Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m 21.08.17 gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m 21.08.17 gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt."— Utskrift av presentasjonen:

1 BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt på Myrulla, Måsungen og Wigwam barnehage. Det har vært en krevende prosess, men mener vi har klart å ivareta personalet, barn og foreldre på en god måte. Inventar og utstyr fra barnehagen er blitt fordelt på de andre barnehagene ut fra ønsker og behov.

2 Utelekeplassene Barnehagene har fått tildelt midler til lukking av avvik og oppgradering av uteområdene. Arbeidet med montering av utstyr pågår nå. Dette er et positivt løft for barnehagene. Det vi også ser er at det er mange barn i nærmiljøet til barnehagene som bruker uteområdet til lek på ettermiddagene. Dette er positivt, men gjør også at slitasjen og behov for vedlikehold vil bli større.

3 Endringer/nye utfordringer:
Innføring av ny Rammeplan vil kreve økt tid og ressurser til implementering av denne hos alle ansatte. -> Behov for økt kompetansemidler lokalt da det bevilges lite kompetansehevingsmidler fra staten til dette arbeidet. Eventuell innføring av ny lovfestet pedagognorm i barnehagene: -> Maks 14/7 barn pr. barnehagelærer vil kreve flere pedagoger i barnehagene. -> Assistent/fagarbeiderstillinger må omgjøres til pedagogstilling- Økt lønnskostnad for kommunen, kravet er ikke fullfinansiert fra staten. -> Pedagoger i barnehagene skal ha min 4 t/u planleggingstid. Økt pedagogtetthet vil heve den faglige kvaliteten men gi færre voksne inne på avdelingen sammen med barna i løpet av en uke. Økt andel flerspråklige barn i barnehagen -> Krever ekstra oppfølging både i f t språkutvikling og sosial kompetanse/adferd. Økt behov for ressurser til bl. a materiell og kjøp av tolketjenester for å ivareta utvikling og foreldresamarbeid. -> Nye beregningsordninger gjør at vi ikke oppfyller kravet ift å få ekstra midler til dette arbeidet.

4 hvordan løse utfordringene:
Ingen ny, men vedvarende utfordring -> tilgang på kvalifiserte vikarer Ledige barnehageplasser : -> skal det være ledig kapasitet i barnehagene slik at folk som ønsker å flytte til kommunen får tilbud om barnehageplass utenom hovedopptak.? Muligheter/ hvordan løse utfordringene: Rammeplanen: -> Økt samarbeid mellom barnehagene – kompetansedeling -> Tettere samarbeid med RKK i f t kurs -> Økte kompetansemidler lokalt Pedagognormen: -> Fullfinansiering fra staten -> Øke bemanningen slik at det er nok ansatte sammen med barna når pedagogene har planleggingstid. -> Drøfte organiseringen av planleggingstiden i hver enkelt barnehage slik at det går minst mulig utover tid til barna og gir gode arbeidsforhold for øvrige personale.

5 Ledige barnehageplasser
Økt andel flerspråklige barn: -> Øke kompetansen i barnehagen – få inn personale med videreutdanning i mangfold og mestring/migrasjonspedagogikk. Bygge opp et fag/kompetansemiljø i andøy rundt dette. -> rekrutteringsordning med stipend/lønnsplassering -> fortsatte styrke bemanningen i de barnehagene som har mange flerspråklige barn, samt øke budsjett til materiell/tolketjenester Kvalifiserte vikarer -> Ansette faste vikarer Ledige barnehageplasser -> Gå med venteliste på de barna som ikke har krav på plass -> Dersom man ikke fyller opp barnehagene ved hovedopptak –ansette folk slik at man har personalet på plass når søknadene kommer ila året -> Dersom kapasiteten på plasser er for liten utover de barna som har lovfestet rett på plass må man utvide kapasiteten ved event. nybygg/utvidelse av eksisterende bhg. -> Opprette ” nøkkelplasser ” for å kunne rekruttere ansatte innen fagområder som er viktig for oss å ha på plass

6 LÆRLINGER Bedre samarbeid med VGS ift. søkere på læreplasser
-> Tettere dialog og samarbeid ift å veilede og følge opp elever som skal søke læreplass i kommunen – hindre feilvalg Ta i bruk OLKWeb - e-plattformprogram til bruk overfor lærlinger og instruktører -> sette av midler til innkjøp av program + opplæring i dette.


Laste ned ppt "BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m 21.08.17 gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google