Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Identitet og livstolking

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Identitet og livstolking"— Utskrift av presentasjonen:

1 Identitet og livstolking
Kva er det?

2 Identitet Det eit menneske "identifiserar" seg med, det ein ser seg sjølv som "identisk" med, det som er "identisk med seg sjølv", og difor gjenkjenneleg som "meg". Om vi med "meg" meiner ein enkeltperson, eit individ, så har individet ei unik, psykologisk identitet, medan om vi meiner eit "oss" - ein vennegjeng, ein familie, ein by, ein minoritet, ein nasjon - så har gruppa ein felles identitet; gruppa sine medlem er blitt einige med seg sjølv om at dei er ei gruppe, at dei har noko felles, i kraft av at dei alle for eksempel er danskar, eller alle jobbar ved same fabrikk, eller alle tilhøyrer familien Hansen.

3 Identitet Vanskeleg? Ja, men enkelt kan vi seie at identitet er DU – du er unik på din eigen måte. Samstundes kan vi identifisere oss i eit fellesskap – eit OSS. VI kan vere ein familie, som igjen er unik. Det finnast ingen som er like, ikkje i utsjånad eller i det indre. Arv, miljø, verdisyn, førebilete m.m. definerer oss. Deg sjølv, by, land, kontinent, verda…. Du må finn dæ sjæl!

4 Identitet Korleis eit menneske oppfattar seg sjølv
Korleis andre oppfattar eit menneske Frå barn til vaksne Vi fortel mykje om oss sjølv gjennom dei menneska vi omgås, dei kleda vi vel å gå i, og dei aktivitetane vi brukar tida på.

5 Livstolking Religion og livssyn
Vi har alle behov for å ta stilling til etiske og moralske spørsmål Vi treng nokre mønstre å tenkje etter (religion, livssyn) Ein refleksjon om og ei tolking av livet slik vi erfarer det – så prøver vi å skape ein struktur av samanheng, meining og handlingsmotiv. Kva skal vi ta stilling til?


Laste ned ppt "Identitet og livstolking"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google