Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den gode skoleeier I Nes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den gode skoleeier I Nes."— Utskrift av presentasjonen:

1 Den gode skoleeier I Nes.
KS-skoleeierprogram Den gode skoleeier I Nes.

2 Nes kommune- «Det gode liv der elvene møtes.
Kvalitets-utvikling i skolen. LØFT nr 2 Dialog-møter Gode SU- møter Kvalitets-meldingen Bedre læringsmiljø og læringsutbytte

3 Hva har vi identifisert av behov?
Blant annet: Skoleeierbegrepet er lite kjent blant politikerne. Det er få arenaer for styringsdialog på tvers av nivåer. «Et løft i Nes-skolen» oppleves som et samlende dokument for alle aktører i skolen, men bør revideres. SU blir i noen grad brukt som dialogarena, men har forbedringspotensial Tilstandsrapporten/kvalitetsmeldinga mangler godt eierforhold og systematisk medskaping fra ulike skoleaktører.

4 Hvorfor har vi SU? § Samarbeidsutval ved grunnskolar Ved kvar grunnskole skal det vere eit samarbeidsutval med to representantar for undervisningspersonalet, ein for andre tilsette, to for foreldrerådet, to for elevane og to for kommunen. Den eine av representantane for kommunen skal vere rektor ved skolen. Elevrepresentantane skal ikkje vere til stades når saker som er omfatta av teieplikt etter lover eller forskrifter, blir behandla i samarbeidsutvalet. Samarbeidsutvalet har rett til å uttale seg i alle saker som gjeld skolen. Osv…..

5 Gevinster dersom vi får SU/SMU til å fungere slik vi har lagt opp til
Alle involverte vil få en mer forutsigbar rolle Regionvis opplæring vil gi alle mer trygghet i rollene SU/SMU som «rektors møte» vil bli nedtonet. Annen leder  eierskap fra flere aktører Lik praksis i kommunen Få politikerne mer på banen Dialog for å forbedre ulike arbeidsoppgaver og arbeidskrav Årshjul

6 Gevinster forts. Saker vil bli tatt opp på alle arenaer på noenlunde samme tid Opplegget burde sikre at saker/referater fra den enkelte skole kommer til Utvalget for oppvekst, helse og velferd på en strukturert måte

7 Veien videre Framdriftsplan
Det skal legges opp til minimum fire møter i året. Disse bør fortrinnsvis legges slik: September (slik at referatet kan behandles i utvalgsmøtet i oktober) November (slik at referatet det kan behandles i utvalgsmøte i desember) Februar (slik at referatet det kan behandles i utvalgsmøte i mars) April/mai (slik at referatet det kan behandles i utvalgsmøte i mai)

8 Prosjektet skal danne grunnlaget for en bred satsing på Nes-skolen.
Bakgrunn for Løft i Nesskolen: Administrasjonen fikk den en politisk bestilling: PS 12/24 Ny visjon for grunnskolen i Nes Utvalgets vedtak: Rådmannen bes å utarbeide et grunnlagsdokument for et skoleutviklingsprosjekt for grunnskolen i Nes. Prosjektet skal danne grunnlaget for en bred satsing på Nes-skolen. Prosjektet har som mål å utvikle Nes-skolen, slik at vi oppnår læringsresultat over gjennomsnittet i Akershus innen utgangen av 2015.

9

10 Plan for evaluering Høsten 2016 Skoler (pedagogisk personale, ledere)
FAU/ KFU Utdanningsforbundet / andre aktuelle fagforbund Januar 2017 Kunnskapsinnhenting Barn- og unges kommunestyre (BUKS) Foredrag / dialogøkt om framtidsskolen – Ludviksenutvalget?

11 Ledelse – skoleeier. Her finner vi følgende tiltak i Løftet:
Forslag til tiltak Bevilgninger. Politisk skoleeier bevilger nødvendige midler til gjennomføring av vedtatte tiltak. Rekruttering ledere. Det utvikles en strategi for rekruttering av ledere. Rekruttering lærere. Det utformes en strategi for rekruttering av lærere. Oppfølging av ledelse. Skoleeier stiller krav og støtter den enkelte skoleleder gjennom lederavtale, medarbeidersamtale og møter med skoleledelsen. Kompetanseutvikling. Skoleeier prioriterer ressurser til kompetanseutvikling for ledere og lærere. Kompetanseplanen synliggjør satsing på læringsresultater /grunnleggende ferdigheter Kommunikasjon. Det etableres gode kommunikasjonslinjer mellom politikere og administrasjon for å bygge godt omdømme.

12 Referansegruppe Nytt LØFT
Utvalg for oppvekst, helse og velferd Styringsgruppe Deltakerne i KS-skoleeierprogram

13 Politisk behandling / samarbeid.
Våren 2017 (Senest september 2017) Det store spørsmålet: Hvor vil skoleeier at Nesskolen skal være i 2020 eller 2025? ………I forlengelsen av det: Hvordan kan politisk og administrativ skoleeier samarbeide om å sette «riktige» mål som inspirerer lærere, elever og foresatte?


Laste ned ppt "Den gode skoleeier I Nes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google