Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Agenda • Frivillighet Norge – hvem er vi? • Frivillig aktivitet i Norge – noen hovedtrekk • Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt • Frivillige organisasjoners.
Advertisements

Mangfold og fellesskap
. Seema AS Fagforbundet Hva binder oss sammen?
Etikk i pedagogisk arbeid
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
SAMTALEN I BARNEHAGEN – det handler om mer enn rosa og blått.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Konflikthåndtering. Fra Inkluderende arbeidsliv.. Konflikter er en naturlig del av et arbeidsmiljø. Konflikten i seg selv er ikke en negativ arbeidsmiljøfaktor,
Kunsten å lykkes med innovasjon i kommunen… Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…
Kommunikasjon og kunnskap. Det moderne mennesket: eksistert i år Skriftspråket: år gammel Vår tid: de fleste kan både lese.
Læringsmiljø KFU Altona Skole og Ressurssenter Vår visjon: Sammen om læring Våre verdier: Tilhørighet, mestring og respekt.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
SmART oppvekst er - en anerkjennende grunnholdning med fokus på styrker (Appreciative Inquiry - AI) kombinert med systematisk trening på sosial kompetanse.
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Ambisjoner og arbeidsmåter 24. september2013.   Uformell samtale og samhandling  Formell samtale og samhandling  Faglitteratur  Forelesninger  Skriving.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
Likestilling i barnehagen Rammeplanen - mars 2006 Likestilling mellom kjønnene skal gjenspeiles i barnehagens pedagogikk.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Hva er makt? Med utgangspunkt i Frederik Engelstad(2006)og Dag Østerberg (2000)
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Markedsføringsloven ● 16.juni 1972 ● Spilleregler for næringsdrivende.
Barnesyn og barns medvirkning
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Kapittel 18: Ansatte som merkevarebyggere
Kommunikasjon I personlig kommunikasjon er vi både sendere og mottakere og kommunikasjonen kan være verbal eller ikke-verbal I massekommunikasjon blir.
Den norske arbeidslivskulturen
Evaluering av ”Fritt Fram”
Profesjonsutvikling Relasjonskompetanse som grunnlag for god klasseledelse, tilbakemelding og læring.
Definisjon av begrepet ”makt”
- For ansatte og folkevalgte i Rana kommune
Ressursfokus vs mangelfokus
Håndtere endringer i organisasjonen
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Ny læreplan… Høst 2017.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Kunnskap om dagens ungdom
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Hva vet vi om barn og smak
Læring på ungdomstrinnet
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Velkommen til foreldremøte
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Skriftspråk og talespråk
Behov og emosjoner.
Retorikk og muntlig kommunikasjon
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Religion og integrering
Strategibegrepet Strategi som plan: Et forsøk på å vise tiltak og delmål på vei mot overordnede og mer langsiktige mål. Strategi som mønster: Det mønsteret.
Bikkjestykket barnehage Tidlig innsats og utfordrende atferd
Ungdom med kort botid i Norge – NAFO – 21.10
Danning og voksenrollen i barnehagen
Velkommen til foreldremøte
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Fremtiden

Ressursfokus vs mangelfokus

Står du i veien for deg selv?

Tellekultur Det er ikke antall språk, kulturer, religioner, kompetanser eller kvinner og menn som avgjør om det er mangfold og innovasjon i bedriften. Men det er måten deres ulikheter blir identifisert, koordinert på som avgjør om det er mangfoldspraksis.

Nivåer for arbeid med mangfold. 1. Trening av minoriteter 2. Kulturell toleranse 3. Utfordre rasistiske holdninger 4. Bekjempe diskriminering 5. Bruk av positiv særbehandling 6. Mangfoldsledelse (Wrench 2007

Kategorisering

Språk Språket skaper virkeligheten. Språket påvirker møter og relasjoner Språket påvirker tiltakene Språket påvirker resultatene Språket påvirker livskvaliteten Hvordan er språket som definerer mangfold i Vestfold?

Ledelesens språk Holdninger og handlinger henger tett sammen. Språk er makt. Skal bedriftene eller institusjonen vinne tillit blant sine kunder, ansatte, medlemmer eller brukere, gjør ledelsen klokt i å evaluere språket og kategoriene som definerer virkeligheten og ulike grupper i samfunnet. Professor Linda Lai ved BI sier: ”Selv en håndfull tilfeldige ord kan ha stor effekt på motivasjon og ytelse. Personer som først leser eller hører et sett med positive, energigivende ord som «aktiv», «energi», «sterk» blir mer energiske og får større pågangsmot og utholdenhet i en vanskelig oppgave enn personer som blir eksponert for mer negativt ladede ord.” Ord og uttrykk som binder ansatte sammen, bygger fellesskap, skinner av likeverd, ”OSS” tankegang, ambisjoner, glede og fremtidsrettet visjon hvor ansattes ressurser blir anerkjent, vil ha en positiv effekt på de ansatte, og arbeidsmiljøet.  

Familier i transitt

Broen som binder mennesker sammen

Inkludere