Orientering HOV 4. juni 2019.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Regnskap er mer enn du tror!s. 18. september 2015 Regnskap er mer enn du tror Navn Navnesen, tittel.
Advertisements

Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Foto: Jo Michael YRKESOPPLÆRINGSNEMDA I OPPLAND Tron Strand, Y-nemndsrepresentant for NHO.
«Å komme sammen er begynnelsen, å holde sammen er fremgang, å arbeide sammen er suksess!» Henry Ford Torunn Monseth Dahlberg Frances Marie Reardon Penger.
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
Presentasjon av flyktningetjenesten fra 2001 til i dag.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
Økonomiske konsekvenser av å bosette flyktninger Ann-Heidi P.Orvik, rådmann.
2 3 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Statistikk og klagebehandling Nina Westby Evensen
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Samling for Rådgivernettverk - fylkesnivå Merethe Schjem april 2016.
1 Introduksjonsloven 27. september 2016 Ann-Elin Djuvik Kro Fylkesmannen i Rogaland.
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
Nav veileder i videregående skole
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Hvor får brukerne den beste hjelpen?
Samarbeid mellom skole og barnevern
Orientering eldrerådet
Denne informasjonen gjelder for
Brukerutvalget i NAV Telemark
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Kurs for verger 9. november 2016, Hamar
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Rådgiversamling 2. november 2016
Møtestruktur i Altinnsamarbeidet (Operativt)
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
NAV Andøy Hanne Martine Jacobsen 19. Oktober 2017.
Tverrfaglig uke for LUT
NOU 2017: 12 BARNEVOLDSUTVALGET
NOU 2017: 12 BARNEVOLDSUTVALGET
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Kristiansand kommune ASSS-samlingen A. Stangenes.
NAV-veiledere i vid. skole
Finn Erik Lystad / Nestleder NAV Østre Toten
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Oppfølgingsprosjektet
NAV i tall og fakta 2016.
Individuell jobbstøtte (IPS)
Uførereformen: Hva skjedde?
JUNGEL- PROSJEKTET Jobb for Ungdom, NAV hjelper deg, det gir Glede, Erfaring og Lønn // Myhren/Mølmen.
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Status lærlingordning
Matematikk på ungdomstrinnet
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS
NAV Eidsvoll Finanskomite 18. april 2018
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Barn som kommer alene til Norge – under 15 år
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Forsterkningstiltak fosterhjem
Økonomisk stønad / brukeroversikter pr. utgangen av 1.tertial 2018
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
NAV ANDØY.
Karrierenettverksmøte 5. september 2018
Gjennomføring etter 5 år
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
NY STRUKTUR.
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
Presentasjon formannskapet
Flyktningavdelingen i Skien kommune - Nav Skien
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Orientering HOV 4. juni 2019

Venteliste 2019 Venteliste Langtidsopphold 7 stk. Av disse er 2 stk hjemmeboende Omsorgsbolig 9 stk Dagopphold 5 stk Langtid på korttidsplass Austjord = 1 stk Beleggsprosent: Totalt = 98,3 %, Langtid = 98,6 %, Korttid = 97,6 %

Sosialhjelp Ringerike kommune Status utvikling

Hovedårsakene til økte utgiftene til sosialhjelp Nytt regelverk i lov om folketrygd. Tiden man kan motta arbeidsavklaringspenger har blitt kortet ned fra 4 til 3 år. Vilkårene for å forlenge stønaden innskjerpet betydelig. Tiden man kan forlenge ytelsen er redusert til kun to år. Ringerike har redusert antall saker på arbeidsavklaringspenger fra 1018 1.januar 2017 til rundt 700 i dag. Noen av de som tidligere mottok arbeidsavklaringspenger er i dag avhengig av økonomisk sosialhjelp eller kvalifiseringsstønad. Økningen i sosialhjelpsutgiftene etter regelverksendringen er en nasjonal trend,

Flere kommuner ser en større økning på økonomisk sosialhjelp på grunn av at flere flyktninger nå er ferdig med introduksjonsprogrammet og overføres til oppfølging i NAV. Ringerike har sett denne økningen i første tertial av 2019. Flyktningeavdelingen opplyser om at 58 flyktninger vil gå ut av introduksjonsprogrammet våren 2019. Av disse er 38 under 30 år.

