Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –"— Utskrift av presentasjonen:

1 Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord – 13.12.17

2 Line Hogstad Ny Leder: August 2017 Oppvekst i Horten, 52 år, 2 voksne barn Bosatt på Ringshaug Cand.mag grad Jobberfaring fra statlig sektor – Rådgiver i Forbrukerrådet i Vestfold Jobberfaring fra kommunal sektor – bla som Enhetsleder i Horten kommune Jobberfaring fra privat sektor – Proffice, Personal Utvelgelse, Wood Group Jobberfaring som selvstendig næringsdrivende – Valore AS De siste 11 årene har jeg jobbet med rekruttering for Næringslivet i Vestfold.

3 NAV – ansatte i Karrieresenteret

4 VFK – ansatte i Karrieresenteret

5 Vår målgruppe: Innbyggere i Vestfold over 19 år! Mål: Gjøre kunden best mulig i stand til å gjøre gode yrkes- og utdanningsvalg i et livslangt perspektiv!

6 Vår registrering viser følgende data om våre individuelle samtaler pr 27.11.17:

7

8

9

10

11 Vestfoldmodellen: (hentet fra vfk.no)

12 Karrieresenteret som ressurs- og kompetansesenter:
Karrieresenteret samarbeider med de regionale nettverkene for rådgivere i grunnskole, videregående skole, NAV, oppfølgingstjenesten og opplæringskontorene – organisert i Vestfoldmodellen. I samarbeidsmøter diskuteres hvilke tema det kan være aktuelt å gi kompetanseheving innen. På seminaret vi holdt i går var halvparten av de påmeldte fra NAV, totalt ca 70 stk.

13 NOU 2016:7 – Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn

14

15 Sammendrag/utdrag fra NOU’n;
Det norske samfunnet står overfor flere store utfordringer i årene som kommer. De fleste må regne med at utdannings- og arbeidsvalg må tas flere ganger og gjennom hele livsløpet. Karriereveiledning anses for å være et effektivt virkemiddel for omstilling. Karriereveiledningens potensielle rolle i integreringsprosesser er svært aktuelt, særlig på bakgrunn av den økte andelen flyktninger i dagens Europa.

16 Utvalget mener en lovfesting er nødvendig og foreslår at fylkeskommunen får en lovpålagt plikt til å sørge for et tilstrekkelig tilbud om karriereveiledning til alle over 19 år. Partnerskapene bør bestå av kommunene i tillegg til NAV og fylkeskommunen – partnerskapene skal ikke lenger være eiere av karrieresentrene. Den statlige finansieringen rettes inn mot det utvalget mener er karrieresentrenes kjerneoppgave – veiledningen av befolkningen!

17 Hva har skjedd siden NOU ‘n kom ut i 2016; Statsbudsjettet 2018:

18 Bevilgningen blir et svar på deler av NOU’n;


Laste ned ppt "Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google