Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils."— Utskrift av presentasjonen:

1 «Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils

2 Bakgrunn Synkende antall medlemmer. Gjennomsnitts alderen er økende.
Jevnt over mindre engasjement for klubben. Styret jobber med å snu utviklingen. Manglende yrkesfokus i klubben

3 Suksessfaktorer Målrettet arbeide.
Prosjektet utvikles etter hvert som vi får mer erfaring. Engasjement og gjennomførings evne. 3 års varighet, med bevilget rammefinansiering for hele 3 års perioden.

4 Prosjekt skisse Aktiv kontakt og diskusjoner/samtaler med mange forskjellige, yngre yrkesutøvere Etablere solid forståelse av hva klubben må tilby for å være en attraktiv møteplass for disse. Vi vet at dagens klubb og program ikke er tilstrekkelig. Vi ønsker å finne ut hva vi må supplere dette med for å være nyttig og engasjerende for de unge yrkesutøverne. Videreutvikle klubbens organisasjon og innhold Bli attraktive for de unge samtidig Beholde klubbens sjel og ånd, Beholde Rotary`s generelle holdninger og organisasjon Evt. samarbeide med andre klubber i distriktet og nabodistriktet

5 Mål 10 – 20 nye, yrkesaktive medlemmer i løpet av 3 års perioden
Stadig nyrekruttering Redusere tendens til at nye medlemmer melder seg ut eller ikke har tid til å møte eller bidra Bygge opp under Rotarys formål om å være en yrkesorganisasjon

6 Hypotese: etablere et yrkesnettverk
Egen yrkesnettverk gruppe i klubben. Gruppen har egne, regelmessige møter i tillegg til de ordinære klubb møtene. Målet er å kombinere Rotary med å gi bedre forutsetninger for god utvikling i medlemmenes arbeidsliv. Spesielt interesserte blant klubbens øvrige medlemmer bør kunne delta i disse møtene. Eldre medlemmer kan være mentorer for de yngre som ønsker dette Ryla og andre ungdoms og yrkestiltak legges til yrkesnettverket. Nettverket bør stå fritt til å utvikle sin egen form innenfor klubbens overordnede prinsipper. Utvikling og vekst av gruppen vil kreve betydelig ekstern kommunikasjon og kontakt. Det blir nødvendig med spesielt tilrettelagt informasjons materiale.

7 Organisering av yrkesnettverk
Det kan bli aktuelt med månedlige møter. Lukkede møter for medlemmer Åpne møter som grunnlag for ytterligere rekruttering Temaene vil ære knyttet til de unges faglige og menneskelige utfordringer i arbeidslivet Diskusjon i forlengelse av klubbmøter med relevante tema (åpne møter) Relevante tema innspilt av medlemmene basert på personlige interesser og behov (lukkede møter) Avholdes som hovedregel i direkte forlengelse av våre ordinære klubbmøter, hvis ikke bedriftsbesøk ol. I tillegg til gruppe aktivitet bør det etter hvert også kunne bli samarbeide og utviklings aktivitet på individuelt plan. Mulig å samarbeide med andre klubber.

8 Prosjektarbeid Gjennomføre undersøkelser blant et bredt utvalg av yngre yrkesutøvere som kan være potensielle medlemmer Utvikle plan over prosjekt aktiviteter Samtaler med andre klubber om deres erfaringer og potensielt samarbeid Sette opp budsjett for aktivitetene Styret vedtar budsjett og prosjektplan med aktiviteter for første året Kommunikasjon og informasjon Utvikling og vekst av gruppen vil kreve betydelig ekstern kommunikasjon og kontakt. Det blir nødvendig med spesielt tilrettelagt informasjons materiale Fast gruppe med ansvar for gjennomføring av prosjektet. Medlem fra det til enhver tid sittende klubbstyre for å sikre god forankring og dialog

9 Budsjettforutsetninger og budsjettramme
Utviklingsarbeidet må ha en langsiktig horisont. Vi tror det må vare i minst 3 år I utviklingsperioden må klubben tilby møtelokaler, enkel servering, og noe midler til utad rettet aktivitet. For å gi tiltro til og engasjement i prosjektet, bør hele 3 års perioden være rammebevilget i klubbens budsjett. Det er for tidlig å fastlegge samlede utgifter til prosjektet for klubben. Vi anslår at en ramme på pr. år, totalt kroner for hele perioden kan være fornuftig. minst halvparten av budsjett beløpet bør kunne tjenes inn igjen i perioden gjennom økte medlemsinntekter. Etter første år utarbeider prosjektgruppen en status- og fremdriftsrapport, samt en prosjektplan for kommende år. Plan og budsjett for kommende år godkjennes av styret.

10 Forslag til beslutning
Det gis en ramme på pr. år, totalt Styret får fullmakt til å godkjenne budsjett og aktiviteter innenfor rammen.


Laste ned ppt "«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google