Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Møte for foresatte 10.trinn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Møte for foresatte 10.trinn"— Utskrift av presentasjonen:

1 Møte for foresatte 10.trinn 03.10.2017

2 Innhold fellesdel Elevene sitt skolemiljø - endringer i lovverket §9A
Vurdering Fravær Trafikk og kjøreopplæring Egne klasseforeldremøter i.f.t informasjon om videregående opplæring kommer senere i høst. Yrkesrådgiver Nina innkaller til klassemøtene.

3 Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø – endringer i lovverket §9A
Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

4 Skolen skal følge med på at elevene har det det trygt og godt på skolen gripe inn og stoppe det med en gang, hvis det er mulig si ifra til rektor undersøke det som har skjedd lage en plan med tiltak Hvis en elev opplever å bli mobbet eller krenket av en lærer eller andre som jobber på skolen, har skolen et ekstra ansvar for å følge opp saken.

5 Melde saken til fylkesmannen
Hvis du mener at skolen ikke har gjort nok for å stoppe krenkelser, kan du melde saken til fylkesmannen. Først må du ha tatt opp saken med rektor på skolen. Det må ha gått minst en uke fra du tok opp saken med rektor. Saken må gjelde skolemiljøet på den skolen eleven går på nå. Er det helt spesielle tilfeller, kan du uansett ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen skal finne ut om skolen har gjort jobben sin, og bestemme hva skolen skal gjøre for at eleven får det trygt og godt på skolen.

6 Nullmobbing.no På nullmobbing.no finner du informasjon om
hvilke rettigheter elever og foreldre har hva man kan gjøre hvis man opplever mobbing hvem man kan ta kontakt med hvordan melde fra om mobbing  

7 Plan for trygt og godt skolemiljø – Øygard ungdomsskole

8 Vurdering for læring 4 prinsipper:
Forstår hva de skal lære og hva som er forventet av dem. Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller prestasjonen. Får råd om hvordan de kan forbedre seg. Er involvert i eget læringsarbeid ved blant annet å vurdere eget arbeid og utvikling.

9 Underveisvurdering vs sluttvurdering
Alt fram til standpunktvurdering våren 10. klasse er underveisvurdering. (Unntak Mat og helse karakter i 9. klasse + valgfag dersom en bytter valgfag i løpet av 3 år) Maraton – ikke sprint – hold ut Eksamen – sluttvurdering Det er de samlede kompetansemålene i 10. klasse som skal vurderes på slutten av 10.klasse som er utgangspunkt for standpunktkarakterene Standpunktvurdering og eksamenskarakterer gir klagerett. Alle andre karakterer elevene får er underveisvurdering som skal hjelpe elevene til å få vist kompetanse, og øve seg i å nå målene

10 Fravær Regel for føring av fravær er at alt fravær bortsett fra fravær hos PPT og annet undervisningsrelatert fravær (logoped, skolelag, elevråd, trivselsprogram, forestilling etc.) skal føres som fravær. Legetimer, tannlegetimer og timer hos BUP skal føres som fravær. Eleven eller foresatte kan kreve at årsaken til fraværet blir dokumentert på vitnemålet. Dette gjelder bare når eleven har lagt fram dokumentasjon på årsaken til fraværet.

11 Permisjoner Permisjoner skal søkes i god tid
Skolen har anledning til å si nei Inntil 3 dager kan kontaktlærer gi permisjon Over 3 dager er det rektor som gir permisjon Eget skjema på skolen hjemmeside som anbefales å bruke

12 Fratrekk av fravær på vitnemålet
A) Permisjoner inntil 10 dager pr. skoleår etter opplæringsloven§2-11 B) Dokumentert fravær som skyldes helseårsaker, fratrekk fra 4. dagen og det må fremvises legeerklæring. Ved kroniske sykdommer eller funksjonshemming kan fravær strykes fra første fraværsdag.


Laste ned ppt "Møte for foresatte 10.trinn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google