Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3

2 Oppgaver LIS1 – som ved turnus/som før:
KURS: Akuttmedisin (Namsos og Trondheim). (+ nødnett) Offentlig helsearbeid (Hell). Tilby kurs til LIS1-veiledere. (Sist juni 2018 – plan sept/okt 2019) Gruppeveiledning med fylkesveileder Håvard Avelsgaard. Først litt om LIS1. Etter innføringen av søknadsbasert turnustjeneste i 2012 har FM sin rolle i hovedsak vært som kursarrangør. Overgangen til LIS1 med første kull i kommune medførte få endringer for FM, men vi har samkjørt kursene for Trøndelag ved å slå sammen kurset i offentlig helsearbeid og lage et mer likt opplegg for akuttmedisinkurset. Det er også nå godkjent som akuttmedisinkurs iht. kompetansekravene i akuttmedisinforskriften samt som poenggivende kurs ift spesialisering i allmennmedisin. Dette fordi LIS1 er første del av spesialiseringen og hvis ikke måtte LIS gjentatt akuttmedisinkurset. Veilederkurs har vært holdt litt sporadisk og sist i juni 2018. Ny fylkesveileder. - Får kursbevis påført hvilke læringsmål som er undervist. Ta med hjem til veileder som attesterer læringsmål.

3 Oppgaver LIS1 – andre oppgaver som før:
Bistå kommuner og helseforetak med råd og veiledning om regelverket, men uten å blande oss inn i interne prosesser for ansettelse. Formidle kontakt mellom fylkene ved over-undertall. Ved behov be Helsedirektoratet pålegge en kommune å opprette LIS1-stilling. Rapportere for LIS1-tilskudd. Også de andre oppgavene er som før. LIS 1 medførte for FM lite endring bortsett fra endret struktur på kursene.

4 LIS 3 «Fylkesmennene har oppdrag med å følge opp spesialistutdanningen av allmennleger. Spesialistutdanningens tredje del i ny utdanning starter Det er viktig at fylkesmennene bidrar med god informasjon til kommunene om ordningen og følger opp med koordinering, veiledning og støtte i implementeringen. Spesielt viktig blir det å forberede de individuelle veilederne på nye oppgaver i del 3. Fylkesmannens ansvar for læringsaktiviteter (kurs, gruppeveiledning, veilederopplæring) i kommunedelen av spesialistutdanningens første del videreføres. Det er laget maler for form og innhold i disse læringsaktivitetene. Det presiseres at kurset i akuttmedisin må følge malen fra Helsedirektoratet, eller benytte godkjent tilbyder av akuttmedisinkurs for leger ved legevakt.» I årets oppdrag er FM gitt oppgaver knyttet til innføringen av LIS3. Helseforetak og kommuner er som arbeidsgivere ansvarlige for utdanningen. FM er gitt en råd og veilednings funksjon.

5 Brev fra FM til kommunene 4.3. 2019
Om kommunenes ansvar for legenes spesialistutdanning. Registrering av utdanningsvirksomhet før ga tilbakevirkende kraft. Behov for veiledere. ASA-konferansen ! FM kan kontaktes for råd og veiledning. LIS3 tema i dag på møtet! Veiledersamling for LIS1 veiledere åpnes for LIS3? Veiledersamling for LIS1 veiledere er en dagssamling ingen veilederutdanning. Kommunene kan oppfordres til å gi veilederne veilederkompetanse ved kursing f.eks. i DNLF regi. - Brev fra H.dir juni 2018: Ny spesialistutdanning for leger. Ansvar og oppgaver for kommunene. - § 23. Registrerte utdanningsvirksomheters ansvar for utdanningen < Endringer F nr i kraft Ny § 23. Tidligere § 23 er nå § 27. Den registrerte utdanningsvirksomheten skal legge til rette for at utdanningen av spesialister skjer innen faglig forsvarlige rammer og på en måte som sikrer tilstrekkelig kvalitet og gjennomstrømming i utdanningsløpet. Virksomheten skal blant annet a) legge til rette for helhetlige utdanningsløp b) legge til rette for læringsaktiviteter slik at legene i spesialisering kan oppnå læringsmålene c) dokumentere hvordan arbeidet med spesialistutdanningen er organisert og hvordan ansvaret er plassert i virksomheten d) utarbeide en plan for spesialistutdanningen. Planen skal blant annet inneholde opplysninger om - hvilke læringsarenaer som kan tilby de ulike læringsmålene - hvordan veiledningen og vurderingen organiseres og gjennomføres - hvordan det legges til rette for supervisjon.

6 § 26. Vurdering og dokumentasjon av oppnådde læringsmål
(…)Dersom lege under spesialistutdanning tilknyttet registrert utdanningsvirksomhet ber om det, skal fylkesmannen legge til rette for ny vurdering. Registrert utdanningsvirksomhet skal bistå fylkesmannen med gjennomføring av ny vurdering.(…) LIS1 – LIS3Gjelder ASA fordi det står registrerte utdanningsvirksomheter. (HF for sykehusspesialiteter.) § 26: Dersom en lege i spesialisering i utdanningens andre eller tredje del ikke får dokumentasjon på at et læringsmål er oppnådd, har legen rett til en ny vurdering. Dersom legen ber om det, skal det regionale helseforetaket sørge for en ny vurdering fra en annen virksomhet. Dersom lege under spesialistutdanning tilknyttet registrert utdanningsvirksomhet ber om det, skal fylkesmannen legge til rette for ny vurdering. Registrert utdanningsvirksomhet skal bistå fylkesmannen med gjennomføring av ny vurdering. Dersom læringsmålet heller ikke oppnås etter den nye vurderingen, kan legen kreve ny vurdering etter å ha gjennomført relevante læringsaktiviteter i minst seks måneder.


Laste ned ppt "Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google