Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret."— Utskrift av presentasjonen:

1 Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret som en bedrifts aktiviteter avtegner over tid, f.eks. hvordan bedriften har tilpasset seg i markedet gjennom en periode. Strategi som posisjon: Hvordan en virksomhet velger å posisjonere seg i et marked f.eks. ved å finne en nisje. 4. Strategi som perspektiv: Hvilke visjoner og retninger en velger å rette blikket mot. (Henry Mintzberg) Strategi som begrep kommer av greske strategia, som igjen har med krigskunst å gjøre. Strategi ble brukt om manøvrering av tropper for tidlig å innta posisjoner kunne gi fordeler i forhold til motstanderen. Når man så møter fienden skifter fokus fra strategi til taktikk, som handler om hvordan ressursene skal disponeres når man er i felten. Bak beslutninger om å føre krig ligger det politiske vurderinger. Strategi kan derfor sies å være bindeleddet mellom politikk og taktikk.

2 En modell for å analysere effektivitet

3 Forandringsledelse Hva anbefaler managementbøkene når det gjelder forandringsledelse? Ledere bør : (1) utvikle og spre en visjon for organisasjonen, (2) synliggjøre visjonen gjennom å være rollemodeller, (3) oppmuntre til innovasjon, (4) verdsette de ansattes innsats, og (5) tillate ansatte å ta større del i beslutninger som gjelder deres arbeid. (Niehoff et. al, 1990)

4 Hva er organisatorisk commitment?
= I HVOR STOR GRAD MEDARBEIDERE IDENTIFISERER SEG MED OG INVOLVERER SEG I SIN BEDERIFT (1) Karakteriseres ved... - sterk tro på og aksept av bedriftens mål og verdier - vilje til stor innsats til beste for bedriften - sterkt ønske om å fortsette i bedriften (2) (1) Bjørvik 1987, (2) Putti et. al 1990

5 Suksessfaktorer og prinsipper
Selvledelse: Teamene skal lede seg selv ut fra de ansvarsområder som er definert, og at medlemmene i ledergruppen skal kun være veiledere og koordinatorer Total åpenhet gjennom hele prosessen: ”Vi brukte mye tid og ressurser på å informere og trekke inn medarbeiderne.” Involvering: Medarbeiderne hadde muligheter til å engasjere seg og være med: I papirform, gjennom mange ulike møter, på intranett og i diskusjoner på ulike nivåer. 70 prosent av organisasjonen kom med forslag og innspill underveis. Teamopplæring: Alle har gått gjennom kurs i teamopplæring.


Laste ned ppt "Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google