Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gevinstrealiseringsstrategi

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gevinstrealiseringsstrategi"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gevinstrealiseringsstrategi

2 Grunnleggende rammer for programmet
Programmandat Programbeskrivelse Kommunikasjonsstrategi Gevinstrealiseringsstrategi Usikkerhetsstrategi Visjonsbeskrivelse «Visjonsbeskrivelsen fungerer som programmets fyrtårn, fakkel eller som en varde. Den forteller om en bedre fremtid og peker ut både programmets retning og mål, samt en begrunnelse for endringene som kommer som følge av programmet.»

3 Gevinstrealiseringsstrategi
En av «hovedbegrunnelsene for å organisere det i et program er for å sikre gevinstbildet», også for oss jfr programbeskrivelsen. UiO lite erfaringer med å jobbe med gevinster. Erfaring fra andre = krevende Hvordan gjør vi det på UiO?

4 Sentrale valg Uttak av gevinster Grad av tydelighet og konkretisering
Organisering av arbeidet På hvilket nivå måler og følger vi gevinster

5 Uttak av gevinster Hva har vi kommunisert? «Fornye, forenkle og forbedre» ABE kutt og andre investeringsbehov skaper behov for mere effektive administrative tjenester, for å skjerme forsknings- og utdanningsvirksomheten. Programmet har formidlet et budskap om effektivisering som hovedformål, budskapet er positivt mottatt på enhetene, og skapt en forventning om resultater.

6 Grad av tydelighet og konkretisering
Fornye, forenkle og forbedre Skarpt bilde: «UiO har egen omstillingsavtale som uttrykkelig sier at oppsigelser skal unngås så langt som mulig, og vi følger også statlig rammeverk for omstilling. Det er et ønske at mye av omstillingen kan gjøres uten oppsigelser, men noen jobb-garanti kan vi ikke gi.» Bevissthet på flytting av oppgaver: Fra adm-ansatte til vit-ansatte Fra et nivå til et annet

7 Organisering av arbeidet
Gevinstansvarligrolle Programmet har en egen gevinstansvarligrolle Prosjektene har en egen gevinstansvarligrolle Planlegger og tilrettelegger for gevinster Gevinsteier Når gevinster skal realiseres i flere forskjellige deler av organisasjonen anbefales å oppnevne gevinsteiere i de berørte deler av linjeorganisasjonen. Disse vil da ha et delegert ansvar for sine deler av gevinstene. Gevinsteierne rapporterer til gevinstansvarlige.

8 Gevinstrealiseringsplan
Gevinstrealiseringsplanen benyttes til å følge opp gevinstrealiseringen i et prosjekt eller på tvers av programmet. Den spesifiserer hvilke tiltak som skal iverksettes og når forventede gevinster forventes realiserte. Videre skal den definere hva som skal måles og hvor ofte det skal gjøres. Gevinstprofil: I arbeidet med gevinster skal det utarbeides gevinstprofiler for arbeidsprosesser av et visst omfang. I vurderingen av hvilke prosesser som skal utarbeide gevinstprofiler, skal det vektlegges prosessen i dag er arbeidsintensiv/kostnadsintensive, sekundært prosesser hvor det er kvalitetsutfordringer. Det skal skilles skarpt mellom gevinstprofiler, som gir isolerte indikatorer, ut fra en teoretisk kartlegging, med mange metodiske utfordringer, og selve gevinstrealiseringen.

9 Operativt Prosjektet identifisere prosesser med gevinstpotensiale.
Gevinstprofil: En beskrivelse av hva konkret gevinsten består av En angivelse av hvordan man måler gevinsten og hva utgangsverdien er Hvor vi antar at gevinsten vil oppstå og eierskapet og forpliktelsen for å realisere den. Prosjektet identifisere prosesser med gevinstpotensiale. Gjennomfører en gevinstkartlegging for prosessen. Fremlegger for forslag til gevinstprofil for gevinsteier Fakulteter og fag-avdelinger. Gevinsteiere godkjenner gevinstprofil med estimater. Gevinsteier ansvarlig for å realisere. Gevinstansvarlig/programleder følger opp på programnivå Oppfølging i styringsdialogprosessen

10 Måle Gevinstprofil ikke lik mulig gevinstuttak.
Nullpunkt , Årsverk med Styrk-koder Datasett som følger utviklingen av årsverk iht. definisjon DBH Kategorier: Undervisnings-, forsknings- og formidlingsstillinger (UN), Støttestillinger for undervisning, forskning og formidling (ST), Drifts- og vedlikeholdsstillinger (DR), Administrative stillinger (AD), og Andre stillinger (AN) Årsverk For å følge utviklingen på de ulike stillingskoder. Gir mulighet til å se om på f.eks. forholdet mellom førstekonsulenter og rådgivere. Dette er en inndeling som universitetet er godt kjent med. Stillingsnivå Endringer mellom ulike fagområder. STYRK yrkeskode er en kode for klassifisering av yrker som bestemmes ut fra de konkrete arbeidsoppgavene. Viser fagområde den ansatte tilhører (studie, økonomi, forskning, HR). Benyttes ikke for vitenskapelige stillinger. Fagområde


Laste ned ppt "Gevinstrealiseringsstrategi"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google