Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Monica Storvik

2 SWOT – analyse - styrker
Satsingsområder fra «Konstruksjon av IT-systemer, via drift og forvaltning, til anvendelse av IT-systemer i organisasjoner»:

3 SWOT – analyse - styrker
Gode på profesjonsutdanning. Dette kommer som en følge av styrker som: Utdanningene er praktisk rettet, forskningsbaserte og relevant for arbeidslivet. Nærhet til, og tett oppfølging av studentene. God oppfølging og tilrettelegging fra studieprogramlederne. Fleksible undervisningsrom som støtter ulike pedagogiske modeller for undervisning med fokus på studentaktive læringsformer.

4 SWOT – analyse - styrker
Gode på nettbasert EVU. Har deltatt i mange nasjonale og internasjonale prosjekter for å ta fram nettbaserte tilbud. Stor portefølje og over 20 år med erfaring innen utvikling av kurs, administrasjon og gjennomføring av kurs, videreutvikling av pedagogiske modeller innen nettbasert EVU. Fleksibel portefølje for valgemner som en følge av en omfattende nettkursportefølje. 

5 SWOT – analyse – øvrige styrker
Norge har et økende behov i forhold til digitalisering. Fra et anvendelsesperspektiv omhandler dette blant annet å se helheten i arbeidsprosessen og hvordan de kan effektiviseres ved hjelp av digitale verktøy. To av våre studier er egnet til å imøtekomme denne samfunnsutfordringen.  Fornøyde studenter og høy gjennomføringsprosent. Stort kontaktnett, spesielt mot regionalt næringsliv. Tar raskt i bruk ny teknologi og nye metoder (for eksempel CCD og MOOC). Økt fokus på innovasjon og entreprenørskap i utdanningene. Nærhet til ledere og studieprogramledere. Kort beslutningsvei. Godt arbeidsmiljø.

6 SWOT – analyse - svakheter
Lite ressurser og ingen fast avsatt tid til forskning. All tid til forskning tildeles etter søknad, og med konkrete krav til resultater. Lav forskningsproduksjon (publikasjoner). Fysiske lokaler (kontorlandskap og stengte dører) bidrar til redusert muligheter for studentkontakt og kontakt mellom kolleger. Sterke sentrale føringer som styrer både innhold og struktur i studieprogrammene og medfører omfattende endringer. Høy belastning i forbindelse med fusjonsprosess har ført til at det har vært lite tid til nyskapning i miljøet.  Sentralisering av instituttadministrasjon bidrar til langt dårligere tjenestetilbud for ansatte og studenter som ikke er lokalisert på Gløshaugen.

7 SWOT – analyse - muligheter
Styrking av enkelte fagområder (eks. sikkerhet) som en følge av samarbeid med andre deler av IDI og IE-fakultetet. Styrke og videreutvikle nettbasert undervisning for hele IE-fakultetet der IDI kan være en spydspiss. Ta ut potensialet i IKT-støtte for undervisning og forskning (Blackboard, Skype, Office 365 osv). Digitalisering: Hvordan vil IDI posisjonere seg for å være med på digitaliseringsbølgen? Samarbeid på tvers av fagenheter på IDI. ExcITEd gir store muligheter til å etablere undervisning og forskning på tvers av fagenheter og campus. 

8 SWOT – analyse - trusler
Uklarhet rundt lokaler og flytting stjeler ressurser og fokus fra viktigere oppgaver. Manglende egnede støttesystemer fra NTNU for å drive eksternfinansiert nettundervisning. Svært ulike rammebetingelser for ansatte internt på instituttet vil skape misnøye. Dårlig uttelling ved ny rammefordelingsmodell/ viderefordelingsmodell (VFM) vil kunne gi dårligere rammebetingelser for å levere vårt samfunnsoppdrag.  Effektiviseringskravet bidrar til reduksjon i administrative ressurser til instituttet. Dette fører til at administrative oppgaver må løses av de faglige.

9 Hvilke kunnskapstrender blir viktigst, sett fra instituttets ståsted i strategiperioden?
Digitalisering

10 Overordnede mål og veivalg for hvert institutt for de neste 5 år
Videreutvikling av dagens studieportefølje (beholde bredden) og en økning i antall studieplasser.  Vi skal være blant de ledende på god bruk av IKT i undervisningen. Strategisk satsning på å videreutvikle alle aspekter ved nettbasert undervisning. Fornying av faglig innhold tilpasset nivå, pedagogikk og bruk av teknologi og administrative rutiner knyttet til LMS, påmelding, kvalitetssikring, tilganger, betalingsløsninger, markedsføring, osv. 

11 Konkrete forslag til faglige satsingsområder for fakultet i et 1-3 års perspektiv
IKT som samhandlingsverktøy i store organisasjoner.  Utvikling av pedagogiske opplegg i tilknytning til nettbasert undervisning.  Øke den faglige bredden innen nettbasert undervisning. 

12 Legge til rette for økt bruk av nettbasert undervisning.
Forslag til nye «faguavhengige» fokusområder for IE-fakultetet for de neste 3-5 år. Legge til rette for økt bruk av nettbasert undervisning. Effektiv bruk av Blackboard for hele NTNU:  Kreativ bruk av eksisterende funksjonalitet i Blackboard  Integrering av eksterne verktøy i Blackboard  Etablering av "best practice" bruk av Blackbord som eksempel for alle emner.


Laste ned ppt "Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google