De viktigste resultatene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra prøving og feiling til
Advertisements

Spørsmålsstillinger Er trepartssamarbeidet liv laga?
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Oppfølging og vurdering som grunnlag for læring
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Forventninger og videre arbeid…...
Fra prøving og feiling til
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Kvantitativ undersøkelse • Har skolen utviklet seg det siste året? • Hva forklarer en eventuell utvikling? • Forskjeller mellom skoler og kompetansemiljø.
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
SAMARBEID I PRAKSIS Samling 4 Stabsutvikling.
Lederperspektiv på prosjektet, Framtida nå, les og forstå
Velkommen til nettverkssamling 14. mars 2013 KS Agenda Møtesenter
Tema 4: BEDRIFTEN SOM LÆRESTED Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere.
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Sverre Nesvåg Forskningsleder
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Hvilken stress utfordringer byr toppidretten på?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Coaching En innføring i begrep og metodikk
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
1. Metatema: Analyse av skolen som organisasjonen
Rådgiver Torbjørn Henrik Torblå, KS Agder
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Ståstedsanalysen som verktøy for skoleutvikling
Ungdomstrinn i utvikling
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
I FOKUS En bok om observasjonsarbeid i skolen
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
RUD SKOLE.
Samarbeid mellom skole og hjem
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Etikk i Haugesund Kommune
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
LP-modellen fra et rektorperspektiv
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Modellkommunene Hva er unikt?
Innlegg skoleeiermøte i Troms
Skolevandring.
Skoleeierrollen - et samspill mellom politisk, administrativ og faglig ledelse.
Tiltak: Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag (Aust-Lofoten vgs) Grønn Gul - Rød Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Kontinuerlig underveisvurdering.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Foto: Bjørn Erik Olsen Medarbeiderplattform. Lederplattform og medarbeiderplattform Verdigrunnlaget i Nordland fylkeskommune –Åpenhet, tillit og lojalitet.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Stavangers system for kvalitetsvurdering og utvikling av våre grunnskoler Bruk av resultater og dialog.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Tema: endringsledelse Verktøykasse for ledere på NTNU.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Den gode skoleeier I Nes.
Kvalitetskommuneprogrammet
Teamsammenseting i forbedringsarbeid
Skolebasert kompetanseutvikling
KS Utredning og Dokumentasjon
Skole- hjem samarbeid.
Utvikle en felles plan for faget utdanningsvalg i Vestfold
Trepartssamarbeid Et avtalefestet samarbeid mellom politikere, administrasjon og fagbevegelsen Gjensidig forpliktelse i forhold til programmets mål.
Skolebasert kompetanseutvikling
Systematisk utviklingsarbeid - drivkrefter og motkrefter
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – 1.-7.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Utskrift av presentasjonen:

De viktigste resultatene ”Sammen om en god skole” – kvalitetsforbedring gjennom dialog FoU-prosjektet ”Dialogbasert kvalitetsutvikling i skolen – en ledelsesutfordring” De viktigste resultatene November 2004 PwC

Fasene i kvalitetsutvikling: November 2004 PwC

Systematisk bruk av dialog i kvalitetsforbedring i skolen: Involvering av elever, foresatte, politikere og administrativ kommuneledelse i strukturert og systematisk dialog med skolens personale og ledelse Dialog om skolens innhold og kvalitet basert på et faktagrunnlag Refleksjon på ”maktfrie” arenaer Erkjennelsene / læringen dokumenteres og kommuniseres i styringsdialogen. Konklusjonene får konsekvenser for praksisutøvelse November 2004 PwC

Forventningsavklaring, bekreftelse på god praksis og dialog om forbedringsarbeid i brukerdialog og styringsdialog -- supplert med refleksjonsarenaer Bruker Fore- satt Ansatt Virsomh. -leder Politiker Råd- mann Bruker Fore- satt Ansatt Virsomh. -leder Politiker Råd- mann Bruker Fore- satt Ansatt Virsomh. -leder Politiker Råd- mann November 2004 PwC

Effekter: Elevenes og foreldrenes opplevde kvalitet styrkes Brukerne får mer presise og realistiske forventninger til tjenestene Lærerne, elevene, foreldrene, politikerne og kommunens skoleadministrasjon får avklart sine forventninger til hverandre Politikerne får bedre grunnlag for å fatte kloke beslutninger Kommunens og politikernes omdømme forbedres Lokaldemokratiet får økt tillit Drivkraft i kvalitetsutviklingsarbeidet November 2004 PwC

Refleksjon og dialog som driver for kvalitet Å involvere representanter for brukerne og skoleeier i felles refleksjon og dialog om resultater / innhold i skolen, har potensiale til å bli skolens sterkeste drivkraft for kvalitetsforbedring og ansattes personlige forpliktelse til forbedringsarbeidet …… en ledelsesutfordring ! November 2004 PwC

Verdiskapning 1 Verdiskapning 2 November 2004 PwC

Forutsetninger for å lykkes : Forståelse av kvalitetsbegrepet kvalitetsutviklingsarbeid dialogbegrepet Kvalitetsfaglig kompetanse og dialogkompetanse Skape forståelse, aksept og motivasjon for å bruke dialog i kvalitetsforbedringsarbeidet Valg av aktører og arenaer Gjennomføring av dialogmøtene Oppfølging av resultatene November 2004 PwC

November 2004 PwC

November 2004 PwC

Det er et lederansvar …. å koble resultater, refleksjon, brukerdialog og styringsdialog å tilrettelegge måleresultater på arenaer der aktørene møtes på en slik måte at aktørene opplever å delta i en åpen og likeverdig dialog der refleksjon står sentralt November 2004 PwC