Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse 16.03.18 Sentrumsnær skole – 1.-7.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse 16.03.18 Sentrumsnær skole – 1.-7."— Utskrift av presentasjonen:

1 VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – trinn, med ca. 310 elever, fordelt på 2 paralleller. Vi er mottaksskole, og har elever fra 22 ulike nasjoner. Jeg har vært rektor ved skolen i nøyaktig tre år. Og jeg heter Birgit Bremer Mejdal. Jonas presenterer seg.. Vi skal presentere noen tanker og erfaringer fra egen skole. Å da må vi først si at bakteppet er Stortingsmelding 21 Lærelyst – tidlig innsats og kvalitet i skolen og 28, Fag – Fordypning – Forståelse — En fornyelse av Kunnskapsløftet men vi sier ikke annet om det enn at vi i dennen sammenhengen tenker : Dette handler om å skape sterke gode profesjonsfellesskap – må bygge felles på skolen I tillegg til gode enkeltlærere Hvordan skal så slike prosesser ledes Kan gjøres på forskjellige måter – vi må finne vår vei.... Det er ikke så vanskelig å finne ut av HVA vi skal gjøre – men utfordringen ligger i HVORDAN… Vi skal nå se litt på Hvordan vår skole er rigget for et slikt arbeid? ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

2 Krav som stilles til oss – behov vi opplever
VERDAL KOMMUNE Krav som stilles til oss – behov vi opplever Lovverket – implementering av Opplæringslovens nye kapittel 9A Forskrifter – vurderingsforskriften Kartlegginger – analyse og oppfølging etter Nasjonale prøver Utarbeiding og oppfølging av diverse andre prosedyrer ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

3 Et lite tilbakeblikk…. VERDAL KOMMUNE ØRMELEN SKOLE
Et lite tilbakeblikk – faggrupper - vi har kommet et stykke videre: Da vi f.eks. prøvd oss på fagsamarbeid i fjor, ble det fort klart at vi manglet et rammeverk og fundament for å få til en god framdrift. Arbeidet i gruppene ble for løselig til at det ble noen særlig framdrift. Det kom tilbakemeldinger om at arbeidet ble for lite konkret til at det kom noe ut av det. I dialog mellom TV og ledelse kom vi fram til at det måtte mer/noe annet til for å legge til rette for motivasjon og engasjement …. ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

4 Hvordan jobber vi….. Involvering og medbestemmelse
VERDAL KOMMUNE Hvordan jobber vi….. Involvering og medbestemmelse Struktur og systematikk ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

5 Involvering og medbestemmelse
VERDAL KOMMUNE Involvering og medbestemmelse Involvering av ressursgrupper og nøkkelpersoner: - Tillitsvalgte - Plangruppen - Teamledere/SFO leder - Teamene - Trinnene - Assistenter/barne –og u.arbeidere, miljøterapeut, sekretær - Inspektør og spes.ped./GNO- kooridnator Medbestemmelse i tidsbruk, organisering, framdrift ….. ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

6 Alle skal med, et trivelig sted!
VERDAL KOMMUNE Prosessguide Ørmelen skole – når noe skal utarbeides og implementeres For å bli motivert: Innsalget er viktig – f. eks. må en vite noe om potensialet. Vi må vite at det vi gjør ikke er godt nok. Det er bra om vi klarer se at det er nødvendig med en ny felles vurderingspraksis. God dialog rundt framdriftsplanen – må få tid til å prøve ut ny praksis Det er også viktig å være ærlig. Kommunikasjonen må være åpen. Det er ikke noe vits i å være naiv, f. eks. ved å bruke ordet «utfordring» i stedet for «problem.» Det er viktig at det vi holder på med oppleves relevant og nyttig. Vi må ha et (litt lengre) tidsperspektiv. Tålmodighet er et sentralt stikkord når kultur skal endres. Det må ikke bli for mye på en gang, og det må være mulig å se sammenhenger ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

7 Systematisk og strukturert
VERDAL KOMMUNE Systematisk og strukturert ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

8 VERDAL KOMMUNE Eksempler på saker som i det siste er utarbeidet omtrent på denne måten: KontaktLÆRERROLLEN Dobbeltrollen i skolen Vurdering for læring Prosedyre ved vold og seksuelle overgrep Implementering av nye kap. 9A Oppfølging etter nasjonale prøver Sikring av saksgang rundt elever som strever Samarbeidsplan for best mulig flyt mellom GNO og «vanlig» undervisning Valg av fokusområde for kompetansenettverk Ny Overordnet del og Fagfornyelsen Noe av det som nå står for tur inn i skolen er fagfornyelsen. Vi tenker at måten vi rigger oss i nåværende utviklingsprosesser er med på å «berede grunnen» for det som kommer.. ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

9 Involvering og medbestemmelse Systematikk og struktur
VERDAL KOMMUNE Involvering og medbestemmelse Systematikk og struktur Vi tenker at å jobbe med å oppnå en god SYSTEMATIKK i utviklingsarbeidet – øker muligheten for å lykkes med kollektiv utvikling og organisatorisk læring ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

10 VERDAL KOMMUNE Kort oppsummert… På Ørmelen skole jobber vi med fokus på: involvering og medbestemmelse struktur og systematikk I tillegg til ærlighet og åpenhet Slik motiverer vi hverandre for engasjement på egen skole En dæsj tålmodighet Isfjellet (over – alt ok, mens under overflata er det misnøye, motstand, ) Et stort press rundt alt som skal tas tak i -i skolen. Vi må ikke miste tråden, for ting som er startet opp går ikke av seg selv. Det må følges opp systematisk og strukturert - lenge ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!

11 Fagfornyelsen Blir det neste….. - Takk for oss-  VERDAL KOMMUNE
ØRMELEN SKOLE Alle skal med, et trivelig sted!


Laste ned ppt "VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse 16.03.18 Sentrumsnær skole – 1.-7."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google