Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?
Arve Nordlie | HR-rådgiver Nordlandssykehuset HF |HR- Kunnskapsbygging og rekruttering Fagområde | Strategisk rekruttering og ledelse Du finner alltid interessante jobber i Nordlandssykehuset HF Du kan bo i Bodø - Lofoten - Vesterålen

2 Litt om hva rekruttering er:
Et metodisk arbeid for å skaffe nødvendig kompetanse for å løse oppgave Rekruttering er ikke noe nytt, det nye er måten vi rekrutterer på. Så hva har forandret seg?

3 Medieverden krever en annen måte å jobbe på.
Arbeidsgiver må jakte på kompetansen. Medieverden krever en annen måte å jobbe på. Noen som fremdeles tror at rekruttering bare er å annonsere og tilsette…. Noen som tror at de slipper unna å være "rekrutterer"….

4 Det var en gang

5 ..og slik er det nå…

6 Hva tenker vi om kompetanse….
Mulighetene for å opprettholde et godt behandlingstilbud er avhengig av tilgang til riktig kompetanse. Konkurransen om kompetansen har sjelden vært større i det nasjonale og internasjonale arbeidsmarkedet. Det er kanskje på tide å forholde seg til kompetanse som noe vi mennesker besitter! ….å lyse ut en stilling er på ingen måte nok….

7 Fra egne rekker.. ta vare på og videreutvikle de medarbeiderne vi har
Hvor får vi kompetansen fra … og kan vi påvirke tilgangen Fra egne rekker.. ta vare på og videreutvikle de medarbeiderne vi har Fra utdanningsinstitusjoner - praksisplasser, hospitering, lærlinger Fra andre arbeidsgivere, andre deler av landet og andre deler av verden Vi rekrutterer lite personell som er arbeidsledig…

8 1. De formell kvalifikasjonene må være på plass
Hva legger vi i kompetansebegrepet 1. De formell kvalifikasjonene må være på plass 2. Nok erfaring må være tilstede 3. "Personlige egenskaper" vil bli vektlagt ??? Du må være litt Nordlending – helst med Salten gener…

9 Det kan hende at løsningen ser enkelt ut… men…

10 Jobben var viktigst og det eneste vi trengte å reklamere for..
Noen tydelige endringer Jobben var viktigst og det eneste vi trengte å reklamere for..

11 Nå betyr bo- og levesituasjonen nesten like mye som jobbinnhold
Nå betyr bo- og levesituasjonen nesten like mye som jobbinnhold.. … og folk vil vite hvordan det er på innsiden…

12 Hva vektlegger vi i våre presentasjoner
Hva vektlegger vi i våre presentasjoner ? Natur – Natur –Natur… Godt arbeidsmiljø… Flotte kollegaer.… Hvilken historie forteller vi ?

13 Stefan Nitu (30) fra Romania - Øyelege
Bodø er en fin by som passer meg veldig godt. Jeg vokste opp i Timisuara, og gikk mye i fjellene der i ungdommen. I Bodø får jeg i pose og sekk med fjellene på den ene siden og havet på den andre. Det gir gode muligheter for å lade batteriene i hektiske jobbperioder.

14 1. jobb - 2. Kjærlighet -3.Bodø
Stefan Nitu (30) fra Romania - Øyelege Bodø er en fin by som passer meg veldig godt. Jeg vokste opp i Timisuara, og gikk mye i fjellene der i ungdommen. I Bodø får jeg i pose og sekk med fjellene på den ene siden og havet på den andre. Det gir gode muligheter for å lade batteriene i hektiske jobbperioder.

15 Medieverden har endret seg voldsomt på kort tid.
Gir nye muligheter, men krever også en annen arbeidsform og et annet innhold. 92 % av nordmenn mellom 18 og 29 år har profil (86%)

16 Ingen av oss har muskler nok til å bygge et godt nok employer brand
Hvem jakter på hvem? Ingen av oss har muskler nok til å bygge et godt nok employer brand Hvordan er den gode jobben Hvordan er det å bo her Hvilke muligheter er det for "å leve et godt liv #Jobbilag (et samarbeid) Bo for to – Lofoten (prosjekt) Look North – Lofoten (partner) Look North – Vesterålen (partner) Bodø i Vinden (partner) Salten Trainee (partner)

17 Her kan vi utvikle: Samarbeid om karriereutvikling
Blir vi mange nok til å lage tilpasset utdanningsopplegg som videreutdanner egne medarbeidere Her kan vi påvirke utdanningsinstitusjonene Og ikke minst så kan vi lage og publisere de gode historier De som appellerer til de som har rett fagkompetanse og i tillegg er disponert for å være Bodø væring, Hamarøyværing, Steigenværing, Gildeskålfjæring, Fauskeværing ……

18 #jobbilag Vi er i gang

19 Takk for meg!


Laste ned ppt "Rekruttering av kompetanse - ny tid, nye krav og nye utfordringer ?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google