Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme"— Utskrift av presentasjonen:

1 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 1 oppgave j. j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme

2 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
1. Til tross for at du har lært mye, er det flere ord du ennå ikke forstår. Du har lært mye. ___ flere ord du ennå ikke forstår. 2. Oppgave 1 er vanskeligere enn oppgave 2. Oppgave 1 ___ oppgaven. 3. Han syntes det var fint at de tenkte på ham da han var syk. Han syntes det ___ å tenke på ham da han var syk. 4. De håper det blir varmere i morgen. De håper temperaturen ___ til i morgen. 5. Nå var det blitt kaldere. Nå hadde temperaturen ___ ned. 1. Likevel er det 2. er vanskeligere enn den første 3. var fint av dem 4. stiger 5. gått

3 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
6. Skipet forliste i det forferdelige uværet. Skipet gikk ned i det forferdelige uværet. 7. Ingen av de andre studentene var så ivrige som henne. Hun var den ivrigste på norskkurset. 8. Først tok han språkprøve 3. Så tok han Bergenstesten. Etter at han hadde tatt Språkprøve 3, tok han Bergenstesten. 9. De kom til Norge i 2002, og de bor her ennå. De har bodd i Norge siden 2002. 10. Han skrek: ”Noen har tatt bøkene mine!” Han skrek at noen hadde tatt bøkene hans.

4 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
11. Hun spurte: ”Vil du komme i fødselsdagen min?” Hun spurte om hun ville komme i fødselsdagen hennes. 12. Det var nesten ingen av studentene som hadde gjort leksa. Det var bare noen få av studentene som hadde gjort leksa. 13. Nå går Ali og Mohammed i forskjellig klasse. Ali og Mohammed går ikke i samme klasse lenger. 14. Det var ukjent for meg at hun hadde tatt eksamen allerede. Jeg visste ikke at hun hadde tatt eksamen allerede. 15. Verken Samira eller Tamara kan snakke engelsk. Samira kan ikke snakke engelsk, og det kan ikke Tamara heller.

5 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
16. Nordmenn slår ofte over til engelsk når de snakker med utlendinger. Nordmenn begynner ___ når de snakker med utlendinger. 17. Han strøk til eksamen. Han fikk ___ på eksamen. 18. Hvis du bruker avsnitt når du skriver, blir teksten mer leservennlig. Teksten blir ___ å lese hvis du bruker avsnitt når du skriver. 19. Han var ganske partisk i den saken. Han tok ___ i den saken. 20. Han kjeder seg av og til på jobben. Det ___ av og til på jobben. 16. ofte å snakke engelsk 17. stryk 18. lettere 19. parti 20. er kjedelig

6 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
21. Det blir mer utfordrende å lære språket flytende etter fylte 12 år. Det blir en større utfordring å lære språket flytende etter fylte 12 år. 22. Det kan være vanskelig å lære inn et språk. Innlæringen av et språk kan være vanskelig. 23. Et barn bekymrer seg ikke når det sier et nytt ord. Et barn sier et nytt ord uten at det føler bekymring.

7 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
24. Voksne leker mindre i møtet med språket enn barn. Voksne er mindre lekende i møtet med språket enn barn. 25. Barn er ikke så usikre når de hører et nytt ord. Barn føler ikke så stor usikkerhet når de hører et nytt ord. 26. Han hadde studert lenge i hjemlandet. Han hadde lang studietid fra hjemlandet.

8 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
27. Det er en helt ny verden som møter deg i det nye landet. Du blir møtt av en helt ny verden. 28. Gjennom å lese ord du ikke forstår, bygger du opp et passivt ordforråd. Et passivt ordforråd blir bygd opp gjennom å lese ord du ikke forstår.

9 j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
29. Får du støtte og oppmuntring i innlæringsprosessen? Blir du oppmuntret i innlæringsprosessen? 30. Prioriterer du å lese aviser? Prioriterer du avislesing? 31. Vil han noen gang slutte å lyve? Vil han noen gang slutte med alle løgnene?


Laste ned ppt "j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google