Rekruttering Navn på foredragsholder Dato

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Advertisements

Saker hos LDO – et utvalg
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
Akershus, 16. januar 2014 Lene Stegarud Ryland advokatfullmektig
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Kun senter for Kunnskap og Likestilling. 2 Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å sikre at like kvalifikasjoner virkelig betyr i praksis.
Hvorfor systematisk likestillingsarbeid? Nødvendig for å hindre diskriminering Nødvendig for å sikre at personalpolitikken ikke gir noen fordeler - på.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid.
I N N S T I L L I N G % Opplysninger om søkerne:
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Hvorfor det utvidede likestillingsbegrep – presentasjon av LDOs veiledning Av Mona Larsen-Asp underdirektør Høgskolen i Lillehammer 24. april 2008.
Individuell klageordning – Likestillings- og diskrimineringsombudets erfaringer seniorrådgiver Margrethe Søbstad.
Diskriminerings lovgivningen
Strukturell diskriminering Mot et proaktivt vern internasjonalt - EF traktaten artikkel FNs kvinnekonvensjon, artikkel 2,3 og 5 - FNs rasekonvensjon.
Prosjekt trainee Sykehuset i Vestfold August 14-august 16.
Seksjon kontor og administrasjon TEMAKURS LIKESTILLING.
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2004 Hovedresultater.
VEIEN TIL LEDELSE. Mobilisering av fremtidens ledere.
Kveldskurs for nybegynnere 16. februar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
Kveldskurs for nybegynnere 10. februar 2015 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Arkitektkontoret Organisering og forpliktelser Arkitektbedriftene.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Bruk av digitale sosiale medier Presentasjon av kvantitativ undersøkelse Frokostmøte Undersøkelsen er gjennomført av Research International.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Kapittel 14: Ansette medarbeidere – del 2 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli Intervjue søkere Stille riktige spørsmål Kroppsspråk.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
Omsorg. Omsorg Alle mennesker er avhengig av omtanke og omsorg fra andre.
Valg i Parat 2009 På valgmøtene skal det velges representanter til Parats representantskap, og til Regionpolitiske utvalg, RPU. - en arbeidstakerorganisasjon.
Sluttpresentasjon KS FoU-prosjekt; Kvinner i kommunal toppledelse ( )
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
Nettkurset i samarbeid og medbestemmelse
Arbeidet med prosjektskissen
Velkommen som ny medarbeider i Modum Kommune
Kapittel 18: Ansatte som merkevarebyggere
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Saksgangen i ansettelsessaker
Rekruttering.
Sourcingstrategi for «Virksomhetens navn» innenfor område «xx»
Omlegging til produksjonsområder
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Bedriftsundersøkelsen 2017
Fellesmøte Fellesmøte.
Foreldremøte skolestartere 2018
Utvikling av studieprogram i lys av kvalifikasjonsrammeverket
Valgfag innsats for andre
HMS © Caritas Norge..
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Veileder – NAV Loppa Veileder 100% fast stilling
Kurs for nye hovedtillitsvalgte
Matematikk på ungdomstrinnet
Barn som kommer alene til Norge – under 15 år
Mål og opplegg for dag 4.
Personvernrutiner i Attac for regionalledd
Inspirasjonsbasen – smarte grep
Retningslinjer trafikksikkerhet (Idrettslagets navn………)
Matematikklæreres profesjonelle utvikling B – Samarbeid
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?
Utskrift av presentasjonen:

Rekruttering Navn på foredragsholder Dato Tillitsvalgte har, etter avtaleverket, en plass i ansettelsesutvalg og vi kan også påvirker rekrutteringsprosessene internt i bedriften vår. Hvordan skal vi jobbe for å sikre en likestilt rekruttering? En rekruttering som sikrer at vi ikke diskriminerer på bakgrunn av kjønn, etnisitet, religion etc. Denne presentasjonen gir viktige innspill i denne prosessen. Rekruttering Navn på foredragsholder Dato

Denne presentasjonen har Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) laget for FINANSFORBUNDET til bruk i tillitsvalgtopplæringen. Presentasjonen er laget av LDO. Kommentarer i manus er skrevet av Finansforbundets sekretariat.

