Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KS Utredning og Dokumentasjon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KS Utredning og Dokumentasjon"— Utskrift av presentasjonen:

1 KS Utredning og Dokumentasjon

2 SKOLE OG UTDANNING PÅ DAGSORDENEN?
 Hovedspørsmål i undersøkelsen: Er spørsmål som handler om innhold og kvalitet i skolen på de kommunale og fylkeskommunale toppledernes dagsorden?   Svaret er ”ja”  -       men i ulik grad og på ulike måter for ulike typer ledere  -       men topplederne opplever det fremdeles slik at det er mest av det som handler om skolebygninger og økonomi

3 SKOLE OG UTDANNING PÅ DAGSORDENEN?
Topplederne i kommunene mener det er større behov for å forbedre kvaliteten i skolen enn kvaliteten i andre kommunale sektorer.  Topplederne i fylkeskommunene mener det er større behov for å forbedre kvaliteten i utdanning enn kvaliteten i andre fylkeskommunale sektorer.  Blant alle tema som angår skole og utdanning, er det innhold og kvalitet topplederne mener det er viktigst å arbeide med. Det gjelder både i kommuner og fylkeskommuner.

4 SKOLE OG UTDANNING PÅ DAGSORDENEN?
Alle de spurte lederne mener at de er mer opptatt av kvalitet i skolen nå, enn de var før. De mener også at deres eget engasjement på dette området er betydelig. De mener ikke at spørsmål om kvalitet i skolen bare er noe som angår de som arbeider i skolesektoren. De opplever heller ikke mangel på interesse for temaet i det politiske miljøet som omgir dem.

5 SKOLE OG UTDANNING PÅ DAGSORDENEN?
Topplederne legger stor vekt på rektorenes, og lærernes, betydning for kvalitetsutvikling i skolen.    Samtidig har de liten tro på politikernes evne til å være drivkraft i dette arbeidet. Hva blir konsekvensene med hensyn til å utvikle en kommunal skolepolitikk?    

6 SKOLE OG UTDANNING PÅ DAGSORDENEN?
Kunnskap framstår som den viktigste enkeltfaktoren for videre utviklingsarbeid, for eksempel i form av:  -       Opplæring av politikere og administrasjon  -       Oversettelse av ”stammespråket” i skolen  -       Oppbygging av kunnskapsbase om skolene i kommunene  -       Direkte kontakt mellom den kommunale ledelsen og enkeltskoler


Laste ned ppt "KS Utredning og Dokumentasjon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google