Prosjekt trainee Sykehuset i Vestfold August 14-august 16.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
KOLLEGASTØTTEORDNING VED SYKEHUSET I VESTFOLD
Advertisements

Bakgrunn ”12k Trainee” er et tidsriktig tiltak for å styrke
Traineeprogram for RDA-bedrifter i Nordland. Utviklet i et samarbeid mellom; Innovasjonsprogram SaltenInnovasjonsprogram Salten Abelia-bedriftene i Nordland.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Ledelse av sykepleiepraksis – bruker vi sykepleiekompetansen? ”Er vi på hugget eller på hælene?” Elisabeth Kaasa Helsefaglig sjef i Vestre Viken 4. November.
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2004 Hovedresultater.
VEIEN TIL LEDELSE. Mobilisering av fremtidens ledere.
Bjørn H. Kopperud FAPL / Kakerlakk Artemis brukerforum SUHS – 8. nov. 12.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Kveldskurs for nybegynnere 16. februar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Kveldskurs for nybegynnere 10. februar 2015 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Medarbeidere med brukererfaring Hvordan kan brukererfaringer bli til nytte for andre ? Audun Pedersen Spesialrådgiver for psykisk helse, Bergen kommune.
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Henvisninger og Ventelister i PasDoc Monique Renée Bennett Spesialrådgiver, Stab medisin, helsefag og utvikling
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
HORDALANDSMODELLEN PERSONALPOLITISK UTFORDRING HVORDAN STYRKE DET FLERKULTURELLE MANGFOLD,ØKE INTEGRERINGEN OG MOTVIRKE FREMMEDFRYKT I HORDALAND FYLKESKOMMUNE.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
Studieplanseminaret 2016, Utplassering i psykiatri i 5. studieår, MED-3503 Herman Tvete, Koordinator for utplasseringen i psykiatri fra høsten 2016.
Norske helse- og omsorgstjenester er blant de beste i verden. Likevel finnes det utfordringer. Det blir stadig flere pasienter, mer kompliserte helse-
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Kvalitetskommune- programmet.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon LMU
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
May Janne Botha Pedersen Avdelingssjef kirurgiske avdelinger Ringerike sykehus.
Arne Bugge Amundsen Samhandling mellom de tre øverste styringsnivåene Fremlegg til styreseminar 20/
Veileder for gevinstrapportering
«Oppvekst og kunnskap» Que vadis?
Faglig utvikling hos sykepleierne
Lønnspolitisk drøftingsmøte HTA. Kap. 4.1, 5.1 og 3.4.2
Antall LIS 1 i spesialisering høsten 2017
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Prosjektpresentasjon – Innsikt og idé
Nye eierskaps- og driftsformer i tannhelsetjenesten Forprosjekt
Trainee Innlandet - på jakt etter nye spennende medlemsbedrifter
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Levanger 26. september 2017.
Utdanningskomiteen 19. mai
Nettverksledersamling
Rekruttering.
Prosessen Arbeidet ble innledet våren 2015 gjennom at et grunnlagsnotat, som inneholder en oppsummering av strategier, mål, tiltak og regulatoriske forhold.
Rekruttering Navn på foredragsholder Dato
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Nettverksmøte for fagskoletilbydere i helse- og sosialfag
FASTLEGEORDNING UNDER PRESS
Hva fungerer og hva fungerer ikke?
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
NAV-veiledere i vid. skole
JUNGEL- PROSJEKTET Jobb for Ungdom, NAV hjelper deg, det gir Glede, Erfaring og Lønn // Myhren/Mølmen.
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Status lærlingordning
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Program for folkehelsearbeid i Trøndelag Planlegge tiltak
Barn og ungdom i pakkeforløp Linda H
Evalueringssystemet ved MN-fakultetet
Prosjekt - Flere unge i fast arbeid Karrieredagen, 17. oktober 2018
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3
2 1 STATUSRAPPORT BOTT mottak økonomi-prosjektet F N T
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Programkontoret.
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt trainee Sykehuset i Vestfold August 14-august 16.

Hva er trainee? Trainee: fagutdannet person som tas inn ved en bedrift som aspirant for videre spesialopplæring. Kilde: Store Norske LeksikonStore Norske Leksikon I traineeperioden blandes praktisk og teoretisk arbeid. En trainee får arbeide med ulike oppgaver i bedriften for å lære seg hvordan virksomheten er bygget opp og for å skape et nettverk i bedriften. fra trainee.no

Historien bak… Bakgrunn for vårt prosjekt: Studiebesøk Helse Bergen høst 12. Traineesykepleie ordning fra Fra høst 14: Ansetter 20 traineesykepleiere pr år.

Hvorfor organisere dette som prosjekt? Ønske om bred involvering fra alle klinikker Opprettet en prosjektgruppe med medlemmer fra medisinsk og kirurgisk sykepleieavdeling, sykepleietjeneste i psykiatri og tillitsvalgte fra NSF Prosjekteier: Avdelingssjef Bemanningsenheten Styringsgruppe: Avdelingssjefer i sykepleieavdelingene i medisin, kirurgi og psykiatri. Ønske om evaluering av prosjektet før det tas en beslutning om ordningen skal videreføres.

