Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper."— Utskrift av presentasjonen:

1 | Kulturmøter og kulturkonflikter

2 Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper

3 Hva er monokultur? Monokultur er et enhetlig samfunn der folk stort sett har samme språk, religion, tenkemåte og hudfarge. Det før-industrielle Norge var et monokulturelt samfunn.

4 Hva er flerkultur? I et flerkulturelt samfunn finnes det en blanding av flere språk, religioner og måter å tenke på. Norge er i dag et flerkulturelt samfunn, fordi mange av innbyggerne har bakgrunn fra forskjellige steder i verden.

5 Hva er globalisering? Verden blir mer enhetlig fordi mediene er mer felles det er mer reising flyktninger krysser grensene Alt dette fører til gjensidig språklig og kulturell påvirkning.

6 Møte mellom kulturer er positivt fordi det kan føre til mer forståelse, men fører også til at noen ønsker å beskytte sin religion og egenart mot konsekvensene av globaliseringa. Møte mellom kulturer skjer gjennom samarbeid og konflikt


Laste ned ppt "| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google