:PULS - mandat og strategi 2016 - 2018 HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
Advertisements

Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Trondheim Helseklynge Intensjonsavtale om samarbeid 4 November 2008.
Uib.no UNIVERSITETET I BERGEN Legeutdanning og forskning i primærhelsetjenesten – to sider av samme sak? Guri Rørtveit Instituttleder, professor dr. med.
Evaluering av Difi Vivi Lassen Leverandørmøte
Akershus fylkeskommune 2010 Internasjonal strategi Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 21. april 2010.
Utdanningsledelse - En rapport fra felten…. Bjørn Stensaker.
Tynset rådhus, nå også et Miljøfyrtårn! Foto: Ingrid Eide.
Fronters nye romoppsett og anbefalt bruk av det PULS – kurstilbud våren 2016 Hanne S. Røising Seminar på IR 21. januar 2016.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon LMU
Evaluering av FUP’s kurs i pedagogisk basiskompetanse v/ Tone Dyrdal Solbrekke Faglig leder FUP Utdanningskomiteen
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Forum for Fagskoler studenter ved private fagskoler i 50 fagskoler over hele landet Skoler med yrkesrettet utdanning innen IKT, teknologi, design,
Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Nye forskrifter - på vei mot en kvalitetsmelding
Erfaringer med utdanningsmelding med fokus på kvalitetsutfordringer
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Kvalifikasjonsrammeverket
Inntakskvalitetsundersøkelsen 2010
Senter for læring og utdanning
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
NOKUTs evaluering av UiOs kvalitetssystem 2013
Næringslivets muligheter i Horisont 2020 – Møre og Romsdal
Ny studietilsynsforskrift - NOKUT
Hjertelig velkommen til utdanningsseminar for Nord 2017
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
Strategi for Nord universitet 2020
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
Sourcingstrategi for «Virksomhetens navn» innenfor område «xx»
Diskusjonssak i fakultetsstyret 31.Oktober 2017
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Balansert omstilling for utvikling
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Strategi og Styring av informasjonsteknologi
Prosjekt digitalt læringsmiljø
På hvilken måte kan Uniped bidra til å sikre god kvalitet på undervisningen ved UiS? Peke på 3 forhold:
Forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) i Statped
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
USITs Målbilde og prioriteringer
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
Om opprykk til førstelektor
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Studiebarometeret 2017 Den nasjonale undersøkelsen av studentenes oppfatning om kvalitet i utdanningen.
- digitalisering av pensum
Seksjon for digitale medier i læring
Lærings- og arbeidsmiljøåret 2016
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Innspill til programrådsmøte
Satsing på utdanning, oppsummering etter seminar på Losby Gods, februar 2018, revidert etter innspill fra utdanningskomiteen.
Avdeling for fagstøtte
Evalueringssystemet ved MN-fakultetet
Inntakskonferanse i Tromsø september 2017
Canvas-prosjekter 2017/2018 Det nedsettes en prosjektgruppe + en referansegruppe som skal legge til rette for administrativ og pedagogisk support og opplæring.
Studieledernettverket 15. februar 2019
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Gevinstrealiseringsstrategi
Gevinstrealiseringsstrategi
Utskrift av presentasjonen:

:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS

:PULS Navn og mandat Pedagogisk utviklings og læringssenter (Tidligere: Program for undervisning læring og studiekvalitet) Hovedoppgaver er å bidra til å opprettholde og utvikle høy studie- og undervisningskvalitet ved å: o stimulere til samarbeid innenfor undervisning, formidling, utvikling og forskning o bidra til økt bruk av digitale verktøy og medier i utviklingen av HiØs studieprogrammer og undervisningstilbud. HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS

:PULS Kjerneområder HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS

Kompetanseutvikling HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS For den aktuelle strategiperioden vil kursporteføljen i særlig grad legge vekt på pedagogisk bruk av digitale verktøy som følger opp virksomhetsmål om «å utvikle pedagogiske metoder og studiemodeller med digitale løsninger som styrker studentenes læringsutbytte” og mål om ”å ligge langt fremme i utviklingen av fleksible utdanningsmodeller med digitale løsninger som tilbys både i fleksible studietilbud og studiestedsbaserte programmer” (Strategisk plan , s ). STRATEGI Basisstudiet skal revideres med sterkere innslag av digitale verktøy og medier Studiet i Digitale verktøy og medier videreutvikles med tydeligere progresjon mellom de to studietilbudene (evt. slå disse sammen) og revidere innhold i kurs/ workshops) PULS kan ved behov tilby veiledning etter ønske fra høgskolens ansatte. Ukentlige workshops våren 2016 ( Fagdager i samarbeid med Utdanningskvalitetsutvalget – knyttet til aktuelle prosjekter Evt. tilby workshops etter ønske fra avdelingene

