Klar ferdig gå….part two!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
"God bagasje på livets reise."
Advertisements

Etikk i pedagogisk arbeid
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Barnehagens rolle i barns utvikling – bare positiv? Oppvekst og utvikling, NTNU Samfunnsforskning Vera Skalicka.
Barnehagar og psykisk helse Kirsten H. Flaten Dosent, HiSF.
Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
Virksomhetsplan Prosessgrunnlag veiledere. Hvorfor virksomhetsplan?
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
TLF: –
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Arbeidsmiljøkurs 9.mai Arbeidsmiljøloven 2.Arbeidsmiljø – hva er vi snakker om? 3.HMS-aktørene 4.Medarbeiderskap - medvirkning 5.Møteplasser.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Trygge foreldre – trygge barn Foreldremøte Søndre Egge barnehage 11. mars -10.
Etikk – ja takk! Refleksjoner om etikk i praksis Henrik Syse, forsker og filosof Lørenskog kommune 27. og 29. oktober 2014.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Kunnskapsløftet – Fra ord til handling Prosjekt for skolene i Meldal kommune Delmål: Samarbeid heim skole.
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
Bjørnsgård barnehage.
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
Velkommen til foreldremøte
Samarbeid og medbestemmelse
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Fag og tariffpolitisk konferanse
Valgfag innsats for andre
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Samarbeid med skole, skolehelsetjenesten og foreldre
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig.
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Klar ferdig gå….part three!
Velkommen til foreldremøte
Voldsforebyggende opplæring
Tverrfaglige tema.
Autoritativ barnehage
5-årsklubben 2018/2019 Hillevåg barnehage
Velkommen til foreldremøte
Danning og voksenrollen i barnehagen
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Velkommen til Foreldremøte – for dere som har 5 – åringer i barnehagen
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Klar ferdig gå….part two! Rakalauv Barnehage-våren 2008 Klar ferdig gå….part two! Beitostølen 30.5-1.6.2008. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger I modige rakalauv får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger Program for dagen. Team Rakalauv. Visjonen og meg selv! Lunsj. Kunst, kultur og teknikk. Etikk, religion og filosofi. Årsplanlegging. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger Rakalauv Barnehage. Ansattes vilje til å yte 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger R.M.Belbin En teamrolle analyse. Beskriver roller i en gruppe. Hvordan enkelt individer fungerer sammen Testen kan brukes som et arbeidsredskap for oss i barnehagen slik at vi kan dra nytte av hverandres kompetanse og Testen måler IKKE ferdigheter, men kan vise preferanser, og er ment som en måte å forstå og få innsikt i din rolle i teamet. Testen skal IKKE brukes til individuell vurdering. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Hvordan er Team Rakalauv sammensatt  10 ansatte 3 pedagoger, 2 ped.ledere., 1 FØ2 2 fagarbeidere 4 assistenter 1 styrer (pedagog) Hvordan dra nytte av all kompetanse og kunnskap vi innehar på en effektiv og god måte? 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger Teamrollehjulet. Pådriver Iverksetter PD IV FS KO Ferdigstiller Koordinator Analytiker Teamarbeider AL TA IS RS Ide`skaper ressursskaper 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Hvordan er jeg i forhold til Rakalauv`s visjon? Modig Raus Trygg Leken Engasjert Hva må til at du kommer oppover på diagrammet? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Drømmen 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Vi skal jobbe sammen, frem til samme mål, men med ulike metoder. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Rakalauv Barnehages hovedmålsetting. I Rakalauv Barnehage skal barna: Bli trygge og selvstendige individer med godt selvbilde. Kunne ta andres roller og se en sak fra flere synsvinkler. Vise omsorg og empati. Utvikle god kommunikasjonsevne. Et godt verbalt språk og et tydelig kroppsspråk. Barna i Rakalauv Barnehage skal bli åpne, ærlige og trygge. Da kommer trivselen av seg selv. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger Personalets mål: Å respektere hverandres holdninger Å skape et aktivt og faglig arbeidsmiljø. Å diskutere oss frem til felles holdninger med tanke på verdier og normer i oppdragelsen, i forhold til samholdet oss personalet imellom. Vårt mål for arbeidet med barna er: Å skape trygghet i barnegruppa, både mellom barna og de voksne. Å ta del i baras lek, være tilgjengelig og stimulere til videreutvikling. Å være positive rollemodeller for barna. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Grunnlaget for å nå målene er: Kjennskap til de mål vi har i Rakalauv og til mål og krav i Rammeplanen og i barnehageloven. Vilje til å yte for barn, foreldre og barnhagen. Økonomiske midler til å støtte opp under ønskelige tiltak. Ledelse, styret og personalets vilje og evne til å ”dra” lasset i samme retning. 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Hvordan når vi disse målene? Prioritere dette arbeidet i barnehagen … 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

Fra plan til praksis: Kari Pape Prosjekt barnehageåret 2008-2009 Faglig oppdatering på hvert personalmøte. Hvordan kan vår voksenrolle påvirke barns læring i et helhetsperspektiv? Hva vil det si å arbeide prosessorientert? 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger

I Modige Rakaluav får onga vara onger SLUTT 16.09.2018 I Modige Rakaluav får onga vara onger