Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utvikling av studieprogram i lys av kvalifikasjonsrammeverket

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utvikling av studieprogram i lys av kvalifikasjonsrammeverket"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utvikling av studieprogram i lys av kvalifikasjonsrammeverket
Fagstrategisk gruppe 22. november 2010

2 Innhold og mål Vi vet hva vi vil undervise i og hva vi vil at studentene skal lære Men vet studentene det? Og vet andre det?

3 Oppdraget fra KD Innen 2012 skal alle studieprogram inneholde beskrivelser av læringsutbytte Kvalifikasjonsrammeverket fastsatt 2009 kunnskap ferdigheter generell kompetanse

4 STUDIEPLAN UNPLUGGED Læringsutbytte Vurdering Hva skal studentene
kunne og gjøre etter gjennomført studium? Vurdering Hva skal studentene gjøre for å vise at de har tilegnet seg forventet læringsutbytte?

5 Kvalifikasjonsrammeverket handler om
Vi er ikke alene i verden Vi må sette mål for og dokumentere kvalifikasjonene til alle som fullfører studier på en slik måte at de kan overføres og innpasses i en større samanheng.

6 Kvalifikasjonsrammeverket
”En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse” (kvalifikasjonsrammeverket) Begrepet læringsutbytte er valgt og vi må forholde oss til det, og formulere det i planene på en slik måte at det kommer fram at det omfatter både det forventede og det oppnådde resultatet av læringen. For eksempel slik: Etter gjennomført studium/emne er det forventet at studenten skal ha følgende læringsutbytte: - Studieplanen er en kontrakt mellom institusjonen/deg som lærer og studentene. Bruk den aktivt!

7 RØD TRÅD GJENNOM STUDIET (ALIGNMENT)
Læringsutbytte Hva skal studentene kunne og gjøre etter gjennomført studium? Vurdering Hva skal studentene gjøre for å vise at de har tilegnet seg forventet læringsutbytte? Læring Hva må UiS og studentene gjøre for å oppnå målet? Det ville vera å fråskriva seg ansvaret for institusjonen sin del og det ville vera å leggja alt for stort ansvar for eiga læring på studentane. Difor vil me finna at alle studieprogram inneheld meir eller mindre detaljerte beskrivelsar for korleis målet for læringa kan nås. Institusjonen har ansvar for å leggja til rette for læring.

8 Pilotprogram Fire program har vært med i et pilotprosjekt:
Bachelorprogram i sosiologi Bachelor- og masterprogram i matematikk og fysikk Bachelorprogram i idrett Her kjem pilotprosjektet inn. Me kan gjera det som er minimumskravet. Eller me kan bruka enledningen til å vidareutvikla programma. Korleis ser det ut frå eit studentperspektiv?

9 Videre arbeid Må foregå i fakultet og institutt
Revidere og viderutvikle håndbok for studieprogramarbeid Nasjonalt seminar i mars, på UiS Ph.d.-programmene må med KD: Krever ikke en omfattende rapport men vil ta det med i styringsdialoger


Laste ned ppt "Utvikling av studieprogram i lys av kvalifikasjonsrammeverket"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google