Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NAV-veiledere i vid. skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NAV-veiledere i vid. skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 NAV-veiledere i vid. skole
Kristiansand og Vennesla NAV-veiledere i vid. skole

2 Mål for satsingen At flere unge fullfører videregående opplæring og kommer ut i vanlig lønnet arbeid.

3 Forsøksprosjekt I Vest-Agder har Arbeids- og velferdsdirektoratet gitt to kommuner tilsagn opp oppstart av prosjektet, De to kommunene er: Kristiansand kommune Vennesla kommune

4 Forsøksperiode 2014 – 2017 med forbehold om Stortingets årlige budsjettbehandling.

5 Tjenester fra NAV Det skal utvikles tilrettelagte og integrerte tjenester og tiltak fra NAV til elever i vid. opplæring. Det er primært tjenester regulert i § 17 «Opplysning, råd og veiledning» § 18 «Stønad til livsopphold» og § 28 «Rett til individuell plan» i Lov om sosiale tjenester i NAV som skal tilrettelegges for ungdom.

6 Hvilke skoler? I Kristiansand
Tangen vid. skole – 1 veileder i 100% stilling Kvadraturen vid. skole – 2 veiledere i 50% stilling I Vennesla Vennesla vid. skole – 1 veileder i 100% stilling

7 Organisering Veiledere fra NAV jobber ute i de videregående skolene
NAV-leder er nærmeste leder for NAV-veileder, men rektor på de vid. skolene har myndighet til å bruke NAV-veilederen på en hensiktsmessig måte som en del av personalgruppen på den aktuelle skolen. NAV-veilederne som jobber ved samme skole skal ha like fullmakter og mandat uavhengig av hvilket NAV-kontor de tilhører. NAV-veilederne skal ha tilgang på alle NAVs saksbehandlingssystemer på PC.

8 Funksjonsbeskrivelse og avgrensning
Høsten 2014 ble det utarbeidet en funksjonsbeskrivelse som det jobbes ut fra i prosjektet. Den er sendt VAF og rektorene ved de aktuelle skolene. Viktig at vi i det videre arbeidet ser på grenseoppgangen mellom NAV-veilederne i vid. skole og OT.

9 Styringsgruppe I januar 2015 fikk vi på plass en styringsgruppe med medlemmer fra Fylkesmannen i Vest-Agder, Vest-Agder fylkeskommune og NAV. Styringsgruppen ledes av Sissel Klovning, NAV Vest-Agder. Første styringsgruppemøte ble holdt den på NAV Vest-Agder. Alle medlemmer møtte.

10 Styringsgruppens medlemmer
Birthe Guttormsen – Fylkesmannen i Vest-Agder Bjørn Baugstø – Kvadraturen vid. skole Sigrun Sakshaug – Tangen vid. skole Sissel Berglien – Vennesla vid. skole Rolf Velle – NAV Vennesla Monica Brandsrud – NAV Kristiansand Hans Lund – Vest-Agder fylkeskommune Sissel Klovning – NAV Vest-Agder

11 Deltakelse fra direktoratet
Line Brusveen, rådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet vil delta i styringsgruppemøtene en gang pr. år. Første gang i juni 2015.

12 Status på Kvadraturen vid. skole
NAV-veilederne får stadig flere henvendelser, men har kapasitet til å ta imot flere ungdommer. Har 10 – 12 personer hver i oppfølging + daglige enkeltsamtaler. Møter med skolens rådgivere en gang pr. uke. Møter med rådgivere og elever etter avtale. Daglige teammøter. Drøfter saker angående elever med spesielle behov.

13 Status på Tangen vid. skole
NAV-veileder samarbeider med helsesøster, rådgiverne og fagopplæring i skolen samt avdelingsleder for elevtjenesten. Skolens rådgivere tar NAV-veileder med inn i saker Det gjennomføres møter med rådgivere og elever NAV-veileder har ca. 40 saker og full kalender Hun ønsker å komme inn i saker på et tidligere tidspunkt enn det hun gjør i dag, for å kunne gjøre en bedre jobb.

14 Status Vennesla vid. skole
NAV-veileder har jevnlig møter med skolens rådgivere, helsesøster og PPT. Han har møter med rådgivere og ungdommer. Presentasjon om prosjektet for alle ansatte på skolen. Info i skoleklasser om arbeidsliv og personlig økonomi. Bl.a. belyst forskjellen i inntekt om man er i ordinær jobb eller på en ytelse fra NAV. Faste tider for samtaler + drop-in noen timer pr. uke. Ønsker å komme inn i saker på et tidligere tidspunkt for å kunne gjøre en bedre jobb.

15 Følgeevaluering av prosjektet
AFI (Arbeidsforskningsinstituttet) skal analysere resultater av forsøket og de samarbeidsmodeller som er utviklet lokalt fram til våren 2016. Evalueringen vil bestå av dokumentstudier, intervjuer, deltakelse i møter/samarbeidsorganer lokalt, spørreundersøkelser og analyse av kvantitative data. Evalueringen gjennomføres av et forskerteam med Angelika Schafft (prosjektleder), Øystein Spjelkavik, Kjetil Frøyland, Vilde Hoff Bernstrøm, Karen-Sofie Pettersen og Kristin Reichborn-Kjennerud.

16 Info fra Line Brusveen Prosjektet skal ikke startes opp i flere kommuner i Vest-Agder i løpet av 2015. Det er imidlertid planlagt etablering av prosjektet i flere fylker.


Laste ned ppt "NAV-veiledere i vid. skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google