Hensikten med prosjektet: -Lette overgangen fra student til sykepleier. Hva har nyutdannede sykepleiere behov for av kompetanse for å ivareta kompleksitet i pasientbehandlingen? -Tilby nyutdannede 100% faste stillinger -Sikre SIVs omdømme som attraktiv arbeidsplass

Prosjektet Planlegger organisering, gjennomføring og evaluering av programmet. Planlegger faglig innhold i programmet. Ansatt 12 trainee sykepleiere i 100% fast stilling. Arbeidsforhold av 8 måneders varighet innenfor medisin, kirurgi og psykiatri. deltar i klinisk arbeid på lik linje som andre sykepleiere. lik oppfølging som andre nyutdannede på seksjonen. 5% av stillingsforholdet er en fagdel, som organiseres og lønnes fra Bemanningsenheten

Overordnede føringer I forhold til rekruttering sier HR strategien ved SIV følgende: Sykehuset i Vestfold er en attraktiv arbeidsplass, benytter i hovedsak heltidsstillinger. I forhold til kompetanse: Sørge for at grunnleggende kompetanse organiseres og tilføres rette målgrupper på en systematisk og koordinert måte

Helseforetakene fikk i 2011 et ambisiøst eiekrav om å redusere bruk av deltid med 20%. Stortingsmelding 13 ( ) Overgang fra utdanning til yrke. ”For å få kvalifiserte og godt fungerende kandidater er det viktig å sikre en god overgang fra utdanning til yrkesliv. Regjeringen vil i samarbeid med arbeidsgivere vurdere behovet for ulike former for veiledningsordninger for nyutdannede i helse og velferdstjenester. Slike ordninger vil innebære en tydeliggjøring av det ansvaret alle arbeidsgivere har for å lære opp nyansatte”

FOLDER

Rekrutteringsprosess 49 søkere til 12 traineesykepleiestillinger Omfattende rekrutteringsprosess ca 30 på intervju Alle intervjuet etter samme mal Hver kandidat: 5 minutters presentasjon av seg selv. En seksjonsleder og evt. tillitsvalgte med på alle intervjuer. Vurdering av hver kandidat: Inntrykk på intervju referanse fra en leder og en veileder i praksis Karakterer fra bachelorutdanning

Resultatmål Trainee sykepleier -har en generalist kompetanse, som ivaretar stadig økende kompleksitet i pasientbehandling. -er trygg og mestrer oppgaver relatert til sykepleierollen. -har organisatorisk og klinisk kompetanse. 90 % fullfører trainee programmet.

Effektmål Traineesykepleie ordningen bidrar til at det blir vanlig å jobbe 100% stilling som sykepleier at det rekrutteres flere nyutdannede sykepleiere til SIV organisatorisk fleksibilitet og mobilitet. at kompetanseheving blant nyutdannede sykepleiere blir systematisk og kvalitetssikret. at SIVs omdømme som attraktiv arbeidsplass styrkes blant nyutdannede

Gevinster 12 nyutdannede sykepleiere har gått inn i 100% faste stillinger i SIV Kompetanseprogram som tar utgangspunkt i generalistkompetanse og hva vi opplever at sykepleiere i SIV har behov for av kompetanse. Samarbeidsprosjekt mellom sykepleieavdelingene i medisin og kirurgi og psykiatri. Større trygghet? Større grad av fleksibilitet?

95% stilling på en seksjon og ikke kombistillinger seksjon/ bemanningspool Traineesykepleiere i Helse Bergen opplever usikkerhet mht å være på flere seksjoner samtidig Fra Prosjektrapport: Fast, full stilling for nyutdannede sykepleiere, Helse Bergen Forutsigbarhet for hvilke seksjoner de skal inn på i trainee løpet. 3 traineesykepleiere går et likt løp. Kontrollgruppe hvor alle jobber redusert stilling.

Kritiske suksessfaktorer. God forankring og lojalitet fra ledere i alle tre klinikker. At det er tilstrekkelig antall kvalifiserte søkere til stillingene. At det faglige programmet medfører en kvalitetsforbedring i forhold til kompetanseutvikling hos nyutdannede. At de som ansettes gjennomfører programmet, slik at det blir mulig å evaluere prosjektet. At det er ledige sykepleiestillinger i SIV når prosjektperioden er over. At det er ledige vikariater/ faste stillinger ved oppstart i august 2014, og når det er planlagt bytte av seksjon i programmet. At seksjonene/ enhetene som involveres i prosjektet forplikter seg til å ansette og ta personalansvar for traineesykepleierne. Større grad av usikkerhet/ motstand i KPR, som ikke har deltatt i prosessen fra oppstart. Få traineesykepleiere deltar i programmet, og faren for noe frafall kan medføre at evalueringsgrunnlaget midtveis og ved prosjektslutt kan bli mangelfull.