Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Arbeidskultur i Drammen kommune

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Arbeidskultur i Drammen kommune"— Utskrift av presentasjonen:

1 Arbeidskultur i Drammen kommune
Sånn gjør vi det hos oss!

2 Arbeidskultur – del av arbeidsgiverpolitikken
Kjerneområder: Kompetanse Ledelse Arbeidskultur Rekruttering KLAR

3 Definisjoner ”sånn vi gjør det hos oss”
”Arbeidskultur er de normer, verdier og virkelighetsoppfatninger som alle eller grupper i organisasjonen deler og som kommer til utrykk i deres handlinger og holdninger på jobben”

4 Faser i prosessen Kartlegge Vurdere Prioritere Finne løsninger Rapportere Evaluere For å lykkes i kulturarbeidet, er det viktig med involvering av medarbeiderne og godt samarbeid med verneombud og tillitsvalgte. Kartellegge: Hva kjennetegner arbeidskulturen hos oss? Sammen med de ansatte identifisere noen kjennetegn ved akkurat deres kultur. Vurdere: Neste skritt er spørre seg om de trekkene dere har identifisert er hensiktsmessige for avdelingen. Med hensiktsmessig mener vi, om de bidrar de til at dere når målene deres og til at avdelingen utvikler seg i ønsket retning. Prioritere: Av alt som nå er kommet på bordet, hva er det viktigst for oss jobbe med? Finne løsninger: Hvordan kan vi jobbe med det vi har prioritert? Rapportere: Slik gjør vi det hos oss og dette har vi tenkt forbedre. Lederteam og virksomhetsleder videre til sin direkør. Evaluere: Som med alle aktiviteter dere setter i gang bør også denne prosessen evalueres. Vi må med jevne mellomrom stoppe opp , løfte blikket og spørre oss selv: Er vi på rett vei nå? Får vi til det vi ønsket? Bør vi eventuelt justere kursen? Som jeg sa innledningsvis skal vi lose dere gjennom alle fasene for å gjøre dere kjent med disse, og den første vi skal starte med er å kartlegge. Det skal vi gjøre ved hjelp av gulesider. Så jeg ber dere bla ti første gule side.

5 Prosesser lokalt – august til oktober 2013
Alle virksomheter og kommunale foretak (med 4 unntak) har levert rapport på arbeidet til direktør. Noen har implementert arbeidet med arbeidskultur i allerede pågående prosesser.

6 Rapportere innen 1. november
Kulturtrekk vi er stolte av og som bidrar til måloppnåelse og som vi ønsker å beholde. Kulturtrekk som hemmer oss i å nå våre mål og som vi ønsker å forandre. Aktiviteter for å styrke de hensiktsmessige kulturtrekkene, samt tiltak for å få forandre eller fjerne trekk i vår arbeidskultur som ikke er konstruktive. Dette ønsker vi av bistand fra virksomhet/konsern for å lykkes med punkt 3.

7 Fremmende kulturtrekk
Oppsummering Fremmende kulturtrekk Felles-kategorier Hemmende kulturtrekk

8 Felleskategorier Fremmende kulturtrekk Hemmende kulturtrekk Faglighet
Humor Trygghet Inkluderende Fellesskap/lagånd God samarbeidsevne Brukerfokus Ansvarlighet Åpenhet Løsningsorientert/nytenkning Delingskultur Arbeidsglede/engasjement Manglende punktlighet og rot Negative holdninger Omkampkultur Sviktende informasjonsflyt Dårlig dialog/samarbeid Baksnakking Uklare roller og strukturer Manglende helhet Ustrukturerte møter Manglende/dårlig ledelse Utrygghet Lite initiativ/ansvarlighet

9 Positive og negative kulturtrekk handlet mye om det samme
Felles kulturtrekk 12 gode råd for en robust arbeidskultur

10 Fra kulturtrekk til råd
Positive kulturtrekk Negative kulturtrekk Konklusjon: RÅD Delingskultur Sviktende informasjonsflyt Del! Fellesskap/lagånd Dårlig dialog/samarbeid, omkampkultur Spill på lag! Humor Ha det gøy! Brukerfokus (Manglende helhet) Se brukeren! Ansvarlighet Negative holdninger, lite initiativ/ansvarlighet med mer. Ta ansvar! Arbeidsglede og engasjement, ansvarlighet Negative holdninger Vær engasjert!

11 Fra kulturtrekk til råd forts..
Positive kulturtrekk Negative kulturtrekk Konklusjon: RÅD Trygghet, åpenhet Dårlig dialog/samarbeid, utrygghet Bygg tillitt! Faglighet Lite initiativ/ansvarlighet Vær faglig god! Løsningsorientert/nytenkning, ansvarlighet Negative holdninger, lite initiativ/ansvarlighet Tenk løsninger! Inkluderende, fellesskap/lagånd Utrygghet, baksnakking Skap takhøyde! Manglende helhet Tenk helhetlig! Åpenhet, Trygghet Baksnakking, negative holdninger, Åpen og vennlig!

12 Råd + bilder = Kalender for 2014

13 Hva skjer felles i 2014? Kalender – alle arbeidsplasser
Lokalt tilpassede aktivitetsplaner –resultat av kartleggingsprosessene Evaluere og revidere som del av HMS-arbeidet og/eller på personalmøter Ny medarbeiderundersøkelse


Laste ned ppt "Arbeidskultur i Drammen kommune"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google