Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Danning – å skape seg selv
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Rolighetsmoen barnehage
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Ny rammeplan for barnehagen
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 21 OKTOBER 2008
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
"God bagasje på livets reise."
HelART i Ulåsen barnehage
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Kulturstien Om fag og praksis i førskulelærarutdanning og barnehage.
Ny rammeplan for barnehagen. Konsekvensar for KRL-faget i førskulelærarutdanninga.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Kva gjer me i barnehagen? Litt om dei grunnleggande begrepa me jobbar utifrå:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
TLF: –
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Kunsten å omgås andre Få venner Holde på venner Ha tro på seg selv Ta hensyn og vise omtanke Kunne samarbeide og løse konflikter Kunne kommunisere verbalt.
VELKOMEN TIL FORELDREMØTE I TU BARNEHAGE Onsdag,
Barnesyn og barns medvirkning
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Identitet og livstolking
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
Kort om implementering
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
alle barna sin rett til god omsorg
Siste året i barnehagen
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
INKLUDERANDE BARNEHAGEMILJØ
Foreldremøte Odderøya barnehage
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015

¤ Vårt pedagogisk grunnsyn tek utgangspunkt i lov barnehagar og rammeplan. ¤ Det pedagogiske grunnsynet ser vi på som sjølve fundamentet i arbeidet vårt. Definisjon: «Med pedagogisk grunnsyn menes den virkelighetsoppfatning, de kunnskaper, verdier og holdninger som ligger til grunne for pedagogisk virksomhet» (Søbstad og Lillemyr 1993).

¤ Alle barn er født unike og kompetente, og har individuelle behov. ¤ Barn er utforskande, nysgjerrige og med lyst til å lære. ¤ Barn er sjølvstendige individ som har eigne meiningar. ¤ Barn er sosiale aktørar med mykje kompetanse og man ser etter det gode i kvart barn.

¤ Vi ser omsorg, oppdragelse, leik og læring i ein samanheng. ¤ Barn lærer i samspel med andre barn og voksne gjennom formelle og uformelle læringssutasjonar. ¤ Barn lærer gjennom det dei opplever og erfarer. ¤ Prosessen blir vektlagt.

¤ Vaksne som er tilstade, lyttande og har evne til å sette seg inn i andres situasjonar. ¤ Alle barn har behov for vaksne som gir omsorg i forhold til individuelle behov. ¤ Omsorg skal prege alle situasjonar i kvardagen. ¤ Omsorg skapar trygghet. Trygghet er ei føresetnd for barns utvikling og læring.

¤ Leiken er eit mål i seg sjølv. ¤ Leiken er frivillig. ¤ Leiken er ein arena for utprøving av roller og bearbeiding av følelsar og opplevingar. ¤ Gjennom leik lærer barnet seg sjølv å kjenne. ¤ Gjennom leik overførast barnekulturen mellom barn.

¤ Vennskap er viktig for sosial kompetanse og for utvikling av sjølvfølelsen til barna. ¤ Vennskap etablerast først og fremst i leik, men også i samlingar, under måltid og andre kvardagssituasjonar. ¤ Vi ønskjer å styrke leikekompetansen til barna gjennom deltagelse, i samlingar og heile tida ha fokus på gode vennskapsting som til dømes å leggje vekt på: -kva er ein venn? -korleis er ein venn? -kvifor har ein venna? -kan venna bli uvenna?

¤ Si stopp ¤ Snakke om det ¤ Bli enige ¤ Spre glede ¤ Vente på tur ¤ Vise følelser ¤ Roe seg ned ¤ Samarbeide ¤ Dele ¤ Si unnskyld

¤ I barnehagen ser vi på dei fysiske rammene for læringsmiljøet til barna som ein heilskap. ¤ Vi er mykje ute, naturområda og nærmiljøet gir barna opplevingar og utfordringar. ¤ Vennskap, vi prøvar å skape eit miljø som er prega av vennskap og sosial trygghet for å auke dei sosiale ferdighetane hos barna. Vi har sett at dei barna som er mykje ute og på tur har utvikla god empati for kvarandre, og kan leike saman i lengre periodar når dei er i barnehagen. ¤ Vi vaksne skal vere der barna er og vere opptatt av det same som dei, på barnas premisser og interesser. ¤ Vi skal vere medundrande og medopplevande saman med barna. Vi skal ha tid til her og no opplevingar, til å utforske, ta avstikkera og gjere nye erfaringar.

¤

¤ Vi som personale må jobbe for å utvikle oss. ¤ Målet vårt er å skape ein god, trygg og omsorgsfull bhg.kvardag fylt med gode opplevingar og erfaringar, glede, humor, fellesskap, respekt og positive haldningar til eigen læring. ¤ Dokumetasjon er ei kvalitetssikring for innhaldet i bhg. samstundes som det er med på å synleggjere personalets arbeid. ¤ Dokumentasjon er med på å synleggjere barnas virke i bhg. som vidare er viktig grunnlag for bhg. utviklinga.

¤ For barna er det ein måte å kunne gjenkalle opplevingar/erfaringar med eit tema/prosjekt. ¤ Barna kan følgje ein prosess, hugse tilbake til og samtale om det dei har erfart på vegen. ¤ For dei tilsatte er dokumentasjon ein moglegheit for refleksjon over si rolle ein har i arbeidet med barn. ¤ Barnehagedokumentasjon gjev foreldre og andre som er i kontakt med barnehagen eit innblikk i kva barnet opplever, lærer og gjer når dei er i barnehagen.

Heimeside Forteljartelt Kvardagen

¤ Kommunikasjon, språk og tekst ¤ Kropp, rørsle og helse ¤ Kunst, kultur og kreativitet ¤ Natur, miljø og teknikk ¤ Etikk, religion og filosofi ¤ Nærmiljø og samfunn ¤ Tal, rom og form

¤ Skape fellesskapsfølelse. ¤ Barna skal få vere med å prege innhaldet for gruppa. ¤ Trene oppmerksomhet, lytting. ¤ Bli trygge i fortellerrolla. ¤ Skape nysgjerrighet for bokstavar og tekst. ¤ Trene på å skrive namnet sitt. ¤ Trene hukommelsen gjennom gjennfortelling. ¤ Bli kjend med begrep innanfor mengder, lengder, og former. ¤ Barna skal få oppleve glede og mestring. ¤ Skape forventningar og trygghet til skulestart.

«Det man hører glemmer man, det man ser huske man, det man gjør forstår man» (Loris Malaguzzi).

Plan mot Mobbing i barnehagen Barnehagen skal vere ein mobbeforebyggjande stad. Kva er mobbing? Det kan vere når ein ser eit mønster – og den eine parten er svakare enn den andre. Foreldre & Barns undersøkjelse om mobbing i barnehagen meinar at utfrysning, sårande karakteristikkar, og fysisk mobbing er dei mest vanlege formene for mobbing. Barnehagen si viktigaste oppgåve er å lære barna å utvikle sosialkompetanse, sjølvfølelse og empati. Vi vaksne må sette dei ytre grensene på ein slik måte at barna gjer desse til sine indre grenser. Det skal IKKJE føregå mobbing i barnehagen. Kva kan dykk som foreldre gjere? -Vere gode rollemodellar, slik at barna lærer å sette eigne grenser og utvikle empati. -Vere bevisste på eigen haldningar, barna merkar haldningane til mamma og pappa. -Vaksne bør alltid signalisere respekt for andre mennesker.