Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fellesforbundets industripolitiske konferanse 14.august 2009
Advertisements

Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Samarbeid OT/NAV/skole
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Lærlingordningen På vei til læreplass Gro-Hege Stensrud Veiledningssenteret Romerike.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert.
SYSTEMATISK KVALITETSARBEID Foto: Crestock. Prof. V Robinson five dimensions: Establishing goals and Expectations Mål etablert på skoleeiernivå / delvis.
Foto: Jo Michael YRKESOPPLÆRINGSNEMDA I OPPLAND Tron Strand, Y-nemndsrepresentant for NHO.
VELKOMMEN SOM LÆRLING GJENNOM TORGAR OPPLÆRINGSKONTOR VELKOMMEN SOM LÆRLING GJENNOM TORGAR OPPLÆRINGSKONTOR v/Arvid Laukholm.
Nord-Trøndelag fylkeskommune VEKSLINGSMODELL. Politisk styringsgrunnlag for utdanningssektoren i Nord-Trøndelag  Elever, lærlinger og lærekandidater.
Opplæringskontoret for: MAT- OG SERVICEFAG I SØR-TRØNDELAG.
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Å SE OG KOMME I MØTE. Rusmidler Selv om bruk av rusmidler har mange gleder ved seg innebærer det også alltid en potensiell fare Alkohol er det mest dominerende.
Skolenes økte ansvar – det 4 - årige løpet Karrieresenteret 6. april 2016.
Side 1 «Praksis- og kunnskapsutvikling i NAV- kontor « - Bakgrunn og rammer  Utviklingsforsøk som har sitt utspring i, men er ikke en videreføring av.
Dialogkonferanse Helsevikarer. Dialogkonferanse Konkurransen som kommer Rammer for dagen og dialogen Presentere våre behov, diskutere utfordringer og.
Samling for OT, NAV, PPT og spes.ped. 21. – 22. september på Jægtvolden.
Tilsynsoppdraget Modul 4 Opplæring for tilsynspersoner.
NOOS Landskonferanse Langesund september 2015 Hans Jacob Edvardsen Fagopplæringssjef.
Rådgiversamling November 2015 Innsøking av elever med fortrinnsrett og/eller behov for spesialundervisning folkestyre – kompetanse - samarbeid.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Alternative utdanningsløp Trine Ludviksen 5. april 2016.
1 Introduksjonsloven 27. september 2016 Ann-Elin Djuvik Kro Fylkesmannen i Rogaland.
Nav veileder i videregående skole
Brukermedvirkning i formidling av aktivitetshjelpemidler og hvordan har vi på NAV Hjelpemiddelsentral Møre og Romsdal valgt å gjøre denne formidlingsprosessen.
Rådgiversamling 2.november 2016
Mulighetene mot en yrkeskompetanse
Praksisbrev Torun Pedersen
Lærekandidatordningen
Alternative utdanningsløp
Samling rådgivernettverk fylkesnivå
Facebook: Pro Opplæringskontoret
FRA ELEV TIL LÆRLING Linda Hjertø og Gerd Skaar Johansen Formidlingskoordinatorer Narvik vgs.
Nettverksledersamling
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Fellesmøte Fellesmøte.
Framgangsmåte i mobbesaker
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
Yrkesfaglig fordypning
Alternative veier til yrkeskompetanse
NAV-veiledere i vid. skole
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Formidlingsansvarlig Torbjørn Håmsø
Oppfølgingsprosjektet
Den matematiske samtalen
Matematikk på ungdomstrinnet
STATUS - ARBEIDET MED LÆRLINGER PER JUNI 2014
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
BTI-illustrasjoner Redigerbare.
PILOT DIGITAL SIGNATUR
Mona Gundersen, Molde videregående skole
Geir Løkhaug, seksjonsleiar
Klubbutvikling oppfølging
Inntakskonferanse i Tromsø september 2017
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Karrierenettverksmøte 5. september 2018
Opplæringskontoret for industri- og teknologifag
Oppfølging av Høstrapporten
Folkehelsetiltak i regi av Hordaland fylkeskommune
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3
Formidling til læreplasser/opplæringsplasser 2019
INNOVI sitt hovedformål er å gi arbeidstilbud til personer som har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon. Vi arbeider med spesiell.
Utskrift av presentasjonen:

Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse

Samarbeidsavtale NAV – fagopplæring/utdanningsavdelinga: Fylkesdekkende avtale mellom NAV og Utdanningsavdelinga v/fagopplæring om samarbeid om: Lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse jf Opplæringslova §4-2a Felles innsats for enkelte ungdommer som har et omfattende behov for støtte NAV-språk: «Ungdom med spesielt tilpasset innsatsbehov»

M&R fylkeskommune (skolene) sitt ansvar Formidling av lærekandidater og evt tilrettelegging Den faglige oppfølgingen i hele opplæringsperioden Ved stort behov for støtte: Skolene vil kontakte NAV for vurdering av om det er grunnlag for benytte noen av NAV sine virkemidler i tillegg til fylkeskommunen sine

NAV sitt ansvar i avtalen Vurdere behov for støtte og eventuell bruk av arbeidstrening på bakgrunn av innhentet dokumentasjon fra PPT, helsetjenester, skole m.fl. Gjennomføre behovsvurdering og evt arbeidsevnevurdering - skal være gjennomført jf forskrift om arbeidsrettet tiltak Dersom arbeidsrettede tiltak skal benyttes har NAV ansvar for å følge opp ungdommen etter vanlige oppfølgingsrutiner for personer i tiltak

Felles ansvar Ved behov: oppfølgingsmøte mellom bruker, arbeidsgiver, fylkeskommunen og NAV Ved tvil om opplæringskontrakt: NAV kan tilby en prøveperiode på 3 mndr arbeidstrening før det tegnes opplæringskontrakt Manglende verdiskaping: NAV kan vurdere ungdommen sitt behov for arbeidstreningstiltak i opplæringsperioden, mentor kan være aktuelt etter individuell vurdering

Økonomi Møre og Romsdal fylkeskommune yter opplæringstilskudd til bedriften i læreperioden Dersom tiltak fra NAV skal benyttes før eller etter læreperioden yter NAV stønad etter gjeldene rammer og regelverk

Avtalen sett fra NAV Viktig med tidlig informasjon/forespørsel fra skolen Dokumentasjon Tid til behovs- og arbeidsevnevurdering som er påkrevet ved arbeidsrettet tiltak NAV må gjøre en selvstendig vurdering og gjøre en helhetsvurdering sammen med skole og ungdom Dersom behov for støtte for å komme i arbeid må NAV kontaktes i god tid før opplæringskontrakten avsluttes

Permitterte og oppsagte lærlinger og lærekandidater – arbeidstrening? Opplæringskontorene i fylkene har ansvaret for å finne nye læreplasser for oppsagte eller permitterte lærlinger Arbeidstrening kan være et aktuelt tiltak inntil lærekontrakten kan gjenopptas Arbeidstrening skal ikke fortrenge ordinære lærlingekontrakter og Arbeidstrening skal ikke legges opp med hele læreplanen for faget som om det var videreføring av lærekontrakten For lærekandidater vil sikkert ungdommen være kjent for NAV, i noen tilfeller kanskje også vært gjennom behovs- og arbeidsevnevurdering

Permitterte og oppsagte lærlinger og lærekandidater – arbeidstrening? Arbeidstrening kan være et aktuelt tiltak inntil lærekontrakten kan gjenopptas Arbeidstrening kan bidra til å holde lærlingen i aktivitet i permitterings-/oppsigelsesperioden, men kan ikke inngå som en del av lærekontrakten. Tiltaket kan legges opp slik at lærlingen får oppgaver som er relevante i forhold til læreplanen Når tiltaket kombineres med fortsatt opplæring med innhold hentet fra gjeldende læreplan i faget, kan opplæringen inngå som en del av arbeidstreningstiltaket (skole/arbeid)

Rød tråd….? Alle tiltak/aktiviteter skal tilpasses den enkeltes behov Ved sammensatte utfordringer skal behovs- og arbeidsevnevurdering gjennomføres, aktivitetsplan utarbeides Dette er tidkrevende, og det er derfor viktig at dialogen mellom skole og NAV begynner tidlig – og før et evt tiltak kan/skal vurderes Det samme gjelder ved permittering/oppsigelser……