Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Viseadm. dir. Bård Øistensen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Viseadm. dir. Bård Øistensen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Viseadm. dir. Bård Øistensen
Presentasjon av Husbanken 29. februar 2008 Viseadm. dir. Bård Øistensen

2 Husbankens generelle utvikling - omstilling og modernisering
produksjon ⇨ velferdsforankring boligforsyning ⇨ boligsosial aktør sentralisme ⇨ regionalisering personmarked ⇨kommune regelstyring ⇨ målstyring rettighet ⇨ behov generell ⇨ selektiv innretning investering ⇨ konsumentstøtte satsing på kompetanseutvikling Bildet fra enkle kår ved regionkontor Hammerfest i 1946/47 sammenstilt med bildet av det nye, standsmessige hovedkontoret i Drammen speiler utviklingen i boligstandard for nordmenn flest.

3 Husbanken – en velferdsetat
Pådriver overfor kommuner, utbyggere og andre aktører Skal trå til der det private marked ikke skaper tilfredsstillende løsninger Skal være løsningsorientert og skape resultater gjennom andre Et kompetansesenter for boligpolitikk En åpen institusjon for alle brukere

4 Husbankens viktigste oppgaver
Boligsosiale utfordringer - fattigdomsbekjempelse og velferdspolitikk Kvalitetspåvirkning - universell utforming, miljø og byggeskikk Områdeutvikling og stedsutvikling Føringene for 2008 forsterker denne prioriteringen

5 Husbankens virkemidler
Grunnlån Startlån Boligtilskudd Bostøtte Tilskudd til bolig-, by- og stedsutvikling Kompetansetilskudd

6 Tiltak rettet mot flyktninger/innvandrere
Bosetting - virkemiddelpakker for etablering i bolig eller for å beholde en god bolig (startlån, boligtilskudd og bostøtte). Områdeutvikling – statlig innsats for å møte utfordringer knyttet til økt segregering av sosial, økonomisk og etnisk karakter kombinert med fysisk forfall. Kriseboliger – koordinerings- og veiledningsansvar for kriseboliger for unge over 18 år som utsettes for tvangsekteskap.

7 Tiltak forts. Kompetansetilskuddet
”Bo i Norge” – nettbasert opplæringsverktøy på syv språk. Utviklet i samarbeid med Migranorsk AS. Kurset er en del av den obligatoriske norskundervisningen. Benyttes på 75 læresteder. ”Etniske minoriteter og inkludering” – studie som er utviklet i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Loveleen Brenna. Gir 10 studiepoeng. Diskriminering i det norske leiemarkedet – undersøkelse som er en oppfølging av antidiskrimineringsbestemmelsene i boliglovene. Gjennomføres i 2008 av NIBR.

8 Tiltak forts. Div. tiltak mot økt konfliktnivå i nærmiljøer
Beboerdialog – prosjekt for å utvikle metoder for beboerdialog f.eks. ved å bruke seniorbeboere som rollemodeller. Bolig- og bomiljøutvikling – div. prosjekter for å bedre samspillet mellom ulike beboergrupper. Knyttet til bomiljøer som har opplevd øket konfliktnivå og som ønsker å utvikle funksjonelt gode løsninger for fellesarealer ute og inne. (Lån/tilskudd.) ….og mer..


Laste ned ppt "Viseadm. dir. Bård Øistensen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google