Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvem retter dere dere mot?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvem retter dere dere mot?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvem retter dere dere mot?
Hva planlegger dere å gjøre? Hvordan planlegger dere å gjøre det? Hvordan kobles dette prosjektet til regional utvikling og plan?

2 Høylandet kommune Region Namdal:
En region med mange offentlige arbeidsplasser. Spesielt i Indre Namdal. Primærnæringene står sterkt. Utfordringer: Vanskelig å skaffe riktig kompetanse, høyt sykefravær, mange flyktninger som ikke får jobb… Mange virksomheter har ikke kartlagt ansattes kompetanse og har ikke kompetanseplaner på plass. -Prosjektet ses i sammenheng med Kompetanse- og rekrutteringsprosjekt i Namdalen. Region Namdalen iverksetter langsiktige prosjekt med fokus på regionens arbeidskraft- og kompetansebehov i både privat og offentlig sektor. (Leder for komite kompetanse, FoU og innovasjon i region Namdal er Hege Nordheim-Viken. Hun er også ordfører i Høylandet kommune som er en av de kommunene som er med i vårt prosjekt.) Nye Trøndelag. Vi ser prosjektet i sammenheng med «Regional strategi for arbeidskraft og kompetanse». Det er etablert temagrupper: Kartlegge kompetansebehov ST/Regut Omstilling og endring i arbeidslivet NT/KRUA Gode valg for den enkelte og samfunnet – Lisbeth Pedersen, NT/AVGO Læring i arbeidslivet ST/FVO Strategien behandles politisk i nytt fylkesting i desember, og følges av en handlingsplan.

3 Arbeidslivssenter Spennende å samarbeide med NAVS IA kontakter i Arbeidslivssenteret De har vært døråpnere for oss. Jobber forebyggende. Tenker inkludering. Vi har mange veisøkere som er sykmeldte, på AAP, Flerspråklige, Uføre. IA-arbeidet dreier seg generelt sett om å: •systematisk redusere psykiske og fysiske belastningar på arbeidsplassen. •førebygge fråvær gjennom tilrettelegging av arbeidet for den enkelte tilsette. •følgje opp sjukmeldte på ein strukturert måte for å få dei raskt tilbake i jobb. Til dette trengs rutinar og kompetanse rundt sjukefråværsoppfølgjing. Sjukmelding er ikkje ei privatsak, og det skal vere tett kontakt mellom leiar og sjukmeldt. •aktivt stimulere til at eldre arbeidstakarar blir så lenge som mogleg i arbeid. •prøve å ha tilsette i jobb sjølv om dei ikkje kan yte 100 prosent. •legge til rette for tilsetting av personar som strever med å finne ein jobb. •ha fokus på eit godt arbeidsmiljø, trivsel og faktorar som motiverer tilsette til å komme på jobb. Arbeidsplassen skal ideelt sett vere helsefremjande, noko ein oppnår til dømes gjennom å sørgje for at dei tilsette blir sett, høyrt og involvert, at roller og oppgåver er tydelege og at dei tilsette opplever arbeidet som meiningsfullt.

4 Aktiviteter i virksomhetene:
Innledende møter: Orientering om Karrieresenteret, karriereveiledning, basisferdigheter, realkompetansevurdering, bli kjent, utfordringer, muligheter, ideutveksling, hva kan vi gjøre sammen med mer Aktiviteter i virksomhetene: Workshops med ledelse, tillitsvalgte og verneombud. Allmøter, ledermøter, kurs, for grupper av ansatte, gruppeprosesser. Trekantsamtaler og noen individuelle samtaler. Karriereveiledningstjenester til befolkningen i Namdalen –på arbeidsplassen Innhold: Økt kjennskap til Karrieresenter og tema som: Etter- og videreutdanning Virkemiddel for læring på arbeidsplassen, som bl.a. Kompetanseplussordninga i regi av Kompetanse Norge og BIO-midler i regi av Nav Voksnes rett til grunnopplæring Voksenopplæring Realkompetansevurdering Hvor kan man ta kontakt for meir informasjon? Kompetansetiltaket kan være organisert på ulike vis, for eks. et kurs, et prosjekt eller en workshop. Det er et mål å motivere ansatte og ledelse til å se verdien av kompetanseutvikling på arbeidsplassen

