Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

utfordringer i en ny region

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "utfordringer i en ny region"— Utskrift av presentasjonen:

1 utfordringer i en ny region
Likheter og ulikheter, muligheter og utfordringer i en ny region Hva sier de administrative arbeidsgruppene? Gaustablikk mars 2018

2 I hvilken grad er man opptatt av de samme problemstillingene?
I hvilken grad tegner arbeidsgruppene det samme bildet av organisasjonen? I hvilken grad er man opptatt av de samme problemstillingene? I hvilken grad har vi felles oppfatninger av de viktigste utfordringene og mulighetene? Hva sier rapportene om hva som er viktig å jobbe videre med – på kort og lengre sikt? Vi kommer ikke til og ser heller ingen hensikt i å presentere hva de ulike gruppene har rapportert. Så har det heller ikke vært tid til å samle/redigere alt materialet til en felles tilgjengelig rapport. Det må vi se på i etterkant av denne samlingen. Vi ser det som viktig at dette materialet gjøres tilgjengelig, - ikke bare for påtroppende prosjektleder, men for hele organisasjonen. Dette vil sikkert prosjektlederne drøfte i nær framtid og finne en god løsning på.

3 Takk for innsatsen! Vi har solid oversikt over hverandres administrative organisering, systemer og bemanning. Viktig grunnlag for videre arbeid. Vi har kunnskap om hverandre mål og satsingsområder Vi har samlet noen erfaringer, hver for oss og sammen Vi har blitt mer kjent med hverandre Vi er opptatt av å utvikle noe nytt Og dette har gitt energi og lyst til å jobbe videre. Vi kommer ikke til og ser heller ingen hensikt i å presentere hva de ulike gruppene har rapportert. Så har det heller ikke vært tid til å samle/redigere alt materialet til en felles tilgjengelig rapport. Det må vi se på i etterkant av denne samlingen. Vi ser det som viktig at dette materialet gjøres tilgjengelig, - ikke bare for påtroppende prosjektleder, men for hele organisasjonen. Dette vil sikkert prosjektlederne drøfte i nær framtid og finne en god løsning på.

4 - Lik forståelse av samfunnsoppdraget og rollen vår Ulik organisering
Mye er likt, mye er ulikt - Lik forståelse av samfunnsoppdraget og rollen vår Ulik organisering Ulike arbeidsprosesser Ulikt lønnsnivå Men, ulikhetene er i mindre grad løftet fram blant utfordringene. Ulik organisering gjelder både «det store bildet» (eks. stabsfunksjonene) og innenfor ulike fagområder.

5 «Vi ser ulikhetene i organiseringen og i arbeidsformer som en styrke som er med på å utvikle den nye organisasjonen».

6 Ulik politisk kultur? Noen grupper: Det er enkelte forskjeller i politikernes måte å arbeide på? Det er trolig ideologiske forskjeller i noen saker? Hva kan være administrasjonens rolle i slike saker?

7 Sammenslåingen gir muligheter
Større fagmiljøer, spesialisering, mer robust Mer relevante Stordriftsfordeler; drift, innkjøp, effektiv ressursbruk Digitale løsninger, effektivisere arbeidsprosesser Frigjøre ressurser til utviklingsoppgaver

8 Geografien er utfordrende
Stor region – store avstander Flere kommuner By – land dimensjonen Identitet og tilhørighet «Vi må skaffe oss basiskunnskap om den nye regionen». «Vi må lære regionen å kjenne»

9 Opptatt av samarbeid. Internt også?
Det eksterne samarbeidet er omfattende og det beskrives fyldig Det interne samarbeidet innad i enheten og mellom tilsvarende enhet i det andre fylket beskrives også. Men: Relativt få beskrivelser av samarbeid på tvers av enheter i samme fylkeskommune. NIBR: En viktig forutsetning for å lykkes i samfunnsutvikler- rollen er at vi er samordnet internt!

10 Andre utfordringer Kompetanseflukt Kapasitetsreduksjon i omstillingsperioden Uavklart lokalisering Endringsvegring Tydelig og nok informasjon i prosessen Nye digitale verktøy - motivasjon og opplæring Få med alle

11 Hva er viktigst for å lykkes – hva sier gruppene?
En større organisasjon gir større faglig kraft. Vi kan også få sterke og kompetente staber/støttefunksjoner. Det kan gi mer faglig kapasitet til spesialisering, mer utviklingsarbeid og profesjonalisering - så brukerne merker forskjell. Økt satsing på digitalisering: Utvikling av gode digitale løsninger for brukerne og effektivisering av interne arbeidsprosesser. Vi må ha god nok kunnskap om den nye geografien. Mer samhandling om og samordning av regionale planer og andre strategidokumenter. «Det er kulturforskjeller». Hvilke og hvor? Hva kan gjøres?


Laste ned ppt "utfordringer i en ny region"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google