Mottakere av sosialhjelp over 30 år I første tertial ser vi en nedgang i utbetaling av sosialhjelp fra det som ble utbetalt i 2018. -1.471.015 Antall mottakere med sosialhjelp som hovedinntekt April 2018: 156 (287 inkludert supplering) April 2019: 165 (267 inkludert supplering) Hovedgrep har vært: I løpet av 2018 har psykologen på NAV jobbet med avklaringer. Totalt ble 30 fra sosialhjelp til uføreytelse og 11 til annen statlig ytelse i 2018. Dette innebærer ved et forsiktig anslag innsparinger på 350 000 pr. måned. Bruken av statlige tiltak og jobbspesialister innenfor rammen av det som er mulig. Utbedret rutiner for tettere og mer resultatfokusert samarbeid mellom veileder oppfølging og veileder sosialhjelp. Ny stilling som fagleder på området sosiale tjenester.

Mottakere av økonomisk sosialhjelp under 30 år Denne gruppen har de siste årene hatt en relativt god utvikling, selv om mange har mottatt økonomisk sosialhjelp over lengre tid. De siste månedene har denne gruppen hatt en svært bekymringsfull utvikling. Antall mottakere med sosialhjelp som hovedinntekt 1. tertial 2018: 84 (164 inkludert supplering) 1. tertial 2019: 96 (157 inkludert supplering)

Kjennetegn på de unge er: Utfordringer med rus og eller psykisk helse Nesten ingen av de som er avhengig av økonomisk sosialhjelp over tid har fullført videregående skole, flere får sosialhjelp for å klare å gjennomføre skolegangen 27 forsørger barn Flere unge kommer fra introduksjonsordningen og flere av de enslige mindreårige flyktningene har kommet over for oppfølging i NAV Flere enn i fjor er delvis sysselsatt, men har ofte usikker tilknytning til arbeidslivet og faller fort ut, samtidig som de ikke tjener nok til å forsørge seg helt selv Prosjektstilling fra NAV Vest-Viken «NAV veileder i videregående skole» kom i gang seint på høsten 2018, fikk eget kontor på skolene rett før jul, men har likevel hatt henvendelser fra 30 ulike unge. De største utfordringene til ungdommene er knyttet til økonomi, skolefravær, psykososiale problemer og hjemmesituasjon. Det er også tett samarbeid med oppfølgingstjenesten rundt de som faller ut av skoleløpet/ikke får lærlingeplass m.m.

Flyktninger Flere kommuner ser en større økning på økonomisk sosialhjelp på grunn av at flere flyktninger nå er ferdig med introduksjonsprogrammet og overføres til oppfølging i NAV. Ringerike har sett denne økningen i første tertial av 2019. Økning fra 59 til 63 Fra 2016 har NAV prioritert ressurser til denne brukergruppen for å bidra til at flest mulig blir i stand til å forsørge seg selv etter endt introduksjonsprogram.

Økonomisk rådgivning NAV Ringerike har valgt å melde seg på som en av 30 “Ipluss”-kommuner fra september 2019. “IPluss” er et kompetanseprogram innen økonomisk rådgivning og vil gi et stort løft til både NAV-veileder, men også inviterte veiledere i Boligtjenesten og Flyktningeavdelingen. Vi har også invitert NAV-kontorene i Hole og Jevnaker til å delta i kompetanseløftet. NAV ønsker å presentere “Ipluss” for hovedkomiteen i omsorg og velferd i løpet av høsten 2019. «IPluss» handler i stor grad om å lære og forstå økonomi, inntekt og utgifter på laveste nivå. «IPluss» vil være økonomisk rådgivning for alle uavhengig av inntekt og ytelse

NAV Ringerike har 2 gjeldsrådgivere som arbeider med gjeldssaker i tett samarbeid med husbanken og kreditorer. NAV Ringerike har i tillegg 2 som arbeider med frivillig forvaltning av inntekt. Forvalterne arbeider tett med gjeldsrådgiverne og mange saker er saker som går på tvers. Målet med forvaltning er at bruker i løpet av en periode selv skal kunne ivareta egen økonomi og forvalte etter beste evne. I forvaltningen er det stort fokus og opplæring på hverdagsøkonomien.

Avslutning og takk! Avslutning og takk!