Aktivitetsplan arkitekter

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylker og kommuner om uu Et samarbeid mellom Husbanken, BE, Deltasenteret, MD, KRD og KS.
Advertisements

Kompetanseprogram for fylkeskommuner og kommuner om universell utforming innenfor plan- og bygningslovens virkeområde Et samarbeid mellom KRD, MD, Deltasenteret,
Kartprojeksjonen NTM i bygg- og anleggsbransjen
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
UU og Fylkesmannens rolle
Tilgjengelighet for alle til informasjons- og kommunikasjonsteknologi IT Funk Strategi for forskning og innovasjon.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
ROM-prosjektet: Erfaringer og resultater fra et samarbeid mellom UiS og kommuner i Nord-Rogaland Øystein Lund Johannessen og Dag Husebø.
Handlingsplan for tilgjengelighetsprogrammet BRA – tiltak og virkemidler.
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Øystein Pedersen Dahlen
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Det kommunale og det statlige barnevern
Ny Diskriminerings – og tilgjengelighetslov UMB/NTNU Ski Kjell Erik Øie Statssekretær 21. Oktober 2008.
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
BIT-programmet, EFFEKTMÅLING Statens nærings- og distriktsutviklingsfond Effektmåling i utvalgte bransjer, november 2001.
Et samarbeid mellom Husbanken og Statens bygningstekniske etat Universell utforming Informasjon og regelverk.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Dekan Jan Høiberg Tanumstrand, 8. mars 2012
Felles profilering av ”Det marine Hordaland” Tanja K. Hoel Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Staten Vi har også sammenlignbare undersøkelser fra 1991 og i Disse viser bl.a.: Bakgrunn: Journalisten er ”på vei ut” og kommunikatøren med utdanning.
Tema: Deltasenterets arbeid med oppfølging av råd for funksjonshemma
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
MaHa DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling I Magnus Barfot.
Bbbb Regionplan Agder 2020 Samarbeidet med UiA-en merverdi for oppfølgingen?
1 Hvor god er dagens norske ph.d. utdanning? Innlegg på Tekna Seminar ”Forskning og utdanning” Torsdag 15. oktober 2009 Prorektor forskning Kari Melby,
Introduksjon til medvirkning PÅL LYNGSTAD , Bergen, pilotseminar i medvirkning etter pbl 1.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Informasjonsarbeid og kompetanseutvikling. Informasjonsarbeid og kompetanseheving Hvordan bygge opp kompetanse innad i egen organisasjon i kommunen? Aktivt.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Presentasjon av ”Overhallaprosjektet” Bredbåndskrevende læringsmetoder i Namdalen NVU konferansen 2005 Håvard Sørli
Navigasjon og testside 1. Maskin må ha QuickTime eller Windows Media Player 9 for å spille video 2. Sørg for at prosjektoren viser hele bildet/presentasjonen.
15. jul Kan norske arkitekter bli best i verden på universell utforming? NAL–akademiet Design og tilgjengelighet – universell utforming Geir Barvik.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
HUSBANKENS VIRKEMIDLER
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
1 Bedriftssamarbeid som middel for økt rekruttering Et case fra Høgskolen i Vestfold 24. Okt 2008 v/Marius Imset.
Boligkonferansen 2004 Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet 24. mars 2004.
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Universell utforming i offentlige anskaffelser
vil deltagerne lære blant annet:
FoU behov og næringslivet i Finnmark Marit Helene Pedersen Regiondirektør NHO Finnmark Alta 26.juni 2008.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
xxx 1.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
1 Lansering av program for kostnadseffektiv bygging Statssekretær Roger Iversen Byggenæringens kompetansedag Oslo 16. mars 2005.
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Viseadm. dir. Bård Øistensen
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Utskrift av presentasjonen:

Aktivitetsplan arkitekter Strategi :Husbankens strategier - kvalitet Tone Rønnevig 13.02.06

Informasjonsprogrammet universell utforming i byggsektoren Aktivitetsplan 2006 Informasjonsprogrammet universell utforming i byggsektoren Introduksjon til temaet Opprette etterutdanningskurs Temaet inn i grunnutdanningen - universitet og høyskoler Samordning statlig sektor Evaluering av innsats

Prioritering av målgrupper 2006 Fagfolk generelt - arkitekter spesielt - 2007 Byggherrer/eiendomsutviklere -fagfolk-rådgivere spesielt 2008 Folk flest - 2009 Alle målgrupper

Prosjektaktiviteter - Aktivitetsplan 2006 Prosjektaktiviteter - Opprette ekspertgruppe for temaet universell utforming i byggsektoren Gjennomføre en undersøkelse blant fagfolk om holdning og kunnskap i henhold Utvikle en aktivitetsplan for byggherrer Oppstart grunnlag for kampanje rettet mot folk flest Utvikle en mediestrategi for informasjonsprogrammet

