Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Advertisements

Karrieresenterets studietur til Nederland 6. – 12. april 2014.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Karrieresenterets studietur til Nederland April 2014.
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:30 min. om Karrieresenter Telemark: –Hvem er vi? Organisering –Hovedmål og målgrupper –Ressurs -
Namsos; Karrieresenteret, NAV, Norskopplæringen, Flyktningetjenesten
Karriereveiledning for innvandrere
Fagbrev på jobb + Karriereveiledning = sant Spredningssamling 14. oktober 2014 Lisbeth Pedersen.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Realkompetansevurdering Fagdager for sekretærer og kontormedarbeidere januar 2010.
VEIEN TIL LEDELSE. Mobilisering av fremtidens ledere.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Regionalt prosjekt utprøving sammenslåing. Steigen, Knut Hamsun vgs Fauske, Fauske vgs Saltdal, Saltdal vgs Meløy/Gildeskål, Meløy vgs Sørfold Beiarn.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
HORDALANDSMODELLEN PERSONALPOLITISK UTFORDRING HVORDAN STYRKE DET FLERKULTURELLE MANGFOLD,ØKE INTEGRERINGEN OG MOTVIRKE FREMMEDFRYKT I HORDALAND FYLKESKOMMUNE.
Nav Narvik Nav veileder i videregående skole Linda A. Hegge – Leder Nav Narvik.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
1 Livslang læring. Samhandling hele livet Etter LO-kongressen 2013: ”Lik rett til livslang læring er et grunnprinsipp i LOs utdannings- og kompetansepolitikk,
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
Voksenopplæring Jan Ellertsen. Samfunnsutfordringen Antallet voksne uten videregående opplæring er stigende, mens arbeidslivets behov er synkende Deler.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Gruppeoppgaver Kurs Sørmarka 13. januar Oppgave I – rammer for medbestemmelse Innkalling til møte og sakspapirer kommer sent. Det er usikkert hvilke.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe
Presentasjon av handlingsplanen
Om Nasjonal kompetansepolitisk strategi
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag Petter Renbjør / Heidi Skaret Barsøe
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Bærekraftig samfunnsutvikling
Orientering om sammenslåing karrieresenter og studieverksted
Samarbeid om kunnskapsoverføring, forskning og fagutvikling
Brukerundersøkelsen
Nord-Trøndelag fylkeskommune Avdeling for videregående opplæring Videregående opplæring for voksne Torfinn Kvello Verdal vgs.
Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelags historie strekker seg 8 år tilbake i tid? Etableringen av senteret var del av et bredt forankret arbeid.
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Tverrfaglig uke for LUT
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Hvem retter dere dere mot?
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Karrieresenter Hedmark
Voksenes læring i Valdres
OVERORDNET MÅL: Kontinuerlig utvikling av skolen, for å kunne gi en best mulig opplæring til elevene TILTAK 1: Tilbakemeldingskultur – vurdering Videreutvikle.
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
NAV-veiledere i vid. skole
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Oppfølgingsprosjektet
Dette er tittelen på dokumentet
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Økt digital kompetanse hos innbyggerne på fosen
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Karlsrud skole.
Menighetsutvikling i folkekirken – bakgrunn og anliggende
Klar ferdig gå….part three!
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Overskrift framside.
Prosjekt - Flere unge i fast arbeid Karrieredagen, 17. oktober 2018
Digitalt læringsmiljø
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Nå er vi spente!.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
DEKOMP i Halden v/ HK og HiØ
IA skole Omsorgstjenesten.
Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Utskrift av presentasjonen:

Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold 26. oktober 2017 Karrieresenteret i Nord-Trøndelag: Heidi Skaret Barsøe Møte i dag: Orientering, bli kjent, utfordringer, muligheter, ideutveksling, hva kan vi gjøre sammen? Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold

