Cafe med elevene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VFL Lindesnesregionen - høsten 2014
Advertisements

Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim.
TIDE Knowledge is only as good as its intelligent application Schmoker, 2006 Kunnskap er bare så god som mottakerens evne til å bearbeide den.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Velkommen til foreldremøte 9.trinn! HØYLAND UNGDOMSSKOLE HØYLAND UNGDOMSSKOLE
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
LÆRINGSSTRATEGIER Holte skole, 9. trinn 2016/17.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
SkoleVfL 2.1 Jåttå vgs august 2017 – mars 2019.
Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
Skulestart 2011.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Foreldremøte 9 A
Refleksjon over egen læring har stor effekt
Vurdering for læring.
Informasjon til FAU
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Øvelser med kommunal kriseledelse
Individuell Automagisk Tilbakemelding (av skriftlig eksamen)
Relasjonskompetanse DEL 2
Egenvurdering Pedagogisk dialog 20.2.
Møte for foresatte 10.trinn
- sammen for en bedre skole!
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Valgfag innsats for andre
OVERORDNET MÅL: Kontinuerlig utvikling av skolen, for å kunne gi en best mulig opplæring til elevene TILTAK 1: Tilbakemeldingskultur – vurdering Videreutvikle.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Vurdering for læring. Torsnes skole og Torp skole
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Den matematiske samtalen
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Karlsrud skole.
Matematikk på ungdomstrinnet
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
VELKOMMEN FORELDREMØTE LUNDEHAUGEN UNGDOMSSKOLE 8
Ida Large Utdanningsdirektoratet
God repetisjon og øving B – Samarbeid
Barnehagenorsk Samling 14
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Systematisk arbeid med motivasjon
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Kvikkbilde 1 Kommutativ egenskap A – Forarbeid
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Voldsforebyggende opplæring
Nå er vi spente!.
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Fysisk og psykisk helse
Oppgavestreng 4 · 256 A – Forarbeid
Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid
Matematikklæreres profesjonelle utvikling B – Samarbeid
Modul 4 – Dynamisk kartlegging
Tilpasset opplæring Kurs 5
Pedagogisk tiltaksplan Sandgotna skole
Modul 4 – Dynamisk kartlegging
Foreldre og skole 6. og 7. trinn.
Utskrift av presentasjonen:

Cafe med elevene

De fire prinsippene: Elevene lærer best når de: 1. Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem. 2. Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller prestasjonen. 3. Får råd om hvordan de kan forbedre seg. 4. Er involvert i eget læringsarbeid ved blant annet å vurdere eget arbeid og utvikling - egenvurdering.

Mål for cafemodulen Virkelighetsnært – gjøre noe litt annerledes Repetisjonsarbeid Tverrfaglig arbeid – norsk – lage brosjyre til foreldre med invitasjon med bilder av menyen.

Tidsperspektiv: 41 – Oppstart, intro - hva skal vi lage – hadde med elevene litt i planlegging og diskusjon. Fordeling av arbeidsoppgaver mellom elevene, oppskrifter, prøveproduksjon – prøveoppdekking. Markedsføring. Arbeidsoppgave for modulen. Alle skulle ha den samme arbeidsoppgaven gjennom hele modulen – repetisjon. 42 – Første servering i lunsjen – ca.20 bestilte, oppdekking og produksjon. Refleksjon og tilbakemeldinger. Hva var bra og hva kan gjøres annerledes til neste gang?

43 - Andre servering i lunsjen – ca 43 - Andre servering i lunsjen – ca.25 bestilte, oppdekking og produksjon. Refleksjon og tilbakemeldinger. 44 – Tredje servering – middag til foresatte på ettermiddagen, oppdekking og produksjon – jobbe med arbeidsoppgaven – refleksjon og tilbakemelding.

Forstå hva de skal lære og hva som forventes av dem: Lærerne sier: Presentasjon av cafemodulen for elevene Vi legger føringer for gjennomføringen av modulen; meny, tid og sted Presentasjon av arbeidsoppgave og hva som forventes av elevene Elevene sier: Gjennom lærernes fremlegg fikk vi en innføring i hva modulen skulle handle om, hva som skulle produseres og hva som var forventet av oss.

Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller presentasjonen: Lærerne sier: Vi gir tilbakemeldinger underveis i arbeidet/prosessene. Vi gir tilbakemeldinger etter de forskjellige arbeidsøktene – hva kan de bli bedre på – hva kan gjøres annerledes? Elevene sier: Sausen; hvordan den skulle bli bedre – få bedre smak Fikk råd om å gjøre ting annerledes – for å kunne forbedre seg Servitør- bruke brett til å rydde for å være mer effektiv Gøy å få skryt (mestringsfølelse)

Får råd om hvordan de kan forbedre seg: Lærerne sier: Vi snakker med elevene underveis i prosessen Vi reflekterer sammen med elevene etter hver økt på kjøkkenet Vurderingssamtale i etterkant – hva kan gjøres bedre til neste modul Elevene sier: Vi får tilbakemeldinger om forbedringer underveis Vi får forskjellige innspill fra flere lærere på samme prosess

Er involvert i eget læringsarbeid ved blant annet å vurdere eget arbeid og utvikling: Lærerne sier: Elevene reflekterer sammen og kommer med innspill til forbedring Elevene jobber med prosessen både teoretisk og praktisk Elevene vurderer seg selv utfra gitte kriterier LG/MG/HG Elevene sier: Tok bilder av prosessen A – Å Tok bilder av det samme produktet gjennom hele modulen Noterte underveis eventuelle forandringer Utviklet bedre smak og penere produkter

Tilbakemeldinger fra elevene om cafemodulen: Lærerikt Ble raskere for hver gang Gøy Annerledes – gøy å prøve oss på noe annet – forbedre seg – bedre kvalitet og bedre smak Ble mer sikre Repetisjon var bra – jeg visste hva jeg skulle gjøre Måtte samarbeide – greit å jobbe med andre Stress Det var sånn midt på treet Interessant å lage mat og servere til mange Begge klassene jobber sammen Kjedelig vi gjør det samme hver gang Første gang tok det lang tid – ble mer effektiv

Hva ser vi at repetisjonsarbeid fører til: Elevene blir sikrere gjennom modulen. De arbeider raskere og er mer målbevisst. De vet hva egne arbeidsoppgaver består av. De kommer raskere i gang. Produktene utvikles og blir bedre – de lærer nytt får tilbakemeldinger av lærere som gjør at de endrer arbeidsmåter. Motivasjon