Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid
Modul 4M Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid

2 Mål Målet med denne modulen er å øke forståelsen av hvorfor og hvordan egenvurdering bør være en integrert del av planlegging og gjennomføring av undervisning i matematikk. Videre vil det det være et mål å at modulen skal gi ideer til og refleksjon rundt hvordan egenvurdering kan gjennomføres med elevene.

3 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Gruppearbeid knyttet til forarbeid 20 minutter Knytt erfaringer fra egen praksis til teori 15 minutter Oppsummering 10 minutter Planlegg egen undervisning 45 minutter Totalt 90 minutter

4 Gruppearbeid knyttet til forarbeid
20 minutter

5 Gruppearbeid knyttet til forarbeid
Diskuter refleksjonsspørsmålene fra A – Forarbeid gruppevis: Hvordan forstår du begrepet målorientering og hva som skiller mestringsmål og prestasjonsmål? Hvordan vil du vurdere din egen målorientering, har du mest fokus på mestringsmål eller prestasjonsmål? Hvordan kan du som lærer styre elevenes målorientering mot mestringsmål gjennom dine tilbakemeldinger i klasserommet? Oppsummer diskusjonen i plenum.

6 Knytt erfaringer fra egen praksis til teori
15 minutter

7 Knytt erfaringer fra egen praksis til teori
Følgende sitat er hentet fra artikkelen dere har lest: Å vurdere eget arbeid er en ferdighet som kan utvikles over tid ved at elevene gradvis involveres i vurderingsarbeidet. I vurderingslitteraturen trekkes egenvurdering fram som en viktig faktor med tanke på å øke elevenes bevissthet om egen læring, samt å bedre deres forståelse av kvaliteten på eget arbeid (Stobart, 2008). Dette forutsetter at målene for aktiviteten og kriteriene for vurderingen er kjent for elevene. Dersom elevene skal kunne lære seg å vurdere eget arbeid må de altså forstå både målene for aktiviteten og kriteriene for måloppnåelse.

8 Diskuter gruppevis: Hvordan kan dere planlegge egenvurderingsarbeid i matematikk slik at både mål og kriterier blir klart for elever på deres klassetrinn? Når bør elevene få klarhet i mål og kriterier for undervisningen slik at de blir i stand til å vurdere seg selv? Hvordan kan dere hjelpe elevene til å utvikle gode egenvurderingsferdigheter? Hva bør tilbakemeldinger til elevenes egenvurderinger legge vekt på?

9 Oppsummering 10 minutter

10 Oppsummering Oppsummer i plenum der hver gruppe kortfattet deler det de har diskutert i gruppearbeidet.

11 Planlegg egen undervisning
45 minutter

12 Planlegg egen undervisning
Dere skal nå planlegge og gjennomføre ei undervisningsøkt der elevene skal vurdere sitt eget arbeid. Bruk vedlagte undervisningsnotat og planleggingsdokument. Planlegg sammen på trinn eller på tvers av trinn alt etter hva som passer best. Dere skal i etterkant se gjennom elevenes egenvurdering og gi dem tilbakemeldinger på dette. Tilbakemeldingene dere gir til elevene skal bidra til at elevene kan utvikle egenvurderingsferdighetene sine over tid og bidra til at elevene orienterer seg mot mestringsmål. Tilbakemeldingen kan skje muntlig eller skriftlig. Aktiviteten skal gjennomføres før neste samling

13 Egenvurdering i matematikk D – Etterarbeid
Modul 4M Egenvurdering i matematikk D – Etterarbeid

14 Mål Målet med denne modulen er å øke forståelsen av hvorfor og hvordan egenvurdering bør være en integrert del av planlegging og gjennomføring av undervisning i matematikk. Videre vil det det være et mål å at modulen skal gi idéer til og refleksjon rundt hvordan egenvurdering kan gjennomføres med elevene.

15 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Del erfaringer i grupper 30 minutter Oppsummer i plenum 10 minutter Veien videre Totalt 50 minutter

16 Del erfaringer i grupper
30 minutter

17 Del erfaringer i grupper (30 minutter)
Del erfaringer fra C – Utprøving og diskuter hvordan tilbakemeldingene dere ga til elevene fungerte. Tyder elevenes egenvurdering på at de har forstått målene og kriteriene for arbeidet? Hvordan tok elevene imot dine tilbakemeldinger på sitt eget vurderingsarbeid? Noter momenter dere vil trekke fram i plenum.

18 Oppsummer i plenum (10 minutter)
Oppsummer i plenum der hver gruppe presenterer momentene som ble notert.

19 Veien videre (10 minutter)
Én mulighet kan være å arbeide videre med vurdering. En annen mulighet er å gå videre til en annen pakke i Realfagsløyper.

20 Kilder Gustafson, T., & Sevje, G. (2010): Underveisvurdering og kjennetegn på måloppnåelse. Vurdering i praksis. Oslo Pedlex Norsk Skoleinformasjon. Throndsen, I. (2011). Lærernes tilbakemeldinger og elevenes motivasjon. Nordic Studies in Education, 31(03), s


Laste ned ppt "Egenvurdering i matematikk B – Samarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google