Vår nettside: karriere-nt.no Kompetanse er beste medisin mot utenforskap Vi må alle bygge på kompetansen vår Kompetanse Norge jobber for at livslang læring skal bli helt naturlig for oss Økende kompetansebehov i norske virksomheter Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet Eksempel: Verdal kommune våren 2017: Fagdag ½ dag for rektorer og barnehagestyrere Namsskogan kommune. Utfordringer, muligheter, behov mm. Mulige tiltak høsten 2017 – våren 2018 Kompetanse Norge jobber for at livslang læring skal bli helt naturlig for oss. Vi må kvitte oss med den tenkemåten at vi først går på skole, så tar utdanning og så jobber. Vi må tenke at vi er i jobb, og at vi samtidig skal lære oss nye ting og utvikle kompetansen vår. – Mye av den reelle kompetansen er skjult, konstaterte Gina Lund. – Våre viktige verktøy for å ta den i bruk er karriereveiledning og realkompetansevurdering. Mange av oss vil måtte lære nye ting og fag mange ganger i løpet av arbeidslivet. 800 000 voksne i Norge har svake digitale ferdigheter, og dette er en samfunnsutfordring vi sammen må finne tiltak for å løse. Kompetanse Norge mener vi må ha tiltak som gjør at kompetansen speiler kravene i arbeids- og samfunnsliv. .. men kanskje heller grunnleggende kompetanse.

Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold Økt kjennskap til Karrieresenter og tema som: Etter- og videreutdanning Virkemiddel for læring på arbeidsplassen, som bl.a. Kompetanseplussordninga i regi av Kompetanse Norge og BIO-midler i regi av Nav Voksnes rett til grunnopplæring Voksenopplæring Realkompetansevurdering Hvor kan man ta kontakt for meir informasjon? Kompetansetiltaket kan være organisert på ulike vis, for eks. et kurs, et prosjekt eller en workshop. Det er et mål å motivere ansatte og ledelse til å se verdien av kompetanseutvikling på arbeidsplassen

Eksempel: Verdal kommune våren 2017: Fagdag ½ dag for rektorer og barnehagestyrere Kompetanse Norge jobber for at livslang læring skal bli helt naturlig for oss. Vi må kvitte oss med den tenkemåten at vi først går på skole, så tar utdanning og så jobber. Vi må tenke at vi er i jobb, og at vi samtidig skal lære oss nye ting og utvikle kompetansen vår. – Mye av den reelle kompetansen er skjult, konstaterte Gina Lund. – Våre viktige verktøy for å ta den i bruk er karriereveiledning og realkompetansevurdering. Mange av oss vil måtte lære nye ting og fag mange ganger i løpet av arbeidslivet. 800 000 voksne i Norge har svake digitale ferdigheter, og dette er en samfunnsutfordring vi sammen må finne tiltak for å løse. Kompetanse Norge mener vi må ha tiltak som gjør at kompetansen speiler kravene i arbeids- og samfunnsliv. .. men kanskje heller grunnleggende kompetanse.

Mange andre kommuner: Alta, Vadsø, Karasjok, Steigen, Verdal…. Finnmark Temadag http://karrierefinnmark.no/2017/03/31/temadag-for- karriere-finnmark-avdeling-alta/ Informasjonsdager http://karrierefinnmark.no/2017/08/16/styrket- kompetanseutvikling-i-samarbeid-med-arbeidslivet/

Eksempel på hva vi kan gjøre sammen: Allmøter, kurs, workshops, ledermøter og individuelle veiledninger/ trekantsamtaler etter behov

Hvem retter vi oss mot? Målgruppe? Hva ønsker vi å gjøre? Hvordan? Når? Hvem skal involveres? Stikkord: Forankring, ledelse, personal, ansatte (tillitsvalgte/verneombud), rekruttering, ufaglærte, omstilling, kompetanseutvikling, basisferdigheter, kurs, utdanning, læring på arbeidsplassen, tilrettelegging organisering