret bør endres fra studieforberedende utdanningsprogram og helse- og oppvekstfag til DH, RM og NA «Prosjekt prognoser» I Trondheim er søkarandelen til stud.forb utd.program så høy at det er ønskelig med en vridning til de tre utdanningsprogrammene DH (frisør) RM og NA. HO hele fylket (er mange som ikke ender opp med fagbrev, ca 200 stk)

11

12 Stortingsmelding 20 Utdanningsdirektoratet anbefaler følgende hovedgrep: Nye Vg1 utdanningsprogram Fordypning i eller splitting av tilbud på Vg2 og Vg3 Nye veier til studiekompetanse for yrkesfagelever Nedlegging av lærefag som ikke er relevante for arbeidslivet Flytting av tilbud til andre utdanningsprogram Bevaring av små og verneverdige fag Opprettelse av nye lærefag Det foreslås å gå fra åtte til tretten yrkesfaglige utdanningsprogrammer. To utdanningsprogrammer legges ned i sin nåværende form og blir erstattet av syv nye. Service og samferdsel: IKT. Transport og logistikk. Reiseliv med stud.komp. Design og håndverk: Frisør, hudpleie, blomsterdekoratør. Søm- og tekstilhåndverk. Metall- og glasshåndverk. Samiske håndverksfag.


Laste ned ppt "Regionsamlinger november 2016"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google