Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Håndtere endringer i organisasjonen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Håndtere endringer i organisasjonen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Håndtere endringer i organisasjonen
Dale Carnegie Training® kan hjelpe deg å håndtere omveltninger i samfunnet som fører til at arbeidsplassene er i stadig endring. Dagens organisasjoner trenger ledere som er kunnskapsrike forretningsfolk, og som er dyktige til å håndtere endringer. Personalmedarbeidere har en viktig funksjon når det gjelder å hjelpe organisasjonen med å forbli konkurransedyktig på markedet. Hvis du holder deg til følgende prosess, vil du kunne håndtere skiftende roller på en mer effektiv måte. Vær sikker på at du har gjort deg fortjent til å holde dette foredraget, er entusiastisk i forhold til emnet, og at du er ivrig etter å dele budskapet med deltakerne. Snakk ut fra egne erfaringer, og vær et godt eksempel. Hjelp andre å gjøre nytte av det du har lært om håndtering av skiftende ressursbehov i en organisasjon. Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.

2 Visjon Vis hvordan det bør være Presenter visjonen på en tydelig måte
Begrunn hvorfor den er viktig Start med å uttrykke en tydelig visjon om hvordan organisasjonen bør være. Presenter visjonen på en tydelig måte, og forklar hvorfor det er viktig for organisasjonen å realisere denne visjonen. Gi et bilde på hvilke egenskaper hos ledelsen denne visjonen krever, for eksempel evnen til tenke globalt, ta strategiske partnervalg osv.

3 Tilstanden til organisasjonen
Vurder fakta Områder som bør forbedres Kompetanse som kan utvikles Når du har fortalt hvilke mål du har, kan du beregne hvor nær visjonen organisasjonen befinner seg. Definer de sterke sidene til organisasjonen, men nevn også områder som må videreutvikles for å komme nærmere visjonen. Husk å ta med ledelsens sterke sider og områder som kan forbedres. Organisasjoner forandrer seg ikke, mennesker gjør det.

4 Mål Sett mål som er realistiske, fornuftige, utfordrende og oppnåelige
Langsiktige mål. Midlertidige mål. Kortsiktige mål. Mål hjelper deg å fokusere på bestemte resultater som vil føre deg nærmere visjonen. Målene bør være utfordrende, men realistiske. Uttrykk målene på måter som kan måles, slik at du vil vite når du har nådd dem. Bruk eventuelt flere lysbilder for å formidle målene på en tydelig og uttrykkelig måte. Når du har en strategisk rolle ved omveltninger på arbeidsplassen, er det viktig å inspirere andre til å tro at de kan gjøre endringer og å motivere dem til å handle. Understrek verdien av en vedvarende fremdrift og det å definere mål som en del av håndteringen av endringer i en organisasjon.

5 Handlingsplaner Utvikle programmer/metoder/planer for handling:
Forutsetning for å oppnå fastsatte mål. Hvem skal gjøre hva? Hvordan danner de enkelte delene en helhet? Lag handlingsplaner for å nå målene. Til sammen vil disse handlingsplanene utgjøre strategien som skal føre deg fra hvordan det er til hvordan det bør være. Hver plan bør være konkret, og den bør ta med hvem som er ansvarlig for hvilken del, og hvordan disse delene henger sammen. Bruk eventuelt flere lysbilder.

6 Tidsplaner Fastsett fasene i prosjektet.
Velg prosjektdeltakere som er ansvarlige for hver enkelt fase. Fastsett begynnelsen, hoveddelen og slutten av hver fase. Angi tidsplaner for planene slik at fremdriften mot dem kan vises. Del større planer inn i atskilte milepæler, slik at du kan spore fremdriften.

7 Kostnader Økonomi Personalressurser Tid
Planen vil ha kostnader, både økonomiske og når det gjelder tid og innsats. Beregn kostnadene så nøyaktig som mulig, og rettferdiggjør kostnadene med fordeler.

8 Oppfølgingsplan Fastsett standardverdier for å måle sterke side og områder som kan forbedres. Planlegg regelmessige oppfølgingsperioder for å følge opp saker og vise fremgang. Sørg for at det er god kommunikasjon mellom alle som er ansvarlige for en del av planen, slik at saker meddeles og løses hurtig.

9 Avslutning Gi en oppsummering av visjonene.
Minn deltakerne på fordelene. Tegn et levende bilde av den nye og forbedrede organisasjonen. Husk å få med at deltakerne vil nyte godt av endringene.


Laste ned ppt "Håndtere endringer i organisasjonen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google