Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig rådgiver Assisterende utdanningssjef

3 Vårt handlingsrom…

4 § Opplæringsloven Straffeloven Arbeidsmiljøloven Ferieloven
Friskoleloven Forvaltningsloven

5

6

7

8

9 Idrettsungdomsskole Dobler antall kroppsøvingstimer
Daglig fysisk aktivitet – basistrening Treningshus Samarbeid med idrettslag Aktiv bruk av naturen i Oppdal «Treningsleir»

10 Mitt mål for p-dagene: Skape et godt arbeidsmiljø
Informasjon og koordinering Faglig påfyll Forberedelse/klargjøring til å ta i mot elevene

11 Program p-dager TIRSDAG 14.08. ONSDAG 15.08. TORSDAG 16.08.
FREDAG 08.30: Oppstart Info 09.15: Gjennomgang av brannrutiner/omvisning på skolen 10.15: Gjennomgang av handlingsplan psykososialt miljø. 11.00: Lunsj 11.30: Arbeid med årsplaner 14.30: Slutt 08.45: Rektors forventning til det nye skoleåret og deg som ansatt. 09.30: Hvordan skape et godt klassemiljø? Teori, refleksjonsgrupper. 11.30: Planlegging av første skoleuke hvor fokuset skal være på sosialt fellesskap og godt klassemiljø. Fag skal legges til side.    08.45: Vi deler oss i team og jobber med følgende tema: 1.-3. trinn: iMAL 4.-7. trinn: Uteskole trinn: Omvendt matematikkundervisning 11.30: Gjennomgang av ny hjemmeside, nytt e-post system og rom- og møtereservasjon 12.15: Arbeid med årsplaner 8.45: Tilstandsrapport og analyser 9.45: Rydding av fellesareal og klasserom 11.30: Forberedelse av skolestart Kl : Grilling på Kulbotn Du blir så lenge du vil 😊

12 Du må ha «tilganger» på plass:
Udir - Tavla PAS UBAS Viktige ting å informere om: Timeplaner Brannrutiner Gjennomgang av handlingsplan for skolemiljø Evt. nye rutiner Nye ting fra Udir.

13 Samarbeidstid Årsplan

14 Årshjul Et eksempel…

15 Læreplanarbeid Skoleeier, skoleleder og lærer har et felles ansvar for at opplæringen er i tråd med læreplanverket. Skoleeier/skoleleder: Skolene skal jevnlig vurdere om opplæringen bidrar til at man når intensjonene og målene i læreplanverket. Årlig tilstandsrapport Lærer: Læreren skal velge innhold, arbeidsmåter, progresjon og underveisvurdering som bidrar til at den enkelte eleven og elevgrupper utvikler kompetanse i tråd med læreplanen. Skolestyret ved Vollan har vedtatt at årsplaner skal være ferdig til høstferien. For seint?

16 Forventninger/avklaringer

17 Her er noen av personalets forventninger til meg som leder…
Tydelig på arbeidsoppgaver du forventer av meg/oss Trygg i egen stilling, vet hva du vil og klarer å kommunisere det Tilgjengelig for oss, sparringpartner eller støtte ved behov i hverdagen i forhold til elever og foreldre Jobber for godt faglig og sosialt miljø Ser alle Raus, er synlig både ”oppe” og ”nede” og ute (skolens ansikt utad) God på kommunikasjon/organisering  --- Rektor tar støten ovenfor foreldre i vanskelige saker / tydelig leder Den enkelte i kollegiet blir ivaretatt og hørt. Lett tilgjengelig og forståelsesfull Rektor respekterer skolen utad i ulike fora/ settinger på en flott måte Rektor tar støten overfor myndighetene Tar avgjørelser på vegne av personalet og den enkelte ansatt – stor trygghet.

18 Elevenes forventninger til læreren…
Tydelig på arbeidsoppgaver du forventer av meg/oss Trygg i egen stilling, vet hva du vil og klarer å kommunisere det Tilgjengelig for oss, sparringpartner eller støtte ved behov i hverdagen Jobber for godt faglig og sosialt miljø. Ser alle. Raus, er synlig både ”oppe” og ”nede” og ute (skolens ansikt utad) God på kommunikasjon/organisering.

19 Har skolen din en pedagogisk plattform?
Skolens formål…… Vollan skole skal fostre elevene åndelig, psykisk og fysisk til verdibevisste, trygge, glade, selvstendige og kunnskapsrike mennesker som ærer Gud og er til velsignelse for familie, menighet og samfunn. Vollan skole skal være åpen og inkluderende overfor lokalsamfunnet med en utadvendt innstilling til Oppdals kultur og tradisjoner. Vollan skole legger vekt på at elevene lærer seg å bruke- og oppleve naturen og vil derfor legge til rette for friluftsliv gjennom alle årstider. Vollan skole vil oppfylle det som fremgår av skolens godkjenningssøknad, godkjente fagplaner og Privatskolelova § 1-1.

20 Pedagogisk plattform ELEVSYN
Ved Vollan skole har vi et positivt elevsyn som betyr at: Elevene blir sett og anerkjent for den de er Vi har tro på at hver enkelt kan utvikle seg og lykkes Alle elevene skal føle på trygghet og varme Alle elevene er like mye verdt Alle elevene har rett til en aktiv og interessant skolehverdag LÆRINGSSYN Ved Vollan skole legger vi følgende til grunn for vårt pedagogiske arbeid: Læreren skal ha en god relasjon til hver enkelt elev Undervisningen skal ha god struktur og gode rammer Elevene skal møte sang, lek og drama som en naturlig del av skolehverdagen Undervisningen skal foregå ute og inne, være variert og virkelighetsnær og skal skape motivasjon og interesse.

21 Brainstorming uten gule lapper
Hvordan involvere hele personalet i viktige prosesser? Brainstorming uten gule lapper Jeg forventer at min leder er…

22 Jeg forventer at min leder er….
Tydelig på arbeidsoppgaver du forventer av meg Trygg i egen stilling, vet hva du vil og klarer å kommunisere det Tilgjengelig for personalet, er en sparringpartner og gir støtte ved behov i hverdagen i forhold til elever og foreldre Opptatt av å utvikle et godt faglig miljø En person som ser alle Raus Synlig både internt på skolen og utenfor skolen God på kommunikasjon/organisering Den som tar støten ovenfor foreldre i vanskelige saker Den som sørger for at den enkelte i kollegiet blir ivaretatt og hørt Lett tilgjengelig og forståelsesfull Den som tar støten overfor myndighetene Den som tar avgjørelser på vegne av personalet og den enkelte ansatte Rettferdig God på økonomi, lover og regler.


Laste ned ppt "Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google