Introduksjon til temaet - fagfolk generelt og arkitekter spesielt Aktivitetsplan 2006 Introduksjon til temaet - fagfolk generelt og arkitekter spesielt Kurspakke Tilby kurs til større aktører i næringen Støtte og bidra i Norwegian Wood, Stavanger kulturby 2008 Stimulere og gi økonomisk støtte til kurs arrangert av andre Utvikle websiden til byggsektorens sentrale webside for universell utforming Innarbeide temaet i arkitektkonkurranser Foredrag

Introduksjon til temaet universell utforming Aktivitetsplan 2006 Introduksjon til temaet universell utforming Kurspakke Informasjonsprogrammet utvikler i samarbeid med Deltasenteret et 3- timers introduksjonskurs som kan benyttes som grunnlag for gjennomføring av kurs der kommunen inviterer på tvers internt samt firma med ansvarsrett. (skedsmomodellen) evt. i andre sammenhenger. I tillegg til kurset gis det en oversikt over ressurspersoner som kan bidra til kurs og prosjekter utover dette. Kurset formidles til Husbankens regionkontor, til fylker, pilotkommuner, til kommuner på BE-dagene og legges ut på nettsiden be.no/universell.

Opprette etterutdanningskurs Gjøvik NTNU - UMB Høgskolen i Østfold Høgskolen i Agder ++

Strategi for å få temaet i grunnutdanningen Aktivittsplan 2006 Strategi for å få temaet i grunnutdanningen NTNU BAS Arkitekthøgskolen i Oslo UMB Høgskoler Bachelor - Master Stipendiatstillinger Professor II stillinger Studentstipend

Sannheter om arkitekter Arkitektene finnes igjen på tvers av de fire hovedmålgruppene Kommunene, Bransje, Utdanning og Markedet/folk flest Arkitektenes innsats er avgjørende for å skape gode løsninger på universell utforming Arkitektene er viktige som agenter for universell utforming i planlegging og prosjektering av bygg

Mål Norske arkitekter skal være blant de dyktigste i verden på universell utforming av boliger og byggverk med tilhørende uteområder

Mål -kjennskap til temaet 80 prosent av praktiserende arkitekter i Norge skal ha gjennomført introduksjonskurs om universell utforming innen 2009

Mål kunnskap - fordypning i temaet etterutdanning - grunnutdanning 10 % av (praktiserende) arkitekter skal ha gjennomført etter-og videreutdanningskurs inne 2009 Universell utforming skal integreres og være poenggivende i all grunnutdanning av arkitekter i Norge innen 2009

Mål arkitektkonkurranser Universell utforming skal være integrert som krav i 100 prosent av offentlige arkitekt- og prosjektkonkurranser i Norge innen 2007 Alle vinnerutkast i offfentlige konkurranser skal ha universell utforming som en synliggjort kvalitet innen 2009

Budskapene til arkitektene: nyskapende - funksjonelt- lønnsomt Markedet trenger nyskapende arkitekter som evner å forene estetikk og universell utforming Universelt utformede bygg er bevis på arkitekter som behersker funksjonalitet og fleksibilitet fullt ut Arkitekter som mestrer universell utforming vil ha et fortrinn i markedet Arkitekter som tegner universelt utformede bygg, bidrar til god samfunnsøkonomi

Mål - kjennskap til temaet Fagfolk ansatt i kommune og næring skal introduseres til universell utforming i løpet av 2006 Byggherrer/utbyggere skal bli kjent med fordelene med universell utforming

Strategi : Sette dagsorden Bidra til at universell utforming kommuniseres på en positiv måte til fagfolk (bl.a arkitekter )gjennom fagpresse, andre media og egnede virkemidler Artikler Norske pilotprosjekter Internasjonale eksempler Studentoppgaver presentasjon Gode eksempler

Strategi:Utvikle operative verktøy for boligkvaliteter Forenkle tilgangen til verktøy, veiledere og andre fagressurser som kan styrke arbeidet med universell utforming Eksempeldatabase Aktivitetskalender Ny samlet veileder - håndbok om universell utforming Fylle websiden - be.no/universell

Skape arenaer for bransjetreff stimulere til nyskaping Strategi: Bygge allianser- skape møteplasser Alliansebygging for å fremme universell utforming i bygg- og anleggsbransjen Skape arenaer for bransjetreff stimulere til nyskaping stimulere kommuner til kursaktivitet samarbeide med pilotkommuner stimulere nestenpilotkommuner pilotprosjekter

Skape møteplasser for kompetanseheving og samarbeid Heve kompetanse om universell utforming blant fagfolk (bl.a.arkitekter) gjennom kurs, utdanningsmuligheter og forskning kurs etterutdanning grunnutdanning Stipendiatstillinger

Mål introduksjonskurs 50% ? skal ha gjennomført kurs stimulert av Husbanken 30 prosent skal ha gjennomført kurs arrangert av andre arrangører 80 prosent av praktiserende arkitekter i Norge skal ha gjennomført introduksjonskurs om universell utforming innen 2009

Hvordan kan vi samarbeide om å nå dette målet? Vi kan bidra med: kursmateriell aktivitetsplaner visuelle virkemidler - noen bilder caseoppgaver Vi trenger hjelp til gjennomføring hva kan dere bidra med???