Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Advertisements

Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Skrive og studieteknikk V/ Espen Schønfeldt
Fra prøving og feiling til
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Fra prøving og feiling til
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Hvordan intervjue en forsker?
Media håndtering og kommunikasjon
BIK 6510 Bacheloroppgaven og arbeidet med den Anbefalt litteratur:
H.Høie/N.Dolve april 2005 Oppgaveløsning i pedagogikk
Veiledning av elever / lærlinger
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Oppgaveløsning Metode og tilnærming.
Litteraturlister og oppgaveskriving
Forskningsmetoder i informatikk
Hva trenger jeg av data, og hvordan skal jeg innhente disse?
Forskningsrapporten: Sjekkliste før innlevering (empirisk rapport)
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
- Bak enhver tekst er det arbeid
Blooms taksonomi for kunnskap
Hvordan gjøre en god eksamen?
Roman- og novelleanalyse
Å overleve oppgaveskriving: Litteraturgjennomgang
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Fagtekst i pedagogikk Arbeidskrav
Pedagogisk utviklingsarbeid
Om å skrive om litterære tekster
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Prosjektarbeid Prosjektarbeid er et deltakerstyrt teamarbeid som skal gjennomføres innenfor en avgrenset tidsperiode - en pedagogisk arbeidsform hvor studenter.
Hans Petter Wille, Høgskolen i Østfold Den nysgjerrige student: aktiv bidragsyter - ikke passiv mottaker Hva kreves?
Hvordan skrive en god utredning?
Prosjekt og forskningsrapport
Utforskeren.
Problemstilling Frode Svartdal UtTø H-2007.
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
Anna-Lena Østern, NTNU Hamarseminaret.
Kvalitative og kvantitative metoder
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
Induktivt og deduktivt design, metodevalg.
Skriving av prosjektrapport
Etikk i pedagogisk arbeid
1 EiT 2006/ Eksperter i Team Medisinsk Teknologi og Samfunnet Rapportskriving Prosjektrapport.
Oppsummering PSY 1000 Våren 2005
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Forskning – 3 grupper (OECD 1981) Grunnforskning Originale undersøkelser som har til hensikt å skape ny kunnskap og forståelse Karakteriseres ved at den.
Oppgaveskolen -V07_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2007 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger – hva er behovene ?
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Forskningsopplegg og metoder
Øving 2 – Markedsplanen I
1 DRI 3001 våren Arild Jansen, AFIN DRI 3001 – 3.forelesning Forhold mellom teori og virkeligheten Temaer l Litt (mer) om bruk av teori og empiri.
Fagartikkel – et eget prosjekt Noen påminnelser. Det jeg lurer på … … fører meg til problemstillingen Er det ingen ting jeg lurer på, undrer meg over,
Skriving av akademiske oppgaver Hvordan å bedre sjangerforståelsen for studenter av Espen Næss Lund
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
Retorikk og skriving. Begrepskart litteratur skjønnlitteratur epikklyrikkdrama sakprosa.
Skrive for å lære Berit Bratholm Pedagogikk årsstudium.
Seminarundervisning STV2250 – Internasjonal miljø - og ressurspolitikk.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Arbeidet med prosjektskissen
Kvalitative og kvantitative metoder
Prosjektoppgaven.
Case og empiri <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
Retorikk og muntlig kommunikasjon
Hvordan lage problemstilling ut fra et gitt tema?
Prosjekt og forskningsrapport
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Å skrive akademisk Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving 04.04.2017 Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving Gruppefaser Dette er de grunnleggende enhetene vi skal gå gjennom.

Prosjekt og prosjektfaser 04.04.2017 Prosjekt og prosjektfaser 1. Brainstormingsfasen 2. Planleggingsfasen Gjennomføringsfasen Evalueringsfasen Her finner du en omversikt over de faser vi vanligvis regner inn i et prosjekt. Rekkefølgen kan variere og vi går ofte tilbake til tidligere faser, men detter er en oversikt.

1. Brainstormingsfasen Hva lurer jeg på? Undring? 04.04.2017 1. Brainstormingsfasen Hva lurer jeg på? Undring? Noe du vil vite mer om? Hvilket temaområde er dette?

2. Prosjektplanlegging Milepelplan for gjennomføring: 04.04.2017 2. Prosjektplanlegging Milepelplan for gjennomføring: Fase: Fra tema til problemstilling Fase: Litteraturorientering Fase: Metodeutvikling Fase: Feltarbeid/empiri Fase: Rapportskriving Fase: Framføring Fase: Evaluering Ansvarskart Milepelplanen: se egne notater Ansvarskart: se oht

04.04.2017 3. Gjennomføringsfasen Nå skal du iverksette planen og nå milepelene i milepelsplanen Hva er det vi har av milepeler? Problemstilling Litteratur Metode Feltarbeid Rapportskriving Framføring Evaluering

A: Problemstilling Hva er et problem??? En undring - spørsmål - svar! 04.04.2017 A: Problemstilling Hva er et problem??? En undring - spørsmål - svar! Begynner med tema. Hva er en problemstilling? – Hva er et problem? Se vedlegg.

