Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING."— Utskrift av presentasjonen:

1 SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING I ET SOSIALT OG KULTURELT FELLESSKAP.(BARNEHAGELOVEN §)

2 SOSIAL KOMPETANSE HANDLER OM Å KUNNE SAMHANDLE POSITIVT MED ANDRE I ULIKE SITUASJONER. SAMHANDLING/SAMARBEID, HJELPE HVERANDRE, VENNSKAP OG MESTRING, ER VIKTIG FOR Å UTVIKLE DEN SOSIALE KOMPETANSEN. GJENNOM OMSORG, LEK OG LÆRING VIL BARNS SOSIALE KOMPETANSE, BÅDE BLI UTTRYKT OG BEKREFTET, VED AT BARN VISER EVNE TIL Å LEVE SEG INN I ANDRES SITUASJONER OG VISE MEDFØLELSE. BARN KAN TIDLIG VISE AT DE BRYR SEG OM HVERANDRE, LØSE KONFLIKTER OG TA ANDRES PERSPEKTIV. BARN KAN TA HENSYN OG VISE OMSORG. DETTE SKJER BÅDE GJENNOM KROPPSLIGE OG SPRÅKLIGE HANDLINGER. (HENTET FRA RAMMEPLANEN) DESSUTEN ELSKER SMÅ BARN Å FÅ HJELPE TIL OG VISE AT DE KAN OG KLARER.

3 SAMARBEID OG VENTE PÅ TUR ER VIKTIG FOR Å FÅ GODE RELASJONER MED ANDRE BARN.

4 HJELPE HVERANDRE GJENNOM SAMARBEID OG SAMHANDLING.

5 HJELPE HVERANDRE BÅDE INNE OG UTE.

6 MESTRING - SE HVA JEG KLARER
MESTRING - SE HVA JEG KLARER. ALEN KOM SEG BÅDE OPP OG NED, VED EGEN HJELP.

7 Å FÅ LOV TIL OG HJELPE. KASPER PÅ TUR TIL VASKEROMMET MED KLESVASKEN
Å FÅ LOV TIL OG HJELPE. KASPER PÅ TUR TIL VASKEROMMET MED KLESVASKEN. KNAPPEN ER HØYT OPPE, MEN JEG KLARER.DØRA MÅ LUKKES OG KURVEN SETTES PÅ PLASS.

8 BLOMSTER MÅ VANNES OG GULV MÅ KOSTES.


Laste ned ppt "SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google