Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verdier – for hvem og til hva? Av prorektor Inga Bostad.
Advertisements

Danning – å skape seg selv
SKOLEHVERDAGEN I ET FLERKULTURELT PERSPEKTIV
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Digitale lærermidlers plass i hverdagen seniorrådgiver Turid Helen Christensen.
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Det viktige foreldresamarbeidet -utfordringer og muligheter
"God bagasje på livets reise."
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
Etikk i pedagogisk arbeid
Hommelvik barnehage ”Sammen om samhandling”
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Barnehagekontoret Styrermøte 10.februar Barnehagekontoret ”Sats tidlig – land trygt”
Styrermøte 16.september 2010.
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
Opplæringslova.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
CLAUDIA SCHIFFER PLAKATER
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
TEMA: VALG, ANSVAR, UTFORDRINGER LÆRINGSMÅL: -REFLEKTERE OVER ETISKE SPØRSMÅL KNYTTET TIL MELLOMMENNESKELIGE RELASJONER, FAMILIE OG VENNER -VITE HVA KONSEKVENSETIKK,
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.
Likestilling i barnehagen Rammeplanen - mars 2006 Likestilling mellom kjønnene skal gjenspeiles i barnehagens pedagogikk.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Undervisning F1C Danning & Didaktikk - Alt henger sammen… Line Melvold.
Kommunestyremøte - skolestruktur
Barnesyn og barns medvirkning
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Lekens egenverdi.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet
Bjørnsgård barnehage.
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Dr. Avis Glaze Utdannelse for demokrati;
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Ny læreplan… Høst 2017.
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
§ 1-1. Formålet med opplæringa
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Presentasjon av vårt nye undervisnings-materiell
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Velkommen til foreldremøte
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Tverrfaglige tema.
Oppstart i barnehagen.
Velkommen til foreldremøte
Danning og voksenrollen i barnehagen
Jesu budskap og eksempel
Opplæringens verdigrunnlag
Utskrift av presentasjonen:

Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen Hvor mange her er kommet alene? Hvor mange har avtalt å sitte med noen? Tilhørighet er viktig. Viktigere enn det meste. Jeg stod utenfor i skolegården. Jeg ble kalt sosiale siri. Jeg hadde alikevel ikke noe plass jeg hørte til.

. ...... skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. ........ skal bygge på grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, slik som respekt for menneskeverdet og naturen, på åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet, verdier som kommer til uttrykk i ulike religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Barna skal utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger. ... skal møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap. ........ skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering.

........skal i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi barna historisk og kulturell innsikt og forankring. ........ skal bygge på grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, slik som respekt for menneskeverdet og naturen, på åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet, verdier som òg kommer til uttrykk i ulike religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. ....... skal bidra til å utvide kjennskapen til og forståelsen av den nasjonale kulturarven og vår felles internasjonale kulturtradisjon. ....... skal gi innsikt i kulturelt mangfold og vise respekt for den enkeltes overbevisning. Den skal fremme demokrati, likestilling og vitenskapelig tenkemåte. Barna skal utvikle kunnskap, ferdigheter og holdninger for å kunne mestre livene sine og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. De skal få utfolde skaperglede, engasjement og utforskertrang. Barna skal lære å tenke kritisk og handle etisk og miljøbevisst. De skal ha medansvar og rett til å medvirke. ....... skal møte barna med tillit, respekt og krav og gi de utfordringer som fremmer danning og lærelyst. Alle former for diskriminering skal motarbeides.

Født sånn eller blitt sånn. Flott gjeng Født sånn eller blitt sånn? Flott gjeng. Intensjon om å slutte – en av hovedindikatorene er ensomhet Frostad/Mjaavatn 2014. De ønsker en ny start og de vil forandre mønsterene sine, klarer vi å gi dem blanke ark? En ryggsekk som er tyngre enn for de aller fleste av oss. Hva er det de drømmer om? Hva er det de vil? Hva er det som stopper dem? Vi har 71 000 som dette. Som er mellom 16-29 år. Som ikke er i jobb eller utdannelse. 71 000, 74 820 i sandnes pr idag.

. Karli – 1.klasse, hva var prikken hans? Stig? Du ga meg det sparket jeg trengte – du trodde på meg.

“Det du tror om meg, slik du er mot meg, hvordan du ser på meg, hva du gjør mot meg, slik blir jeg.” (M. Jennes) Hver gang vi er i møte med et annet menneske holder vi litt av dens hjerte i hånden vår. Vi har mulighet til å skape håp, eller vi kan få andre til å føle seg mindre, uverdige, mislykkede.

Verdier og holdninger Gode relasjoner Fokus og språk Holder litt av den andres liv i vår hånd. Enkelt mennesket – alle de verdifulle møtene. Hva vil vi beskytte, forsvare og jobbe for?

Når blir du forbanna?

R e s p e k t

?

Dere er blitt fortalt at som en kjede er dere like svake som deres svakeste ledd. Dette er bare halve sannheten. Dere er også like sterke som deres sterkeste ledd. Å måle dere etter deres minste gjerninger er som å dømme havets storhet etter skummets svakhet. Å dømme dere etter deres feil er å fordømme årstidene for deres ustadighet. Fra "Profeten", Khalil Gibran

siri@verdifabrikken.no 90012090 Verdifabrikken siri_f_abrahamsen