Fra tema til problemstilling 04.04.2017 Fra tema til problemstilling Tema: lek - sosiale relasjoner - vennskap Tema inneholder mange problemstillinger Hovedskille tema - problemstilling: Beskriver et tema Løser et problem Svarer på et spørsmål Eksempel på bevegelse fra tema til en problemstilling.

Svar på følgende spørsmål 04.04.2017 Svar på følgende spørsmål Hva Hvem Hvor Hvordan Når Hvorfor Spørsmål hjelper deg til å identifisere et problem.

04.04.2017 Bruke litteratur og ressurspersoner for å komme fram til problemstillingen Litteratur Artikler/bøker - andres forskning. Ressurspersoner Veiledning - rådføre seg med Problemet belyses med teori – forskning – andres synspunkter. Vi velger vår teori som grunnlag for behandlingen av problemet.

B: Litteraturorientering 04.04.2017 B: Litteraturorientering Hva er teori? Teoriens plass i et prosjekt? Forskjell på teori og synsing. Å velge ut teori! Teori er en viktig del av prosjektet. Teori – en definisjon: en modell av virkeligheten – en abstraksjon, fanget av tanken. Et viktig spørsmål: er det overensstemmelse mellom virkeligheten og teorien?

C: Metode Valg av metode 04.04.2017 C: Metode Valg av metode ”Før jeg vet hvad jeg skal undersøge kan jeg ikke vide, hvordan jeg skal gjøre det”. (Jette Fog - samfunnsforsker, 1981) Styrke Svakhet Metoden er den måten vi skal skaffe oss innsikt og kunnskaper om problemet på. Vitenskapelige metoder = måter å gjøre det på som gjør at vi etterpå kan si noe som er mer enn ren synsing. Forksjellige metoder: kvantitative - kvalitative

D: Feltarbeid Ut i feltet. 04.04.2017 Undersøkelsen skjer ute i virkeligheten. Undersøkelse om vår problemstilling. Det er datainnsamling, d.v.s. informasjonsbiter som vi samler inn. Senere skal vi sette bitene sammen for å få innsikt og kunnskap om virkeligheten og vårt problem

E: Skrive rapporten Innledning Teoridel Metodedel Drøfting Konklusjon 04.04.2017 E: Skrive rapporten Innledning Teoridel Metodedel Drøfting Konklusjon Etter at undersøkelsen er ferdig er tiden kommet for å skrive en rapport. Redegjøre for prosjektet. Vise hvordan vi tenker, hvordan vi har undersøkt og hva vi har funnet og så våre konklusjoner. Rapporten har en bestemt inndeling.

a) Innledning Hvorfor interessert/oppdaget tema Hva det handler om. 04.04.2017 a) Innledning Hvorfor interessert/oppdaget tema Hva det handler om. Problemstilling Innledningen er første del av rapporten

b) Teoridel Hvilke teorier bruker du? 04.04.2017 b) Teoridel Hvilke teorier bruker du? Sentrale begreper i teorien som belyser problemstillingen Kildebruk: husk forskjellen på direkte sitater og når du gjengir en teori/forfatter med egne ord. Nå er det igjen viktig med teori. Vi skal redegjøre for hva slags teori vi bruker i denne delen av oppgaven. Ikke en hel teori, men teori som belyser din problemstilling.

Bruk av kildene Eks.: Bruke litteratursitat i teksten din: Læring handler ikke bare om min egen innsats for å lære, men like mye om miljø og sosiale omgivelser. ”Men læring kan også forstås som en sosial prosess …” (Imsen, 2003,152) Eks.: Gjengi litteraturtekst med egne ord: Læring er ikke bare et spørsmål om individuell innsats men om sosialt samspill (Imsen 2003).

c) Metodedel 04.04.2017 Skriv om metoden dere bruker, for eksempel spørreskjema eller intervju. Skriv noe om fordeler og ulemper ved metoden Skriv kort de sentrale resultatet av undersøkelsen som dere skal ha i drøftingsdelen Her redegjør du for den metode du har valgt i prosjektet, samt skriver resultatene av undersøkelsen.

04.04.2017 d) Drøfting Problemstilling besvares i drøftingen gjennom å bruke teorien og undersøkelsen En svært vikrig del av oppgaven. Hva er drøfting? Arbeide mer med det.

e) Konklusjon Oppsummering Videre perspektiv. Sentrale punkter gjentas 04.04.2017 e) Konklusjon Oppsummering Sentrale punkter gjentas Videre perspektiv. Til slutt kommer konklusjonen, som gir dine synspunkter basert på det du har gjort i oppgaven.

F: Framføringen Resultat Hvordan nå fram med budskapet? - (metode) 04.04.2017 F: Framføringen Resultat Viktige funn - momenter Hvordan nå fram med budskapet? - (metode) Dere skal presentere prosjektet deres for de andre studentene. Diskutere, vurderer opplegg, framgangsmåte, teori, metode , drøfting og resultater

Gruppefaser Formingsfase Stormfase Normfase Produktiv fase 04.04.2017 Fasene i gruppearbeidet er viktig å ta hensyn til. Dere har sannsynligvis kommet lenger.