Nasjonal konferanse i alders og sykehjemsmedisin 12. og 13. mars 2018

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VISJON HELSE OG FOREBYGGING SKAL GJENNOM KUNNSKAP OG KVALITET, OMSORG OG RESPEKTFULL BEHANDLING FREMME TILLIT OG TRYGGHET I TJENESTEN.
Advertisements

Kreftavdelingen skal ved hjelp av egne ressurser være en OASE for kreftpasienter, pårørende og helsepersonell. Avdelingen skal være en BASE for kreftomsorgen.
Hva skjer? Utviklingssenter for sykehjem i Østfold
Nyansattopplæring v/ Marit Hofset Læring og mestring og brukermedvirkning.
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
Trygge foreldre – trygge barn Foreldremøte Søndre Egge barnehage 11. mars -10.
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
Visjon og verdier ● Vi skaper idrettsglede! ● Våre verdier er respekt, inkludering, mestring og engasjement. ● Primæraktiviteten er idrettsaktivitet for.
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Helse- og omsorgsdepartementet Oppfølging av HelseOmsorg21 med fokus på kunnskaps- og.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Arbeidstilsynet10. oktoberTom Østhagen Arbeidstilsynet10. oktoberTom Østhagen Hvorfor har Arbeidstilsynet valgt å gjennomføre tidenes største tilsynsprosjekt.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
1 ​ Vedvarende forbedringer og spredning ​ Læringsnettverk 3, 27. mars 2014 ​ Mette Fredheim.
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Prosjektpresentasjon – Før du starter
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
Kapittel 18: Ansatte som merkevarebyggere
Erfaringer med VIPS praksismodell Camilla Lien Johansen Valborg Misund
Bjørnsgård barnehage.
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
Familieråd En for alle, alle for en
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
Trondheim, Terje Svendsen, President NFF
Kvalitetskommuner
-Læring, trivsel og trygghet for alle-
Arbeidsgiverstrategi
Velkommen til August 2017.
Strategi for Nord universitet 2020
Møtestruktur i Altinnsamarbeidet (Operativt)
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Standardiserte pasientforløp i et lokalt og regionalt perspektiv
Erfaringer og utfordringer ved etablering av prosjektet «Mu eallilan eallin – Guovdageainnu modellen» Kari Johanne Johannessen, VIPS-veileder Britt.
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Klar ferdig gå….part two!
Elever og foresatte 10.trinn
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Arbeidskultur i Drammen kommune
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Voksne for barn- indre Nordfjord lokallag
Kompetanse for mangfold Jåttå vgs
Organisasjons-utvikling FO 2019
OSLO 18 OG 19 APRIL 2018 KIRSTEN FRIGSTAD VIRKSOMHETSLEDER 24SJU
Fjernledelse. En presentasjon for ledere om hvordan følge opp medarbeidere på daglig basis. 23. mars 2018.
Velkommen!.
Klar ferdig gå….part three!
Forebyggende ungdomsarbeid
Sykehjemslegens erfaring etter innføring VIPS
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Naturmangfold i internasjonalt farvann
Overskrift framside.
Velkommen til foreldremøte
Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret.
SpinnOff leverer deg komplette arrangement.
Autoritativ barnehage
Velkommen til foreldremøte
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Musikk i miljøbehandling Kathrine Dahle- musikkterapeut
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
ATV 14.desember 2018.
Foreldre og skole 6. og 7. trinn.
Utskrift av presentasjonen:

Vips praksismodell Personsentrert omsorg Implementering på Tasta sykehjem Nasjonal konferanse i alders og sykehjemsmedisin 12. og 13. mars 2018 Ved oversykepleier Berit Ihle Olsen Tasta sykehjem

Hvorfor satse på vips praksismodell? VIPS er i tråd med Tasta sykehjem sine verdier Visjon: Trygghet og trivsel for alle Kjerneverdier: -Engasjert -Kompetent -Omtenksom Alle mennesker har samme verdi og skal bli møtt med åpenhet, respekt og empati. Vi skal se det unike i den enkelte person og møte den andre som et helt menneske -Nytenkende Forbedre praksis og styrke en omsorgskultur som støtter det personsentrerte framfor det mer oppgave og rutineorienterte Miljøtiltak som er tilpasset den enkelte har positiv effekt

Implementering og framdrift Skjermet avdeling, 24 pasienter, pilot våren 2015 Deretter implementert i 4 somatiske langtidsavdelinger To dagers kurs i VIPS til alle ansatte i hver avdeling To dagers kursholderkurs for tre av våre ansatte Halvdagskurs til andre ansatte, fysio,ergo,lege,nattevakter og administrasjon Kurs for nyansatte etter behov

Hva må til for å lykkes? Kunnskap og kompetanse -Demensomsorgens ABC-satsingsområde siden 2010 -Vips fagmøtet bidrar til å etterspørre kunnskap og gode tiltak Avpasse kompetanse og krav Struktur og klare mål og plan for implementering Forankret i ledelsen, lederskap på alle nivå Strategiplan/handlingsplan for 2016-2018 «vi gir personsentrert omsorg til alle» Mellomledere som følger opp, har struktur, og deltar på vips fagmøter Fast dag og tidspunkt for Vips fagmøter Oppfølgingsmøter med ressurspersoner og avdelingsledere 1-2 ganger pr år