Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være sammen hele dagene og skape vår egen kultur og hverdag. Å jobbe på denne måten er nytt for personalet og barna, så det er et spennende år vi går i møte sammen. Dette blir bra! Vi gleder oss! I de første ukene i det nye året har vi hatt mye lek inne og ute. Vi har utnyttet det fine været og hatt mye utelek. Vi ser at barna var veldig klar for å starte på Nøtteliten. De er stolte av å være eldst og begynner allerede å bli godt trygge på den nye tilværelsen. Den første dagen startet med en tur til biblioteket på fortellerstund- som ikke kunne gått bedre. Barna var motiverte, de lyttet og vi fikk en fin tur sammen. I uke 35 begynte vi på bursdagsveggen vår. Barna skal lage en plakat av seg selv. Til nå har de valgt farge på plakaten, skrevet navnet sitt, klippet ut Nøtteliten og tegnet halve ansiktet på plakaten. Ta en titt! På plakaten skal også adressen stå og så skal vi lage et familiediagram å lime på. Kjekt hvis dere kan øve på navn og adresse hjemme. Vi har også tegnet sommerminner som henger på veggen inne på avdelingen. Husk å lage «min bok». Mal ligger på hjemmesiden. Tiden som kommer Uke 36; 31.august - 4.september er det Antimobbekampanjeuke. Kampanjens hovedbudskap er: GJØR EN FORSKJELL. Kampanjen skal vise hvordan hver av oss kan gjøre en forskjell, for å skape vennskap, bidra til inkludering og forebygge mobbing. Vi må arbeide bevisst for et inkluderende miljø hvor det er plass til alle, og hvor en ikke aksepterer noen form for krenkelse og diskriminering. Vi skal være tydelige voksne som står fram som relasjonsbyggere mellom barn og legger til rette for å skape nye vennskap. Vi skal snakke om vennskap- hva er en god venn? Hvordan skal vi være med hverandre og hvordan vi tar vare på hverandre? Hvordan vil vi ha det hos oss på Nøtteliten? Vi har barn fra 3 avdelinger hos oss nå, som skal skape nye vennskapsrelasjoner, invitere nye barn med seg inn i lek og de skal finne sin plass i gruppen, så dette er en flott måte å starte på! Uke 38; 14.-18.september er det nasjonal brannvernuke. Brannvernuken er en årlig markering hvor vi vil ha fokus på brannsikkerhet. Gjennom opplegg rundt figurene Eldar og Vanja blir vi kjent med blant annet hva vi skal gjøre ved en brann, hvordan oppføre oss når brannalarmen går, og hvem vi ringer. Viktig å si nødnummeret rett! 1-1-0 Alf Prøysen sier i sin sang…»Du ska få en dag i mårå, som rein og ubrukt står med blanke ark og fargestifter tel «….hver en dag, nye muligheter! Far Mor Storesøster Meg Familiediagram

2 Månedens pedagogiske tips: Sett av tid til å leke sammen med barna deres! «Det aller beste er når Pappa er med og leker», sier Albert Åberg. «Kom så flyr vi bort fra løvene sammen», sier Pappa. Det er det Albert vil mest av alt… (Bergstrôm 1983) Høstens hovedtema er ”Meg og deg”. Fagområdene som vi kommer til å arbeide spesielt med er natur, miljø og teknikk, antall, rom og form, nærmiljø og samfunn, kropp, bevegelse og helse, og etikk, religion og filosofi. Fokuset vårt er å bli kjente og trygge på hverandre, avdelingen og barnehagen, vennskap, kroppen og dens funksjoner, helse og bevegelse. Dette er et stort tema som går over de neste tre månedene. Barna sine innspill blir lagt vekt på underveis i arbeidet med de ulike temaene. Telefon nummer til Nøtteliten Fast telefon: 51411145 mobil: 90855982 Vi ønsker fremdeles at dere skal ringe til fasttelefonen på avdelingen dersom barnet ikke kommer en dag, eller dere lurer på noe. Mobilene kan det ringes til eller sendes melding til dersom dere ikke får svar på fasttelefonen. Tur: Vi starter opp med tur på onsdager fra uke 36. Alle barna må ha sekk og matboks klar i barnehagen denne dagen. Minner om at dere kan abonnere på nyheter fra hjemmesiden vår. Dere går inn på www.minbarnehage.no velger Vistestølen barnehage,www.minbarnehage.no og registrerer mail adressen deres. Husk! at dere også kan ta utskrift av bildene som ligger der. Månedsbrev henter dere på hjemmesiden ettersom vi er en papirløs barnehage! 16.September kl 19.00-21.00 blir det foreldremøte i barnehagen. Mer informasjon kommer! Månedens jubilanter: Marius 5 år 10.09 Kristiane 5 år 10.09 Gratulerer så mye! Ønsker alle en fin høst! Hilsen Thomas, Camilla, Renate og Randi


Laste ned ppt "Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google