Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte

2 Hva har vi gjort? Desember 2014 - konferanse om kompetanse for mangfold Januar 2015 – søkte om deltagelse i prosjektet Februar 2015 – Møte med våre to veiledere fra HINT, Elin Børve og Kathrine Moen. Hovedmål, Delmål og organisering.

3 Hovedmål: Å bidra til økt kvalitet og økt bevissthet rundt arbeidet med kulturelt arbeid i barnehagen gjennom felles samlingsstunder. Delmål: Definere hva er kvalitet for oss og definere kvalitetsbegrepet opp imot mangfold. Gi de ansatte en fellesplattform/forståelse. Arrangere minimum 5 felles samlingsstunder i barnehagen. Arrangere en bli kjent fest for foreldre og barn i barnehagen.

4 2 planleggingsdager med temaet etikk, menneskesyn og holdninger og den flerkulturelle barnehagen – Kathrine Moen som foreleser Studiebesøk i Lekekroken barnehage på Verdal Bli-kjent-fest i august for alle ansatte foreldre og barn. Personalmøte Foreldremøte i oktober med Kathrine Moen Pedledermøter – Fast sak på alle møter.

5 Felles samlingsstunder med de ulike nasjonene som tema. Polen, Filipinene, Sudan, Tyskland, Nederland, Sverige, Eritrea og Norge.

6

7 SPØRSMÅL TIL PERSONALET: Hva legger du i begrepet mangfold og har prosjektet gitt deg noen nye tanker om begrepet? Hvilke utfordringer har du møtt? Hvordan mener du at prosjektet har vært med å endre oss som barnehage?

8 KUNNSKAP "All påfyll vi får gir oss mer kunnskap" "gitt oss nye tanker og ideer" "Kunnskap danner holdninger"

9 SPRÅK "Språk det er en utfordring" "Følelser, abstrakte ting er ikke lett å formidle" "Utfordringer vi har møtt er språk og hvordan det lett kan oppstå misforståelser." " Jeg syns at begrepet har blitt større" (mangfold) "litt mer bevisst ulikheter/likheter"

10 "Fruktcocktail" "Kor" "Respekt for hverandres religion/kultur" VERDIER/HOLDNINGER

11 Hva har vi lært?

12 Veien videre

13 Mangfold


Laste ned ppt "Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google