5 1889 ansatte, ca. 12906 innbyggere i kommunen).
Samarbeid med «IA gruppen» og personalavdelingen. Ledermøte i desember. Kanskje kurs for ufaglærte assistenter i barnehage/skole. Møte med IA gruppa i Namsos kommune 29. august 2017 •Presentasjon av nettsiden vår, partnerskap, ansatte, tjenester •Livslang læring, kompetansekartlegging, kompetanseutvikling i arbeidslivet •Basisferdigheter, digital kompetanse •Kommunens behov og utfordringer i forhold til 17.5 % sykefravær og problemer med å rekruttere sykepleiere, helsefagarbeidere. •Kommunens utfordringer med gjennomtrekk og ufaglærte assistenter i barnehage og helse (Namsos helsehus) •Hva kan vi gjøre sammen? Allmøter? Kurs? Workshops? Ledermøter? Trekantsamtaler? Individuelle samtaler? Mange ideer. Ønske om tettere samarbeid. •Veien videre: Personalkonsulent Anita Iversen inviterer til neste møte der vi prioriterer innsatsen. •Karrieresenteret inviteres på ledermøte 13. desember.

6 Høylandet kommune 130 ansatte, 1270 innbyggere.
Innlegg på IA dag for alle ansatte. Oppfølging av ledelse og ansatte etter behov. Høylandet kommune Norsk Revyfestival er rett og slett norgesmesterskapet i revy. IA rådgiver har vært døråpner. Avtalt møte – invitert til IA dag

7 Ottersøy barnehage i Nærøy kommune
15 ansatte, (4999 innbyggere i Nærøy kommune) Workshop med ledelse og tillitsvalgte. Allmøte Vip 24 og RIASEC Ottersøy barnehage i Nærøy kommune Ottersøy barnehage, Nærøy: (15 ansatte, 4999 innbyggere i Nærøy kommune) Workshop med ledelse og tillitsvalgte. Samling med alle ansatte sammen med IA rådgiver på NAV arbeidslivssenter. Bruk av VIP24 Realkompetansevurdering, videreutdanning, Kompetansepluss

8 Møte med personalavdelingen (19. september.)
619 ansatte, 2357 innbyggere Møte med personalavdelingen (19. september.) Videre plan ikke lagt. Men trolig innlegg på ledermøte - Møte 19. sep: - Karrieresenteret og satsing på kompetanseutvikling i arbeidslivet -Orientering om Karrieresenteret inkl. rolle og tilstedeværelse -Orientering om kompetanseutvikling i arbeidslivet, etter- og videreutdanning, virkemidler for læring på arbeidsplassen, kompetansepluss, realkompetansevurdering, voksenopplæring, videreutdanning, eksempel fra fagdag Verdal kommune våren 2017 -Kommunens utfordringer, kompetansekartlegging og framtidsplaner -Hva kan vi gjøre sammen? Eksempel: allmøter, kurs, workshops, ledermøter, individuelle/gruppeveiledninger etter behov

9 218 ansatte, 928 innbyggere. 26. Oktober ½ dagsmøte med personalsjef, tillitsvalgte og verneombud. Oppfølging av ledere og tillitsvalgte i kommunen etter behov.

10 ca. 160 ansatte i Nord-Trøndelag
avdelinger i Nord-Trøndelag: Hell, Stjørdal, Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer, Namsos, Rørvik Nille har lang tradisjon for å ta inn mennesker som står utenfor arbeidslivet. Av de som jobber i Nille-kjeden i 2016 så er 38% rekruttert via arbeidstrening, 6% av butikksjefene startet opprinnelig på arbeidstrening og 8% av distriktssjefene. Gjennomført: Formøte med Distriktssjef Hanne Aas og IA rådgiver. Orientering om Karrieresenteret og prosjektet. Planer: Det er 4 butikker med 5-6 ansatte pr. butikk i Namdalen. Møter med alle butikkledere, samling med ansatte og individuelle veiledninger etter behov. Videre planlegging av workshop/kursdag for alle butikkledere, verneombud, tillitsvalgte i hele regionen.


Laste ned ppt "Hvem retter dere dere mot?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google