Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppstart i barnehagen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppstart i barnehagen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppstart i barnehagen

2 Barnehagens føringer FNs barnekonvensjon Lov om barnehage
Rammeplan for barnehage Strategisk plan for Oppvekst Barnehagens årsplan Det er deres kontrakt med oss. Rammeplanen gir oss klare føringer for arbeidet vårt og hva innholdet skal være.

3 Barnehagens oppdrag Lov om barnehager § 1. Formål Barnehagen skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. Barnehagen skal bygge på grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, slik som respekt for menneskeverdet og naturen, på åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet, verdier som kommer til uttrykk i ulike religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Barna skal utvikle grunnleggende kunnskaper og ferdigheter. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger. Barnehagen skal møte barna med tillit og respekt, og anerkjenne barndommens egenverdi. Den skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellesskap og vennskap. Barnehagen skal fremme demokrati og likestilling og motarbeide alle former for diskriminering.

4 Barne- og verdisyn Barn er aktør i eget liv, de vil og kan
Den ansatte har omsorg for barnet og barnets behov Den ansatte er ansvarlig for relasjonen til barnet Likeverdig men ikke likestilt

5 Foreldresamarbeid Barnehageloven § 4
Hver barnehage skal ha et foreldreråd og et samarbeidsutvalg. Foreldrerådet består av foreldrene/de foresatte til alle barna og skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø. Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ.

6 Samarbeid barnehage - hjem
Den daglige kontakten IST Direkte Oppstartssamtale Foreldresamtaler Foreldremøter Samarbeidsutvalg Arrangementer Foreldreundersøkelsen Vi er opptatt av å få til et godt samarbeid med dere foreldre. Dere kjenner barna best og vi skal samarbeide slik at barna opplever trygghet, trivsel og mestring. Vi har ulike arenaer der vi samarbeider og her er noen,av dem. Gi en kort gjennomgang. Den føsrte samtalen dere møter er oppstartssamtalen og den ønsker jeg å utype litt. Samtaleskjemaene vi bruker er felles skjemaer vi bruker i Skien kommune og de henger sammen med satsningsområdene våre. I de nye oppstartssamtalene er det et større helhetsfokus rundt barnet og familiens liv. Tanken bak dette er at dette helehetsfokuset er bra å ha når vi samarbeider om barns beste. Dette er nytt for oss og i det er viktig at dere vet at dere er litt forsøkskaniner i dette.

7 Samarbeidspartnere Pedagogisk psykologisk tjeneste Barneverntjenesten Forebyggende helse (Helsestasjon) Ergo- og fysioterapitjenesten BTI - bedre tverrfaglig innsats: En samarbeidsmodell for arbeid med barn og unge det knyttes bekymring til Samarbeid om overgang til skole: Skole og SFO

8 Ny i barnehagen Trygge barn og trygge foresatte! Hvordan samarbeide om en god overgang fra hjem til barnehage?

9 Trygghetssirkelen

10

11 Takk for oss


Laste ned ppt "Oppstart i barnehagen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google