Høgskolepedagogisk forskning og utvikling HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS Høgskolepedagogisk utviklingsarbeid og forskning er i den aktuelle perioden særlig knyttet til HIØs digital satsning på fleksible studier. PULS bidrar med veiledning på aktuelle prosjekter og har også ansvaret for koordinere prosjektene og arrangere nettverkssamlinger for de ulike prosjektene. Dette legges stor vekt på at erfaringer fra de ulike prosjektene deles internt i nettverkene, bl.a. ved PULS arrangerer nettverkssamlinger. I tillegge vektlegger vi at erfaringer og kompetanse skal deles med alle ansatte ved å arrangeres fagdager og worskhops (Jfr. fagdag 21. april 2016 fra pilotprosjekter for undervisningsopptak). I det videre arbeidet med nye prosjekter ser vi behov for tetter oppfølging og strammere styring. STRATEGI 2016 – 2018 I strategiperioden vil PULS konsentrere seg om organisere og lede høgskolepedagogiske, digitale utviklingsprosjekter og tilby veiledning og konsultasjon til lærere som er engasjert i disse prosjektene. Prosjektutlysning for digitale utviklingsprosjekter for 2016/2017 kan bl.a. innebære: Bruk av digitale verktøy i undervisning med vekt på studentaktive metoder Tilrettelegging for digitale læringsomgivelser og utvikling av modeller for fleksible studier (inkl. fleksiblisering av emner) Bruk av digitale verktøy i tilbakemelding og feedback på studentarbeider. Bruk av nettbaserte møterom i veiledning og undervisning (inkl. praksisoppfølging) Videreføring av enkelte prosjekter fra 2016/2017

Studiekvalitet HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS PULS ble engasjert i studentevaluering av undervisning og som følge av innføring av kvalitetsreformen ved HiØ 2003 – PULS har utviklet Studiekvalitetsundersøkelsen (Eva 2) som er gjennomført siden 2005 i samarbeid med Utdanningskvalitetsutvalget og høgskolens kvalitetsrådgiver. Videre har PULS utviklet Håndok i studentevaluering av undervisning. Denne revideres i disse dager slik at også digitale evalueringsmetoder tas inn. STRATEGI PULS sluttfører revidering av Håndbok i studentevaluering (i samarbeid med kvalitetsrådgiver) Det inviteres til kurs/workshops med utgangspunkt i de reviderte forslagene Det tas stilling til om EVA – 2 fortsatt skal gjennomføres (jfr. Innføring av NOKUTS studiebarometer)

Samarbeid og nettverksbygging HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS Samarbeid og etablering av nettverk internt i høgskolen inngår i og er en forutsetning for PULS’ virksomhet på de øvrige kjerneområdene, det gjelder så vel kompetanseheving som høgskolepedagogisk FoU og studiekvalitetsarbeid. Høgskolens interne ressurser i de aktuelle områdene må konsolideres (Styrkes og forenes)! Eksternt samarbeid omfatter kontakt med det Norsk nettverk for universitet- og høgskolepedagogikk ( hvor UH-pedagogiske enheter i Norge er organisert, men også med høgskoler og universiteter som satser på utvikling av digitale verktøy og medier i studie- og undervisningssammenheng, både nasjonalt og internasjonalt. STRATEGI PULS vil legge særlig vekt på å etablere et tettere samarbeid med lærere og miljøer internt som deltar i prosjektene hvor bruk av digitale verktøy og medier er i fokus; det inkluderer også lærere som deltar, og har deltatt, på studiet Digitale verktøy og medier i fleksibel og nettbasert utdanning. Det eksterne samarbeidet med UHped-nettverket styrkes. PULS vil også søkere tettere kontakt og samarbeid med Universitetet i Agder, særlig med prosjektet Det digitale universitet (DDU) ved UiA.

Oppsummering Gjennom de fire kjerneområdene viser PULS at virksomheten er i samsvar med det foreslåtte mandatet: o stimulere til samarbeid innenfor undervisning, formidling, utvikling og forskning o bidra til økt bruk av digitale verktøy og medier i utviklingen av HiØs studieprogrammer og undervisningstilbud. PULS er en faglig-administrativt enhet og rapporterer til rektor og direktør, via studiedirektør. HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS