Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

God repetisjon og øving B – Samarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "God repetisjon og øving B – Samarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 God repetisjon og øving B – Samarbeid
Modul 4 God repetisjon og øving B – Samarbeid

2 Mål Målet med denne modulen er å vise hvordan repetisjon og øving kan gjennomføres for at kunnskap kan gjenkalles, utfordres i nye sammenhenger og føre til progresjon i læringen.

3 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Anbefalt tidsbruk i i minutter Oppsummering av forarbeidet 15 Utprøving av aktiviteter 35 Oppsummering 20 Planlegge egen undervisning 30 Total tidsbruk 100

4 Oppsummering av forarbeidet
15 minutter

5 Oppsummering av forarbeidet
Se på notatene fra A-Forarbeid, bruk gjerne noen minutter individuelt før gruppediskusjonen. Gå sammen i grupper på tre-fire personer Fortell hverandre hvordan dere pleier å planlegge og gjennomføre en typisk repetisjonstime eller øvingstime. Er det noe dere vil legge mer vekt på når dere planlegger en god repetisjonstime eller øvingstime etter at dere har lest artikkelen?

6 Utprøving av aktiviteter
35 minutter

7 Utprøving av aktiviteter
Jobb videre i grupper  Bruk oppgavearket og gjennomfør opplegget på samme måte som dere tror at elevene vil gjøre det. Tenk over hvilke matematiske emner eller begreper som blir repetert og hvilke ferdigheter som elevene skal øve på. Bli enige om to begreper som blir repetert og to ferdigheter som blir øvd.

8 Utprøving av aktiviteter
På de neste tre arkene er det en kort forklaring til oppleggene. Åpne arket som passer til opplegget som dere har valgt.

9 Sortering av firkanter
Dere skal legge firkantene i en hierarkisk rekkefølge, slik at den neste figuren inneholder alle egenskaper til den første pluss noen ekstra Forklar for hverandre hvorfor dere mener at figurene skal være i akkurat denne rekkefølgen

10 Bretting av kvadratiske ark
Jobb alene med å løse de fem oppgavene fra oppgavearket Sett dere sammen i par. Prøv å overbevise skeptikeren, slik som beskrevet på oppgavearket.  

11 Fullstendig kvadrat Sett dere sammen i grupper med 3-4 personer
Arbeid med oppgavearket slik som dere forventer at elevene vil gjøre.

12 Oppsummering 20 minutter

13 Oppsummering i plenum Forklar hvorfor dere mener at akkurat disse begrepene og ferdighetene er viktig å repetere og øve. Har dere noen ideer om hvordan opplegget kan forbedres eller utvikles?

14 Planlegge egen undervisning
30 minutter

15 Planlegge egen undervisning
Planlegg i grupper en undervisningstime med utgangspunkt i et av oppleggene som ligger i modulen. Velg et opplegg som passer som repetisjon eller øving for dine elever. Beskrivelse av undervisningsoppleggene finner under Introduksjon-ressurser. Undervisningsøkten skal gjennomføres før D - Etterarbeid.

16 God repetisjon og øving D – Etterarbeid
Modul 4 God repetisjon og øving D – Etterarbeid

17 Mål Målet med denne modulen er å vise hvordan repetisjon og øving kan gjennomføres for at kunnskap kan gjenkalles, utfordres i nye sammenhenger og føre til progresjon i læringen.

18 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Anbefalt tidsbruk i minutter Erfaringsdeling i grupper 30 Oppsummering i plenum 15 Veien videre 5 Total tidsbruk 50

19 Erfaringsdeling i grupper
30 minutter

20 Erfaringsdeling i grupper
Del erfaringene fra utprøvingen. Hva gikk som forventet? Hva var problematisk for elevene? Hva oppfattet dere som problematisk? Hvordan kan opplegget forbedres eller utvikles for å gi elevene god repetisjon og øving. Noter tre erfaringer som dere mener er viktig i en økt med repetisjon eller øving.

21 Oppsummering i plenum 15 minutter

22 Oppsummering i plenum Oppsummer i plenum der hver gruppe deler de tre tipsene sine. Bli enige om tre tips som skal danne utgangspunkt for gode repetisjonstimer. Bli enige om tre tips som skal danne utgangspunkt for gode øvingstimer.

23 5 minutter Dette er siste modulen i pakken Dybdelæring
Veien videre 5 minutter Dette er siste modulen i pakken Dybdelæring


Laste ned ppt "God repetisjon og øving B – Samarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google