Rekruttering Hvem kan søke? Hvem vil søke? Prosess Kvalitetssikre Kandidater Prosess Ansatte Hvem kan søke? Hvem vil søke? Prosess Rekrutteringsprosesser er utfordrende prosesser, og mange steder driver man ikke prosessene på en tilstrekkelig god og velbegrunnet måte. Det er ulikt hvordan tillitsvalgte involveres i prosessene, men tillitsvalgte kan påvirke tilsettingsprosessene og gi gode innspill. Hvem kan søke og dere og hvem vil søke? Dette avhenger av bedriftens etterlatte inntrykk (som påvirkes av mange forhold) I hovedsak er det utlysningsteksten som påvirker hvem som kan og vil søke. Det skal vi se på underveis i innledningen. Kvalitetssikre - Riktig kandidat

Kvalitetssikre rekrutteringsprosess Gjennomgang av rammeverk Hva er muligheter / begrensninger? Gjennomgang av rutiner/praksis Hvor er det diskrimineringsrisiko? Iverksette tiltak Tillitsvalgte må kjenne til rammeverket for tilsettingsprosesser. Her er følgende lover sentrale. Likestillingsloven – fokus på kjønn. Videre diskrimineringsloven om etnisitet og diskrimineringsloven om seksuell orientering. Tillitsvalgte har også et avtaleverk som gir retningslinjer for hvordan rekrutteringsprosesser skal gjennomføres eks vis HA §14.

God rekruttering er Likestilt rekruttering Vi rekrutterer den kandidaten som innehar de kvalifikasjonene vi trenger uten å vektlegge andre forhold ved kandidaten Likestilt rekruttering er å ha gode prosesser som gjør at man vurderer kandidater på bakgrunn av kompetanse, og ikke andre markører som etnisitet, alder, kjønn, religion etc.

Profesjonell rekruttering - minimumskrav Gjør en jobbanalyse – Hva trenger vi? Lag stillingsannonser som ikke ekskluderer Plukk ut kandidater fordomsfritt Mål kvalifikasjoner på en fornuftig måte Bind dere til masta - Sørg for tilrettelegging ved behov Her kommer en presentasjon av en hensiktsmessig arbeidsform i rekrutteringsprosesser. Det er ikke alltid tillitsvalgte er med på alle deler av denne prosessen, men det er hensiktsmessig å se til at rekrutteringsprosesser foregår på tilnærmet samme vis som skisser her.

Se på denne teksten: Er dette relevante kriterier for å kunne gjøre en god arbeidsinnsats i en økonomistilling. Hvem appellerer denne annonsen til. Hvem kan søke og hvem vil søke?

Profesjonell rekruttering - minimumskrav Gjør en jobbanalyse – Hva trenger vi? Lag stillingsannonser som ikke ekskluderer Plukk ut kandidater fordomsfritt Mål kvalifikasjoner på en fornuftig måte Bind dere til masta - Sørg for tilrettelegging ved behov

Ved ansettelser i staten vil det kunne være lovlig å ansette en person med nedsatt funksjonsevne selv om vedkommende er dårligere kvalifisert enn andre søkere, om personen er uten arbeid eller står i fare for å miste arbeid. Dette er regulert i forskrift til statens tjenestemenn § 9. Dette kalles en positiv særbehandling.

Profesjonell rekruttering - minimumskrav Gjør en jobbanalyse – Hva trenger vi? Lag stillingsannonser som ikke ekskluderer Plukk ut kandidater fordomsfritt Mål kvalifikasjoner på en fornuftig måte Bind dere til masta - Sørg for tilrettelegging ved behov

Hvordan velges kandidater ut på din arbeidsplass? Gjennom strukturert gjennomgang av kandidatene, eller basert på skjønn. Det er hensiktsmessig å ha et utvelgelsessystem som er minst mulig basert på skjønn, og mest mulig på objektive kriterier. Kan man f eks analysere søknadene anonymt i en periode og se om det gjør en forskjell?

Profesjonell rekruttering - minimumskrav Gjør en jobbanalyse – Hva trenger vi? Lag stillingsannonser som ikke ekskluderer Plukk ut kandidater fordomsfritt Mål kvalifikasjoner på en fornuftig måte Bind dere til masta - Sørg for tilrettelegging ved behov

Profesjonell rekruttering - minimumskrav Gjør en jobbanalyse – Hva trenger vi? Lag stillingsannonser som ikke ekskluderer Plukk ut kandidater fordomsfritt Mål kvalifikasjoner på en fornuftig måte Bind dere til masta - Sørg for tilrettelegging ved behov

God rekruttering er likestilt rekruttering Positiv særbeh.- Mangfold som kvalifikasjon All rekruttering skal være profesjonell. For å skape endring kan man tenke mangfold som kvalifikasjon, og man kan ta i bruk positiv særbehandling i særskilte tilfeller. Dersom du sitter i et ANSU og blir usikker på om en ansettelse er i tråd med lovgivning og tariffavtale, ikke nøl med å ta kontakt med sekretariatet for å få en vurdering. Profesjonell rekruttering