Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
FAU Vassbonn skole «Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»

2 Formål med dette dokumentet
Formålet med dette dokumentet er at alle som er med i FAU skal ha en god forståelse av hva FAU gjør, samt gi tydelig retningslinjer for hvordan FAU skal jobbe. Dokumentet, eller deler av det, kan også brukes til større forsamlinger (for eksempel foreldremøter) for å orientere om FAU sitt arbeid.

3 Hva er FAU?

4

5 Hva gjør FAU?

6

7 Samarbeid med OKFU og andre FAU
Vise FAU i den offentlige lokale debatten Samspill med skolen men også utfordre Involvering fra lokalt politisk nivå Motivere for engasjement Vilje til å ta ansvar i ditt barns skole Tydeliggjøre nødvendigheten av et fungerende FAU

8

9 FAU -SU – Klassekontakt - SMU
FAU-Foreldre og arbeidsutvalg Representerer foreldrene. Er opptatt av hele skolen. Fokus på skolemiljø. SU-Samarbeidsutvalg Representanter fra foreldrerådet (FAU), personalet, elevene og kommunen. Rådgivende og samordnende organ. Skal sikre brukermedvirkningen i styringen av skolen. For eksempel skolebruksplanen og faglige resultater. Klassekontakt Representerer foreldrene. Er opptatt av klassen og trinnet. Fokus på sosiale forhold. For eksempel sommeravslutning. SMU - Skolemiljøutvalget Representanter fra foreldrerådet (FAU), personalet, elevene og kommunen. SMU skal medvirke til et godt skolemiljø. For eksempel trivselslederordning. Personalet bestar av representanter fra ledelsen, lærere og andre ansatte SMU – Flertall fra foreldre og elever. For alle disse utvalgene er man representant for en gruppe mennesker. Man snakker altså ikke på vegne av et enkeltindivid i noen av disse foraene.

10 Årsplan FAU

11 FAU årshjul AUG/SEPT – Møte #1
Oppstart FAU. Fordeling roller. Gjennomgang av FAU sitt mandat. Diskutere fokusområder og plan for året. Primo DES- Møte #2 Gj. gang av siste undersøkelser som foreligger. Faglig diskusjon. FEB- Møte #3 Tema: Foreldremøte og 17. mai. Plan for nyvalg og hvem som skal erstattes i FAU. Primo JUNI- Møte #4 Økonomisk gjennomgang. FAU årshjul

12 Møtene består av en kombinasjon av faste agendapunkter og spesielle tema gjennom året
Faste punkter: Godkjennelse av innkalling. Godkjennelse av referat. Godkjenning av agenda. Hva skjer neste 6 måneder. Spesielle tema gjennom året: Tema FAU skal tenke på i møtene gjennom året er beskrevet i mer detalj på de neste sidene. Dette er ment som huskelister og en hjelp for å organisere arbeidet.

13 AUG/SEPT – Møte #1 Oppstart FAU. Fordeling roller:
Leder, nestleder, kasserer, referent, rep. til SMU og SU (normalt leder og nestleder) og OKFU. Gjennomgang av FAU sitt mandat og diskutere hva vi skal ha fokus på i året som kommer. Avklare forventninger til møtekultur. Dagsorden, ordstyrer. Diskutere fokusområder og plan for året. Fokusområder: Hvilke saker er viktige for FAU i kommende skoleår? Hvilke praktiske saker må vi forholde oss til? Eks: Foreldremøter. Juletrefest. 17. mai. Møter i FAU. Oppgaver fordeles: For eksempel hvem tar ansvar for å kontakte klassene om juletrefest og 17. mai.

14 Primo DES- Møte #2 Gjennomgang av siste undersøkelser som foreligger.
Det gjøres en gang i året. Gjøres på et overordnet nivå, vi skal ikke gå for detaljert ned i hver undersøkelse. FAU ber om få essensen av undersøkelsene, hva skolen har lært og hva de har fokus på videre som underlag. Faglig diskusjon. Vurdere å invitere rektor eller inspektør for en gjennomgang. Nasjonale prøver. Resultatene skal foreligge innen utgangen av november. Gjennomgang av siste resultater. Diskusjon. Elevundersøkelsen Kan være klar i november, men normalt klar først i januar. Uansett gjennomgang av siste undersøkelse som er gjort. Trivselsundersøkelse fra klassetrivsel.no Gjennomføres to ganger årlig. Siste resultater gjennomgås. Kartleggingsprøver Siste resultater gjennomgås.

15 Primo FEB- Møte #3 Foreldremøte
Diskutere hvordan foreldremøtene bør gjennomføres i løpet av våren. Form og om det er spesielle tema som skal tas opp. Plan for valg av nye representanter for neste skoleår Hvem blir sittende? Hvem skal erstattes. Representanter for neste skoleår skal velges på våren for følgende skoleår. For kommende års første klasse velger man på informasjonsmøte om våren. 17. mai. Plan for 17. mai. Har trinnet kontroll på forberedelsene? Eventuelt informere og guide.

16 Primo JUNI- Møte #4 Økonomisk gjennomgang ved kasserer
FAU får inntektene fra 17. mai. Vurdere fordeling av penger. Vurdere støtte til 7. klasse leirskole.

17 Fokusområder FAU-på Vassbonn

18 Fokusområder FAU 2016/2017 (revideres årlig)
Disse sakene jobber vi med i prioritert rekkefølge: Elevens skolemiljø i undervisningstid og SFO tid. Faglige resultater Fysisk miljø Elevenes skolemiljø har spesielt stort fokus i år etter Fylkesmannens rapport.

19 Valg av FAU-representanter og klassekontakter

20 FAU styret Her kommer bilde, navn, klasse, og når man er på gjenvalg

21 Valg av FAU-representant er og klassekontakter
FAU-representanter velges på foreldremøte på våren for neste skoleår. Hvert trinn representeres i FAU med 2 likestilte foresatte. En FAU-representant velges for 2 år av gangen. I skoleårets første møte velges leder, nestleder, sekretær, referent og OKFU-rep. Klassekontakter: Klassekontakter velges på foreldremøtet på våren for neste år. Hver klasse skal ha 2 klassekontakter. Klassekontakter sitter 1 år av gangen.

22 Oppskriften på suksess

23 Hva skal til for å lykkes som FAU?
Engasjert FAU styre og FAU repr – mandat, roller, ansvar Skape en god struktur (møter, info etc) Engasjerte foreldre Avklarer roller mellom klassekontakter og FAU God dialog med skoleledelsen Avklarte forventninger til hverandre Bruker FAU aktiv som rådgivende organ (lytter til innspill og konstruktiv kritikk) Bidrar med foredrag og innlegg på FAU møtene Ha en reell påvirkningskraft i saker som angår foreldresamarbeidet i skolen og elevenes skolehverdag Prioriterer oppmøte til møtene

24 Oppfordring til alle foreldre
Snakk positivt om skolen, skolens ledelse og lærerne med og foran barna. Dersom du har bekymringer, ta de direkte opp med skolen. Snakk positivt om skolen med naboer, venner og andre foreldre.

25 Er du engasjert, gjør barnet ditt det bedre på skolen.
SOSIALT FAGLIG


Laste ned ppt "«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google